Ухвала
від 14.06.2022 по справі 160/2741/21
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

15 червня 2022 року м. Дніпросправа № 160/2741/21

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Олефіренко Н.А. (доповідач),

суддів: Білак С.В., Шальєвої В.А.,

ознайомившись із заявою Товариства з обмеженою відповідальністю " Компанія "Діом" про стягнення судових витрат в адміністративній справі №160/2741/21 за апеляційною скаргу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.04.2021 в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " Компанія "Діом" до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Діом" звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративними позовом до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, Державної податкової служби України, в якій позивач просив: визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному державному реєстрі податкових накладних № 2349924/41853226 від 28.01.2021; зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному державному реєстрі податкових накладних податкову накладну № 17 від 15.12.2020 , датою 15.12.2020.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.04.2021 позовні вимоги задоволені в повному обсязі.

За наслідками перегляду справи, постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 16.12.2021 апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області залишено без задоволення, а рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.04.2021 залишено без змін.

До Третього апеляційного адміністративного суду надійшла заява Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Діом" про стягнення з Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на користь товариства судові витрати в розмірі 3000 грн., які понесені позивачем в суді апеляційної інстанції на оплату послуг з надання правової допомоги адвокатом Шевер Ю.М.

Вирішення питання розподілу судових витрат врегульовані статтями 139, 143 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини 7 статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву. За відсутності відповідної заяви або неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

Відповідно до частини 3 статті 143 Кодексу адміністративного судочинства України якщо сторона з поважних причин не може до закінчення судових дебатів у справі подати докази, що підтверджують розмір понесених нею судових витрат, суд за заявою такої сторони, поданою до закінчення судових дебатів у справі, може вирішити питання про судові витрати після ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Під час розгляду Третім апеляційним адміністративним судом апеляційної скарги Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, який завершився ухваленням постанови16 грудня 2021 року, позивачем заява про відшкодування витрат на правову допомогу, пов`язану із розглядом апеляційної скарги Головного управління ДПС у Дніпропетровській області не подавалась.

У заяві про стягнення судових витрат заявник вказує на те, що прохальна частина відзиву містила прохання про стягнення з відповідача на користь позивача всіх судових витрат. До відзиву були додані докази понесених Товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія "Діом" витрат на правничу допомогу.

Проте, зміст наведених вище приписів частини 7 статті 139 та частини 3 статті 143 Кодексу адміністративного судочинства України, визначає умови, за наявності яких суд може вирішити питання щодо судових витрат після ухвалення рішення по суті.

Отже, на час прийняття постанови від 16.12.2021 у суду апеляційної інстанції були відсутні підстави для вирішення питання щодо стягнення на користь позивача судових витрат.

Зважаючи на те, що під час апеляційного провадження Товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія "Діом" або його представником адвокатом Шевер Ю.М. заява про відшкодування витрат на правову допомогу, пов`язану із розглядом апеляційної скарги Головного управління ДПС у Дніпропетровській області не подавалась, заява про стягнення судових витрат підлягає залишенню без розгляду на підставі частини 7 статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтю 139 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю " Компанія "Діом" про стягнення судових витрат в адміністративній справі №160/2741/21 за апеляційною скаргу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.04.2021 в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " Компанія "Діом" до Державної податкової служби України, , Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії- залишити без розгляду.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий - суддяН.А. Олефіренко

суддяС.В. Білак

суддяВ.А. Шальєва

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104855106
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —160/2741/21

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 07.08.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 08.02.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Постанова від 16.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 15.11.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 15.11.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 29.10.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 10.08.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 14.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні