Постанова
від 20.07.2010 по справі 2а-2025/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

20.07.10 Справа №2а-2025/10/2770

Окружний адміністративний суд міста Севастополя в скла ді:

судді - Дудкіної Т.М.;

при секретарі - Носатові М.С .,

за участю представника поз ивача - Бойко І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Севас тополі адміністративну спра ву за позовом Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Севастополя до Приватного підприємства «Фі рма «Юри Сістемз Компьют ер» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. Се вастополя (далі ДПІ у Ленінсь кому районі м. Севастополя) зв ернулась до Окружного адміні стративного суду м. Сева стополя з позовною заявою пр о припинення юридичної особи - Приватного підприємства « Фірма «Юри Сістемз Компь ютер», посилаючись на те, що ві дповідачем в порушення вимог частини другої статті 9 Закон у України "Про систему оподат кування" не надається звітні сть у ДПІ більш року. У зв' язк у з наведеним позивач просит ь позов задовольнити на підс таві частини другої статті 38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Відповідач явку уповноваж еного представника у судове засідання не забезпечив, про час та місце розгляду справи сповіщався відповідно до ви мог законодавства, про причи ни неявки суд не повідомив, то му суд розглядає справу у від сутність представника відпо відача за наявними у справі м атеріалами.

Дослідивши матеріали спра ви суд вважає позов таким, що п ідлягає задоволенню, виходяч и з наступного.

Судом установлено, що Прива тне підприємство «Фірма «Ю ри Сістемз Компьютер» зар еєстроване Ленінською район ною державною адміністраціє ю у м. Севастополі як юридична особа та державну реєстраці ю припинення не проводило.

Відповідно до вимог Закону України “Про порядок погаше ння зобов'язань платниками п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами ” №2181-III від 21.12.2000 р. Приватне підпр иємство «Фірма «Юри Сістем з Компьютер» є платником по датків та зборів (обов'язкови х платежів). Приватне підприє мство «Фірма «Юри Сістемз Компьютер» перебуває на обл іку у ДПІ у Ленінському район і м. Севастополя як платник по датків з 14.10.1996 й заборгованості зі сплати податків, зборів (об овязкових платежів) немає /а.с .5, 8/.

Приватне підприємство «Фі рма «Юри Сістемз Компьют ер» зареєстрована за адресою : 99040, м. Севастополь, вул. Марша ла Геловані, 24, кв. 73.

Згідно з частиною восьмою 8 статті 19 Господарського коде ксу України, всі суб' єкти го сподарювання зобов' язані з дійснювати первинний (операт ивний) та бухгалтерський обл ік результатів своєї роботи, складати статистичну інформ ацію, а також надавати відпов ідно до вимог закону фінанс ову звітність та статистичну інформацію щодо своєї госпо дарської діяльності, інші да ні, визначені Законом.

У разі здійснення суб' єкт ом господарювання діяльност і, що суперечить закону чи уст ановчим документам, до нього може бути застосована адмін істративно-господарську сан кцію у вигляді скасування де ржавної реєстрації цього суб ' єкта та його ліквідації. Ск асування державної реєстрац ії суб' єкта господарювання проводиться за рішенням суд у, що є підставою для ліквідац ії даного суб' єкта господар ювання.

Відповідно до частини друг ої статті 9 Закону України “Пр о систему оподаткування” пла тники податків і зборів (обов 'язкових платежів) зобов'язан і подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, які пов'яза ні з обчисленням і сплатою по датків і зборів (обов' язков их платежів).

У порушення підпункту 4.1.4 пун кту 4.1 статті 4 Закону України “ Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами” відповіда ч не надає податкову звітніс ть до ДПІ у Ленінському район і м.Севастополя з 16.04.2008 /а.с.6/.

Згідно з частиною другою ст атті 38 Закону України “Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців” підставами для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

З урахуванням наведених но рм, а також того, що відповідач не подавав до державної пода ткової служби податкових дек ларацій та документів фінанс ової звітності більше одного року; вказані дії порушують в становлені законодавчими ак тами правила здійснення госп одарської діяльності та є пі дставою для припинення юриди чної особи. Враховуючи право органів державної податково ї служби звертатися до суду з заявою (позовною заявою) про п рипинення юридичної особи, в важає позовні вимоги обґрунт ованими та такими, що підляга ють задоволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб'єкта владних повн оважень, якого звільнено від сплати судового збору, а тако ж за відсутності витрат пози вача - суб'єкта владних повнов ажень, пов'язаних із залученн ям свідків та проведенням су дових експертиз, судові витр ати (судовий збір) відповідно до пункту 4 статті 94 Кодексу ад міністративного судочинств а України з відповідача не ст ягуються.

Повний текст постанови виг отовлений 23.07.2010.

На підставі частини другої статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців”, статей 8, 10, 11, 17, 86, 158-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - П риватне підприємство «Фірма «Юри Сістемз Компьютер» (99040, м. Севастополь, вул. Марша ла Геловані, 24, кв. 73, ідентифі каційний код 24500090).

Заходи щодо підготовки док ументів для державної реєстр ації припинення юридичної ос оби покласти на Приватне під приємство «Фірма «Юри Сіст емз Компьютер». Копію цієї постанови, після набрання не ю законної сили, направити до державного реєстратора у Ле нінському районі м. Севастоп оля.

Постанова може бути оскарж ена до Севастопольського апе ляційного адміністративног о суду через Окружний адміні стративний суд міста Севасто поля шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протя гом десяти днів з дня її прого лошення і апеляційної скарги протягом 20 днів після подачі заяви про апеляційне оскарже ння.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку.

Суддя Т.М. Дудкіна

Дата ухвалення рішення20.07.2010
Оприлюднено29.07.2010
Номер документу10482199
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2025/10/2770

Постанова від 20.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Дудкіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні