Ухвала
від 19.06.2022 по справі 202/1394/22
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1394/22

Провадження № 2-о/202/61/2022

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2022 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді - Кухтіна Г.О.

присяжних - Александров О.М., Кісенко Н.В.

за участю секретаря - Калантаєнко Д.В.

заявника - ОСОБА_1

розглянувши в судовому засіданні клопотання ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизи при розгляді цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Адміністрація Індустріального району Дніпровської міської ради, Лівобережне управління соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Індустріального районного суду м. Дніпропетровська знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Адміністрація Індустріального району Дніпровської міської ради, Лівобережне управління соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Заявником ОСОБА_1 подано клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник своє клопотання підтримав, просив задовольнити.

Представник зацікавленої особи подав клопотання про розгляд справи у його відсутність.

Відповідно дост. 39 ЦК Україниособа визнається недієздатною в разі, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна розуміти значення своїх дій та (або) керувати ними.

Згідно з п. 2 ч. 1ст. 105 ЦПК Українипризначення експертизи є обов`язковим для визначення психічного стану особи.

Відповідно до ч. 1ст. 298 ЦПК Українисуд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання в галузі медицини, без яких неможливо встановити психічний стан особи стосовно якої ставиться питання про визнання її недієздатною, клопотання заявника підлягає задоволенню, а відповідна експертиза є обов`язковою відповідно до вимогст. 105 ЦПК України.

Керуючисьст. 102-112ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про призначення судово-психіатричної експертизи при розгляді цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Адміністрація Індустріального району Дніпровської міської ради, Лівобережне управління соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна- задовольнити.

Призначити по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Адміністрація Індустріального району Дніпровської міської ради, Лівобережне управління соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, та поставити експерту наступне питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на будь-яке психічне захворювання?

2. Чи є захворювання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , хронічним і стійким?

3. Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Проведення експертизидоручити експертамКомунального підприємства«Дніпропетровська багатопрофільнаклінічна лікарня знадання психіатричноїдопомоги» Дніпропетровськоїобласної ради» (адреса: вулиця Бехтерєва, 1, Дніпро, Дніпропетровська область, 49000), попередивши їх про кримінальну відповідальність за статтями384,385 КК України- за дачу завідомо неправдивого висновку або за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Оплату витрат за проведення експертизи покласти на заявника ОСОБА_1 (адреса мешкання: АДРЕСА_1 , к.т. НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ).

В розпорядження експертів надати матеріали справи.

Попередити сторони про наслідкист. 109 ЦПК України, а саме у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Провадження по справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Г.О. Кухтін

Присяжні: О.М. Александров

Н.В.Кісенко

Дата ухвалення рішення19.06.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104843147
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —202/1394/22

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 31.03.2022

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні