Ухвала
від 19.06.2022 по справі 147/363/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/363/22

Провадження № 2/147/212/22

УХВАЛА

20 червня 2022 року смт. Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого суддіНатальчук О.А.,

із секретаремСвистун А.П.,

за участю:

представника відповідача, адвоката Дудіна Л.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженоювідповідальністю"Україна-Т"проусунення перешкодвкористуванніземельною ділянкою, -

ВСТАНОВИВ:

Представник ОСОБА_1 , адвокат Олійник А.М. звернувся в суд з позовом до ТОВ "Україна-Т" про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

Ухвалою Тростянецького районного суду Вінницької області від 09.05.2022 р. дану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

25.05.2022 р. від представника позивача надійшло клопотання про витребування у відповідача - ТОВ «Україна-Т» примірник договору оренди землі №б/н від 12.10.2015 р., укладеного між орендодавцем ОСОБА_1 та ТОВ «Україна-Т» щодо передачі в оренду земельної ділянки площею 3,8318 га, кадастровий номер якої 0524155100:03:001:0084, оскільки для з`ясування обставин даної справи необхідно провести почеркознавчу експертизу.

У підготовче засідання позивач не з`явилася. Представник позивача подав до суду клопотання, в якому зазначив, що клопотання про витребування доказів просив розглядати без його участі та задовольнити його.

Представник відповідача не заперечив щодо задовлення клопотання про витребування доказів. Просив відкласти підготовче засідання для вирішення питання про укладення мирової угоди.

Суд, вислухавши пояснення представника відповідача, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно дост.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до частин 1,7,8 статті 84 ЦПК України учасникисправи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача про витребування доказів, оскільки вищевказані докази містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору, зокрема під час проведення судової почеркознавчої експертизи.

Згідно ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження.

Керуючись ст.5,12,76,84,95,198, 259,260 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача про витребування доказів, задовольнити.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «Україна-Т» примірник договору оренди землі №б/н від 12.10.2015 р., укладеного між орендодавцем ОСОБА_1 та ТОВ «Україна-Т» щодо передачі в оренду земельної ділянки площею 3,8318 га, кадастровий номер якої 0524155100:03:001:0084.

Одночасно роз`яснюємо, що відповідно до вимог ч. ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче засідання відкласти на 13год.30хв. 12.07.2022року в залі судових засідань Тростянецького районного суду Вінницької області, про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О. А. Натальчук

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104819876
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —147/363/22

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 02.02.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні