Постанова
від 12.07.2010 по справі 2а-7384/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

12.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 липня 2010 р. Справа № 2а-7384/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Кононенко О. В. < Текст > при секретарі Куцеволі В.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Управління Пенс ійного фонду України в Нікоп ольському районі Дніпропетр овської області до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю фірми "Борисфен" про стягн ення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

01 липня 2010 р. до суду надійшов адміністративний позов Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Нікопольському районі Дніпропетровської області, в якому позивач просить стягн ути з Товариства з обмеженою відповідальністю фірми «Бор исфен» заборгованість зі спл ати страхових внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування в сумі 311гр н. 17 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що Товариство з обмежено ю відповідальністю фірма «Бо рисфен» подало до Управління Пенсійного фонду України в Н ікопольському районі Дніпро петровської області розраху нки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування, що пі длягають сплаті за квітень 2010 р., в яких були зазначені само стійно обчислені суми страхо вих внесків. У зв'язку з тим, що нарахована сума страхових в несків у встановлені терміни не сплачена, у відповідача ви никла заборгованість зі спла ти страхових внесків на зага льнообов'язкове державне пен сійне страхування у розмірі 311 грн. 17 коп.

Позивач просить позов задо вольнити повністю, підтримав ши заявлені вимоги.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, поштова кор еспонденція повернулась з ві дміткою про не знаходження в казаної особи за офіційною а дресою. У зв`язку з чим суд вва жає за можливе розглянути сп раву без його присутності, за наявними у справі матеріала ми.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши їх у сукупност і, суд вважає необхідним задо вольнити даний позов у повно му обсязі з наступних підста в.

Відносини, що виникають між суб'єктами системи загально обов'язкового державного пен сійного страхування, регулюю ться Законом України "Про заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування".

Товариство з обмеженою від повідальністю фірма «Борисф ен», що зареєстровано як плат ник страхових внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування в Управлі нні Пенсійного фонду України в Нікопольському районі Дні пропетровської області, є ст рахувальником, який повинен сплачувати страхові внески н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування. В си лу ч.3 ст.18 Закону України "Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страх ові внески є цільовим загаль нообов'язковим платежем, яки й справляється на всій терит орії України в порядку, встан овленому цим Законом.

Однак, відповідач не викону є зобов' язання Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» по нарахуванню, обчислен ню і сплаті в установлені стр оки та в повному обсязі страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування.

Згідно довідки-розрахунку суми боргу по страхових внес ках на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я Товариства з обмеженою від повідальністю фірми «Борисф ен» до Управління Пенсійного фонду України в Нікопольськ ому районі Дніпропетровсько ї області, заборгованість ві дповідача станом на 10.06.2010 р. ста новить 311грн. 17 коп.(а.с.6).

Стаття 67 Конституції Україн и зазначає, що кожен зобов'яза ний сплачувати податки та зб ори в порядку і розмірах, вста новлених законом.

Згідно п.п. 6 п. 2 ст. 17 Закону Укр аїни "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" страхувальник зобов' я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати в установле ні строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України «Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування» страхувальники зобо в' язані сплачувати страхов і внески, нараховані за відпо відний базовий період, не піз ніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього п еріоду. Базовим періодом для Відповідача є календарний м ісяць.

Згідно зі ст.12 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» страхові внески підлягают ь сплаті незалежно від фінан сового стану платника страхо вих внесків.

Відповідно до ст.5 Закону Ук раїни «Про збір на обов' язк ове державне пенсійне страху вання» страхові внески сплач уються одночасно з одержання м коштів в закладах банків на виплату заробітної плати в н атуральному виразі - наступ ного дня після кожної вказан ої виплати.

На підставі ч.2 ст.106 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання» суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/а бо не сплачені страхувальник ами у зазначені строки, вважа ються простроченою заборгов аністю із сплати страхових в несків, тобто недоїмкою.

Згідно з ч.5 ст.106 Закону Украї ни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» за рахунок сум, що надходя ть від страхувальника в раху нок сплати недоїмки погашают ься суми недоїмки, пені та фін ансових санкцій у порядку ка лендарної черговості їх вини кнення. У разі, коли страхувал ьник має несплачену недоїмку , пеню або фінансові санкції і здійснює сплату поточних су м страхових внесків, ці суми з араховуються в рахунок сплат и недоїмки, пені та фінансови х санкцій.

Як вбачається із ст. 23 цього ж Закону, спори, що виникають із правовідносин за цим Законо м, вирішуються органами Пенс ійного фонду та в судовому по рядку.

На підставі довідки-розрах унку суми боргу по страхових внесках на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання Товариства з обмеженою відповідальністю фірми «Бор исфен» до Управління Пенсійн ого фонду України в Нікополь ському районі Дніпропетровс ької області (а.с.6) станом на 10.06. 2010 р., відповідачем нараховані , але не сплачені страхові вне ски за квітень 2010 р., чим допуще но порушення чинного законод авства щодо сплати страхових внесків, внаслідок чого утво рилася недоїмка по сплаті ст рахових внесків на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 311 грн. 17 коп.

Суд приходить до висновку, щ о позивачем надані належні д окази, які свідчать про обґру нтованість позовних вимог.

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст.ст.94, 158-163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Нікопольському район і Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою ві дповідальністю фірми «Борис фен» про стягнення заборгова ності - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю фір ми «Борисфен» (53270, Дніпропетро вська область, с. Межинське, ву л. Радянська, буд. 56, р/р 260530179019 в Про мінвестбанку м. Нікополь, МФО 305534, ЄДРПОУ 13455972) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування у сумі 311 (триста одинадцять) грн . 17 коп. на користь Управління П енсійного фонду України в Ні копольському районі Дніпроп етровської області (р/р 256043011535 в Н ікопольському ВОБ №7898, МФО 306287, к од ЄДРПОУ 21929102).

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова суду наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

< Повний текст постанови ск ладений > < Текст >

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення12.07.2010
Оприлюднено29.07.2010
Номер документу10481113
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7384/10/0470

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 12.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні