Ухвала
від 28.06.2022 по справі 935/146/22
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 935/146/22

Провадження № 1-кс/935/337/22

У Х В А Л А

Іменем України

28 червня 2022 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача СД ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Коростишівської окружної прокуратури про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню № 42021062190000057 від 10.11.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Дізнавач звернулась до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором, в межах кримінального провадження № 42021062190000057 про тимчасовий доступ до заяви про надання на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з додатками до неї, оригіналів витягів та наказів про надання земельної ділянки ОСОБА_4 , що знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з кінця 2019 по 2021 рік, ряд осіб на території піднаглядній Коростишівській окружній прокуратурі всупереч ч. 4 ст. 116 Земельного кодексу України, шляхом обману, керуючись корисливим мотивом, незаконно, повторно та безоплатно отримали у приватну власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, площами до 2 га, що призвело до незаконного вибуття із державної та комунальної власності значних площ земель, та порушення прав інших громадян України, на безоплатне отримання земельних ділянок чим спричинили майнової шкоди на суму, яка встановлюється.

За вказаним фактом, 10.11.2021 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42021062190000057, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 звернувся до ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_1 та в подальшому, відповідно до рішення отримав земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства за кадастровим номером 1825087200:12:000:0086.

У ході досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у вилученні оригіналів документів, а саме:

- заяви про надання на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з додатками до неї та оригіналів витягів та наказів про надання земельної ділянки ОСОБА_4 , що знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, дізнавач просить розглядати клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі і документи, оскільки їх участь в судовому засіданні призведе до затягування строків розгляду клопотання і може існувати загроза заміни або знищення вказаних речей і документів.

Вказані матеріали мають істотне значення для встановлення обставин справи, не можуть бути отриманні іншим чином, як в порядку тимчасового доступу, а тому дізнавач просить дане клопотання задовольнити.

Дізнавач у судове засідання не з`явилась, про розгляд справи повідомлена належним чином. До суду подала заяву у, якій зазначила, що розгляд клопотання проводити за її відсутності та просить його задовольнити.

Розгляд клопотання здійснювався за правилами ч.2 ст.163КПК України без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує загроза зміни чи знищення вказаних документів.

Враховуючи, що сторони в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 5 ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб,те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, якою володіє ІНФОРМАЦІЯ_2 , що за адресою: АДРЕСА_1

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання дізнавача СД ВП №2 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів - задовольнити.

Надати начальнику СД ВП № 2 ЖРУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_5 , старшому дізнавачу СД ВП № 2 ЖРУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_6 , дізнавачу СД ВП № 2 ЖРУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , старшому дізнавачу СД ВП № 2 ЖРУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_7 , дізнавачу СД ВП № 2 ЖРУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_8 , прокурору Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_9 , прокурору Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_10 , прокурору Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_11 , прокурору Попільнянського відділу Коростишівської окружної окружної прокуратури ОСОБА_12 , прокурору Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_13 , прокурору Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_14 , прокурору Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури ОСОБА_15 тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: до заяви про надання на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з додатками до неї, оригіналів витягів та наказів про надання земельної ділянки ОСОБА_4 , які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала діє протягом місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити володільцю інформації, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу104988731
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —935/146/22

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні