Ухвала
від 16.06.2022 по справі 446/2314/20
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/2314/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.06.2022 року м.Кам`янка-Бузька

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

за участі:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника заявника ОСОБА_4 ,

особи, щодо якої розглядається клопотання ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

законного представника ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву завідувача Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_8 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку обвинуваченому ОСОБА_5 , -

ВСТАНОВИВ:

08.06.2022 завідувач Кам`янка-Бузькоїрайонної поліклініки ОСОБА_8 звернувся до Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області з заявою про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку обвинуваченому ОСОБА_5 , 1980 р.н.

У відповідності до вимог ст. 35 КПК України визначено суддю для розгляду вказаної заяви.

У судовому засіданні лікар-психіатр КНП Кам`янка-Бузької ЦРЛ Поліклінічного відділення ОСОБА_4 заяву підтримав та вказав, що враховуючи анамнез, клініку, динаміку перебігу захворювання, відсутність критики до стану та свого вчинку, постійне зловживання алкоголем, ОСОБА_5 потрібне продовження з надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Прокурор ОСОБА_3 судовому засіданні заяву про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 підтримав.

Захисник ОСОБА_6 у судовому засіданні заяву лікаря-психіатри підтримав та просив таку задовольнити.

Законний представник ОСОБА_7 в судовому засіданні не заперечила щодо задоволення заяви.

Заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали заяви, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Згідно з ч.3 ст.514 КПК України розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч.2 ст. 95 КК України Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру.

Ухвалою Кам`янка-Бузького районного суду від 08.06.2021 застосовано до ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусові заходи медичногохарактеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Як вбачається із матеріалів заяви Ухвалою Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 18.01.2022 застосування ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку було продовжено.

Відповідно до ч.3 ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу» питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Як вбачається з висновку ЛКК Кам`янка-Бузької районної поліклініки від 02.06.2022 у якому зазначено, що враховуючи анамнез, клініку, динаміку перебігу захворювання, відсутність критики до стану та свого вчинку, постійне зловживання алкоголем, хв. ОСОБА_5 рекомендовано продовження з надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Беручи до уваги вищенаведене, суд приходить до висновку, що заява завідувача Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_8 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку обвинуваченому ОСОБА_5 підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 372, 512, 514 КПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву завідувача Кам`янка-Бузької районної поліклініки ОСОБА_8 про продовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку обвинуваченому ОСОБА_5 - задовольнити.

Продовжити застосування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку на 6 місяців.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.06.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу104809530
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку обвинуваченому ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —446/2314/20

Ухвала від 21.08.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 22.05.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 22.05.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 18.01.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 10.12.2021

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні