Ухвала
від 22.06.2022 по справі 947/12409/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/12409/22

Провадження № 2-о/947/217/22

УХВАЛА

про відкриття окремого провадження

23.06.2022 року суддя Київського районного суду м. Одеси Куриленко О.М., розглянувши матеріали справи за спільною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про розірвання шлюбу за заявою подружжя,

ВСТАНОВИВ :

21 червня 2022 року заявники звернулись до суду з заявою, в якій просять: розірвати шлюб між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 і ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований 09 грудня 2014 року у Відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Київському районі реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції, про що зроблений актовий запис № 2603.

Відповідно дочастини 1статті 293ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно частини 3 даної статті передбачено, що у порядку окремого провадження розглядаються також справи про надання права на шлюб, про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей, за заявою будь-кого з подружжя, якщо один з нього засуджений до позбавлення волі, про встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя та інші справи у випадках, встановлених законом.

Статтею 109 СК України передбачено, що подружжя,яке маєдітей,має правоподати досуду заявупро розірванняшлюбу разоміз письмовимдоговором проте,з киміз нихбудуть проживатидіти,яку участьу забезпеченніумов їхньогожиття братиметой збатьків,хто будепроживати окремо,а такожпро умовиздійснення нимправа наособисте вихованнядітей. Договірміж подружжямпро розміраліментів надитину маєбути нотаріальнопосвідчений.У разіневиконання цьогодоговору аліментиможуть стягуватисяна підставівиконавчого написунотаріуса. Судпостановляє рішенняпро розірванняшлюбу,якщо будевстановлено,що заявапро розірванняшлюбу відповідаєдійсній волідружини тачоловіка іщо післярозірвання шлюбуне будутьпорушені їхніособисті тамайнові права,а такожправа їхніхдітей. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.

Суддею встановлено, що заява відповідає вимогам, встановленими статтями 175 ЦПК віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкриті провадження відсутні, тому справу необхідно прийняти до провадження суду призначивши судове засідання.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відкрити окреме провадження по цивільній справі за спільною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , про розірвання шлюбу за заявою подружжя.

Призначити судове засідання у приміщенні Київського районного суду м. Одеси (м. Одеса, вул. Варненська 3,б, каб. 215 ) на 21.07.2022 року о 12 год. 30хв.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ki.od.court.gov.ua.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя Куриленко О. М.

Дата ухвалення рішення22.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104890846
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу за заявою подружжя

Судовий реєстр по справі —947/12409/22

Рішення від 21.07.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні