Ухвала
від 23.06.2022 по справі 500/5878/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття провадження у справі

Справа № 500/5878/21

24 червня 2022 р.м.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мандзія О.П., розглянувши у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" (далі ТОВ "Українська торгова компанія") про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Ухвалою суду від 20.09.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Ухвалено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та призначено судове засідання.

Ухвалою суду від 23.12.2021 провадження в адміністративній справі зупинено для надання сторонам часу для примирення терміном на один календарний місяць.

Ухвалою суду від 28.01.2022 поновлено провадження у справі та призначено судове засідання у справі.

Ухвалою суду від 28.03.2022 провадження в адміністративній справі зупинено до припинення перебування Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан.

Ухвалою суду від 09.06.2022 поновлено провадження в адміністративній справі та призначено судове засідання на 24.06.2022.

На адресу суду 24.06.2022надійшла спільна заява про примирення сторін, в якій останні погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок.

Розгляд питання про примирення сторін представники сторін просили здійснювати без їх участі.

Враховуючи положення ч.3 ст.194, ч.9 ст.205 та ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суд дійшов висновку про наявність підстав розгляду справи у порядку письмового провадження, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали справи та з`ясувавши всі обставини справи, суд вважає, що заява про примирення підлягає до задоволення з наступних міркувань.

Згідно заяви про примирення сторони дійшли згоди у врегулюванні спору вирішили наступне.

Відповідач зобов`язуються торгові та адміністративні приміщення ринку ТОВ "Українська торгова компанія" обладнати системою пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу. Подати на реєстрацію щодо здійснення господарської діяльності ринку ТОВ "Українська торгова компанія" декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Розробити та узгодити з відповідним органом ДСНС схему ринку ТОВ "Українська торгова компанія". Кількість кіосків та контейнерів на ринку ТОВ "Українська торгова компанія" в одній групі двосмугового торговельного ряду зменшити до 20 одиниць, а в односмуговому до 10. Групи контейнерів ринку ТОВ "Українська торгова компанія", у яких зберігається товарно-матеріальні цінності та не можуть бути обладнані системою пожежної сигналізації забезпечити (обладнати) автономними системами пожежогасіння.

Позивач зобов`язується надати час до 31.05.2023 для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Головного управління від 10.09.2021 № 64 03-5163/64 3-1. Відповідач після 31.05.2023 протягом двох робочих днів зобов`язується звернутися до позивача із заявою про проведення позапланової перевірки для підтвердження факту повного виконання порушень вказаних у позовній заяві Головного управління від 10.09.2021 № 64 03-5163/64 3-1. Позивач, після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві (у разі невиконання вимог пожежної безпеки в повному обсязі), директор (керівник) ТОВ "Українська торгова компанія" зобов`язується зупинити (заборонити) експлуатацію ринку (будівель, споруд, торгових кіосків, павільйонів, адміністративних будівель, території тощо) ТОВ "Українська торгова компанія" за адресою: Тернопільська область, м.Тернопіль, вул.Київська 15 Квітня до повного усунення порушень.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору та не мають жодних вимог щодо один одного.

Також, у вказаній заяві зазначено, що сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

В силу приписів ч.5 ст.47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.1, 3, 4, 5 ст.190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін підписано 23.06.2022 уповноваженими представниками сторін начальником Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Віктором Маслей та директором ТОВ "Українська торгова компанія" Русланом Савицьким, які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п.3 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній праві №500/5878/21.

Керуючись ст.190, 191, 238, 239, 243, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у адміністративній справі №500/5878/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), викладені у заяві про примирення, а саме:

Відповідач товариство з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія", зобов`язуються: торгові та адміністративні приміщення ринку товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" обладнати системою пожежної сигналізації та оповіщення людей про пожежу; подати на реєстрацію щодо здійснення господарської діяльності ринку товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки; розробити та узгодити з відповідним органом ДСНС схему ринку товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія"; кількість кіосків та контейнерів на ринку товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" в одній групі двосмугового торговельного ряду зменшити до 20 одиниць, а в односмуговому до 10; групи контейнерів ринку товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія", у яких зберігається товарно-матеріальні цінності та не можуть бути обладнані системою пожежної сигналізації забезпечити (обладнати) автономними системами пожежогасіння.

Позивач Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області зобов`язується надати час до 31.05.2023 для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Головного управління від 10.09.2021 № 64 03-5163/64 3-1; відповідач після 31.05.2023 протягом двох робочих днів зобов`язується звернутися до позивача із заявою про проведення позапланової перевірки для підтвердження факту повного виконання порушень вказаних у позовній заяві Головного управління від 10.09.2021 № 64 03-5163/64 3-1; позивач, після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві (у разі невиконання вимог пожежної безпеки в повному обсязі), директор (керівник) товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" зобов`язується зупинити (заборонити) експлуатацію ринку (будівель, споруд, торгових кіосків, павільйонів, адміністративних будівель, території тощо) товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" за адресою: Тернопільська область, м.Тернопіль, вул.Київська 15 Квітня до повного усунення порушень.

Закрити провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до частини першої статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Згідно із статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складено 24 червня 2022 року.

Реквізити учасників справи:

позивач:

- Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області (місцезнаходження: вул.Л.Українки, 6, м.Тернопіль, 46011, код ЄДРПОУ: 38535547);

відповідач:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська торгова компанія" (місцезнаходження: вул. Оболоня, 4, м.Тернопіль, 46008, код ЄДРПОУ: 21138263);

Головуючий суддяМандзій О.П.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.06.2022
Оприлюднено30.06.2022
Номер документу104968310
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —500/5878/21

Ухвала від 23.06.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 08.06.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 27.03.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 27.02.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 28.01.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 23.12.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мандзій Олексій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні