Ухвала
від 26.06.2022 по справі 420/7938/22
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/7938/22

У Х В А Л А

27 червня 2022 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Завальнюка І.В., розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом Акціонерного товариства «Державний Ощадний банк України» до Приватного виконавця Виконавчого округу Одеської області Притуляка Валерія Миколайовича, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛАНТІС», треті особи - Служба безпеки України, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа № 420/7938/22 за позовом Акціонерного товариства «Державний Ощадний банк України» до Приватного виконавця Виконавчого округу Одеської області Притуляка Валерія Миколайовича, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛАНТІС», треті особи - Служба безпеки України, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Наступне судове засідання по справі призначено на 05.07.2022 о 11:00 год.

24.06.2022 до суду від представника Служби безпеки України надійшло клопотання про проведення судових засідань по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та надання можливості представнику позивача взяти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Доручити Окружному адміністративному суду м. Києва забезпечити проведення відеоконференції у цій справі 05.07.2022 о 11:00 год.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання про забезпечення участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Оскільки через введення в Україні військового стану, задля запобігання загрози життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів, суддів та працівників апарату ООАС, розгляд справ у судових засіданнях за участю сторін не здійснюється.

При цьому за наявною інформацією, у Окружного адміністративного суду м. Києва немає можливості забезпечити проведення наступного засідання в своїх приміщеннях, яке призначено по даній справі на 05.07.2022 о 11:00 год.

В той же час, в Одеському окружному адміністративному суді наявна технічна можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції з учасниками справи поза межами приміщення суду з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

З огляду на зазначене, задля забезпечення можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції з учасниками справи поза межами приміщення суду, суд дійшов висновку, що клопотання про участь у судовому засіданні підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.195, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника Служби безпеки України задовольнити частково.

Надати можливість представнику Служби безпеки України взяти участь у судовому засіданні, яке призначено на 05.07.2022 о 11:00 годині, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власного комплексу технічних засобів та програмного забезпечення відеоконференцзв`язку «EasyCon».

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала набирає законної сили після її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Завальнюк

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.06.2022
Оприлюднено30.06.2022
Номер документу104966659
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —420/7938/22

Ухвала від 07.11.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мацедонська В.Е.

Постанова від 14.09.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.08.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.08.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 29.07.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Рішення від 11.07.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 20.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 09.06.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні