Ухвала
від 15.06.2022 по справі 727/4720/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/4720/22

Провадження № 1-кс/727/1448/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 червня 2022 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

прокурора - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці клопотання прокурора відділу процесуального керівництва відділу ТУ ДБР розташованого у місті Хмельницькому Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022260000000082 від 19.05.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся прокурор з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Посилається на те, що службові особи комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» (код ЄДРПОУ 43343870), а саме: генеральний директор ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , прож. АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_2 , головний бухгалтер ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , прож. АДРЕСА_3 , тел. НОМЕР_3 , керівник структурного підрозділу господарського забезпечення та інженерно - технічного нагляду ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , прож АДРЕСА_4 , тел. НОМЕР_4 , діючи умисно, за попередньою змовою, з корисливих мотивів, внесли недостовірні відомості до офіційних документів та здійснили проплату підприємству «ADAROM» за товари індивідуального обмундирування в сумі 170560,8 євро, а саме:

- платіжне доручення від 02.03.2022 року на суму 118 080,8 євро, призначення платежу - проплата за бронежилети;

- платіжне доручення від 08.03.2022 року на суму 35 000 тис. євро, призначення платежу - проплата за чоботи;

- платіжне доручення від 23.03.2022 року на суму 17 480 євро, призначення платежу - проплата за взуття.

Зазначені кошти надійшли на рахунки комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» від Національної служби здоров`я України за пакети наданих медичних послуг для використання в подальшому для ведення основної діяльності комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер», а саме - діяльності лікарняних закладів, тобто на лікування хворих.

В подальшому, після надходження коштів на казначейський рахунок, їх було перераховано на відкритий в АБ «Укргазбанк» валютний рахунок комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» для подальшого перерахування на рахунок підприємства «ADAROM».

Разом з тим, в ході проведення оперативно - службової діяльності, встановлено, що вищевказані товари (бронежилети, пластини, чоботи та взуття) офіційно не поставлялися підприємством «ADAROM» на територію України та на даний час відсутні на комунальному некомерційному підприємстві «Буковинський клінічний онкологічний диспансер», хоч грошові кошти за них проплачені на рахунок підприємства «ADAROM» в повному обсязі, відповідно до умов договорів, в сумі 170560,8 євро.

Окрім того, в ході перевірки зазначеної вище інформації встановлено, що ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , прож. АДРЕСА_5 , тел. НОМЕР_5 та ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , прож. АДРЕСА_6 , тел. НОМЕР_6 , здійснювали ввезення гуманітарної допомоги, відправником якої є підприємство «ADAROM», а саме: ліків, взуття, тощо, отримувачем якої являється комунальне некомерційне підприємство «Буковинський клінічний онкологічний диспансер».

Також встановлено, що вищевказані особи, за сприянням працівників Чернівецької митниці Держмитслужби України здійснювали незаконне переміщення бронежилетів, чобіт, взуття, під виглядом гуманітарної допомоги, без їх митного оформлення, з метою ухилення від сплати обов`язкових митних платежів та вносили недостовірні відомості до офіційних документів, що свідчать про поставку бронежилетів, чобіт, взуття до комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер», а фактично вказані бронежилети, чоботи, взуття продавали за готівкові кошти громадянам на території України та Чернівецької області зокрема.

Крім цього, встановлено, що впродовж 2020 - 2022 років комунальне некомерційне підприємство «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» закуповувало медичне обладнання, устаткування, інвентар та матеріали, які використовуються вході господарської діяльності підприємства, за цінами що у 2-3 рази вищі від середньо ринкових

Таким чином просить надати дозвіл на проведення обшуку приміщень обласного комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» розташованих за адресою: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 242 , Чернівецької області з метою відшукання та вилучення документів щодо купівлі продажу бронежилетів та пластин до них; купівлі-продажу взуття; купівлі-продажу військового одягу; бухгалтерських документів щодо здійснення перерахування коштів підприємству «ADAROM» та ішим підприємствам за такі матеріальні цінності; документи щодо отримання ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» від підприємства «ADAROM» бронежилетів, пластин до них, взуття та військового одягу, в тому числі акти прийому передачі таких матеріальних цінностей; товаротранспортні документи щодо перевезення бронежилетів, пластин до них та взуття; акти огляду бронежилетів, пластин до них та взуття; накладні щодо передачі бронежилетів, пластин до них та взуття, як благодійної допомоги військовим частинам чи фізичним особам; бухгалтерські документи щодо оприбуткування бронежилетів, пластин до них, взуття та військового одягу; самі бронежилети, пластини до них та взуття; бухгалтерські документи про отримання комунальним некомерційним підприємство «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» в період з 24.02.2022 року по даний час гуманітарної допомоги, в тому числі і від підприємства «ADAROM»; акти прийому передачі такої гуманітарної допомоги; накладні на оприбуткування та списання гуманітарної допомоги; чорнові записи в яких міститься інформації щодо укладення договорів на закупівлю бронежилетів пластин до них та взуття, здійснення розрахунку із підприємством «ADAROM», незаконне списання, передачу гуманітарної допомоги особам та інші документи щодо купівлі-продажу бронежилетів пластин до них та взуття, а також щодо отримання гуманітарної допомоги, які містять таку інформацію та мають значення для досудового розслідування.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 19.05.2022р. до ЄРДР внесені відомості за №42022260000000082 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

З матеріалів доданих до клопотання зокрема рапортів від 19.05.2022р., 24.05.2022р., договору купівлі-продажу, рахунків, накладних та декларацій встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення можуть бути причетні службові особи КНП «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» і за адресою м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 242, де останні здійснюються свою діяльність, можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що приміщення за адресою м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 242, перебуває у власності територіальної громади сіл, селищ та міст Чернівецької області в особі Чернівецької обласної ради.

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку приміщень обласного комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» розташованих за адресою: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 242 з метою відшукання та вилучення речей та документів, які можуть мати значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень обласного комунального некомерційного підприємства «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» розташованих за адресою: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 242 , Чернівецької області, що належать територіальній громаді сіл, селищ та міст Чернівецької області в особі Чернівецької обласної ради з метою відшукання та вилучення документів щодо купівлі продажу бронежилетів та пластин до них; купівлі-продажу взуття; купівлі-продажу військового одягу; бухгалтерських документів щодо здійснення перерахування коштів підприємству «ADAROM» за такі матеріальні цінності; документи щодо отримання ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» від підприємства «ADAROM» бронежилетів, пластин до них, взуття та військового одягу, в тому числі акти прийому передачі таких матеріальних цінностей; товаротранспортні документи щодо перевезення бронежилетів, пластин до них та взуття; акти огляду бронежилетів, пластин до них та взуття; накладні щодо передачі бронежилетів, пластин до них та взуття, як благодійної допомоги військовим частинам чи фізичним особам; бухгалтерські документи щодо оприбуткування бронежилетів, пластин до них, взуття та військового одягу; самі бронежилети, пластини до них та взуття; бухгалтерські документи про отримання комунальним некомерційним підприємство «Буковинський клінічний онкологічний диспансер» в період з 24.02.2022 року по 15.06.2022 року гуманітарної допомоги, в тому числі і від підприємства «ADAROM»; акти прийому передачі такої гуманітарної допомоги; накладні на оприбуткування та списання гуманітарної допомоги; чорнові записи в яких міститься інформації щодо укладення договорів на закупівлю бронежилетів пластин до них та взуття, здійснення розрахунку із підприємством «ADAROM», незаконне списання, передачу гуманітарної допомоги особам та документи щодо купівлі-продажу бронежилетів пластин до них та взуття, а також щодо отримання гуманітарної допомоги, які містять таку інформацію та мають значення для досудового розслідування.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено



2022 року


(підпис)

Дата ухвалення рішення15.06.2022
Оприлюднено28.06.2023
Номер документу104949409
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022260000000082 від 19.05.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —727/4720/22

Ухвала від 15.06.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні