Ухвала
від 28.06.2022 по справі 756/4532/22
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

28.06.2022 Справа № 756/4532/22

Номер справи 756/4532/22

Номер провадження 1-кс/756/880/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2022 року місто Київ

Оболонський районний суд міста Києва у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника адвоката ОСОБА_4 ,

підозрюваного ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СВ Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_6 , погоджене прокурором Оболонської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Харків, українця за національністю, громадянина України, з середньою освітою, офіційно не працевлаштованого, зареєстрованого за адресою : АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий,

поданого в межах кримінального провадження № 12022100050000977 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21 червня 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчому судді 27 червня 2022 року надійшло клопотання слідчого СВ Оболонського УП ГУНП у місті Києві ОСОБА_6 , погоджене прокурором Оболонської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного ОСОБА_5 у кримінальному провадженні № 12022100050000977 від 21 червня 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України.

Прокурор у судовому засіданні підтримала подане клопотання з підстав та мотивів викладених у ньому, просила його задовольнити, враховуючи що кримінальне правопорушення, яке інкримінується підозрюваному належить до категорії корисливого злочину проти власності, вчиненого у період дії воєнного стану, вчинене за попередньою змовою групою осіб, за яке передбачене покарання до восьми років позбавлення волі. Зазначила, що підозрюваний ніде не працює, не одружений, на даний час не має стійких соціальних зв`язків, тому існують ризики, що він може переховуватися від суду та слідства, впливати на свідків, а також може повторно вчинити злочин. Надала у судовому засіданні витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань про внесення відомостей щодо вчинення ОСОБА_5 інших кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 185 КК України. На підставі вказаного просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, із визначенням розміру застави 40 прожиткових мінімумів.

Захисник підозрюваного адвокат ОСОБА_4 , у судовому засіданні заперчував проти застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зауважив, що підозрюваний щиро розкаявся у вчиненому правопорушенні. Також стверджував, що ОСОБА_5 є студеном Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", до 2021 року навчався на очній формі навчання. У 2021 році перевівся на заочну форму навчання та до початку війни неофійно працював на посаді кур`єра доставки піцци. У зв`язку з початком воєнних дій був вимушений переїхати до Києва. На думку захисника ризики не вмотивовані прокурором, оскільки в м. Києві проживає мати підозрюваного, разом з якою він зареєстрований в кв. АДРЕСА_3 . З огляду на зазначене захисник підозрюваного заявив клопотання про застосування у відношенні підозрюваного запобіжний захід не пов`язаний із ізоляцією від суспільства у вигляді домашнього арешту, який буде необхідним та достатнім, щоб уникнити усі можливі ризики.

Підозрюваний, ОСОБА_5 у судовому засіданні зазначив, що свою вину у вчиненому визнає, щиро розкаюється та підтримав позицію свого захисника.

Виклад обставин та правова кваліфікація.

СВ Оболонського УП ГУ НП у місті Києві перебувають матеріали досудового розслідування за № 12022100050000977 від 21.06.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у не встановлений в ході досудового розслідування день та час, але не пізніше 21.06.2022 року виник спільний злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб у період дії воєнного стану.

Так, 21.06.2022 року приблизно о 17 годині 50 хвилин ОСОБА_5 та ОСОБА_7 прийшли до магазину «Метро», що знаходиться за адресою: м. Київ, просп. Степана Бандери, 26-В, де діючи спільно, таємно, усвідомлюючи, що за їх злочинними діями ніхто із сторонніх осіб не спостерігає, бажаючи збагатитись за рахунок чужого майна, взяли із торгових полиць товар на загальну суму 7571 гривень 20 копійок (без урахування ПДВ).

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , перебуваючи на касі самообслуговування магазину «Метро» розрахувались за частину товару, а інший товар помістили до поліетиленових пакетів, які тримали при собі.

Виконавши всі дії, які ОСОБА_5 та ОСОБА_7 вважали необхідними для таємного викрадення чужого майна (крадіжки), останні, разом із вказаним товаром, вийшли за лінію кас магазину «Метро», не розрахувавшись за даний товар, та направились до виходу із нього, однак свій злочинний умисел не довели до кінця з причин, що не залежали від їх волі, оскільки були зупинені працівниками охорони магазину «Метро».

Внаслідок вчинення кримінального правопорушення, у разі доведення його до кінця, ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , могли спричинити ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА», код ЄДРПОУ 32049199, матеріальну шкоду на загальну суму 7571 гривень 20 копійок .

Обґрунтування клопотання.

ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч.4 ст.185 КК України, про що йому повідомлено підозру 23 червня 2022 року на підставі зібраних доказів у кримінальному провадженні № 12022100050000977.

Діяння, в якому підозрюється ОСОБА_5 , відповідно дост. 12 КК Україниє тяжким кримінальним правопорушенням, за яке передбачено законом покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п`яти до восьми років.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою тяжкого злочину, а також наявність встановлених ризиків, передбачених пунктами 1,3,5 частини 1статті 177 КПК України. Метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; впливати на потерпілго чи свідків; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється.

Мотивація суду.

У відповідності дост. 12 КПК Українипід час кримінального провадження ніхто не може триматися під вартою, бути затриманим або обмеженим у здійсненні права на вільне пересування в інший спосіб через підозру або обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення інакше як на підставах та в порядку, передбачених цим Кодексом.

Розділ ІІ Кримінального процесуального кодексу Українивизначає, що з метою досягнення дієвості кримінального провадження застосовуються заходи забезпечення цього провадження. До заходів забезпечення згідно з пунктом 9 частини 2статті 131 цього кодексувіднесені також запобіжні заходи. Порядок застосування до особи запобіжних заходів визначенийглавою 18 КПК України. Згідно з частиною 1статті 176 КПК Україниодним із запобіжних заходів є тримання під вартою.

У відповідності достатті 177 КПК Україниметою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: 1) переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; 2) знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; 3) незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; 4) перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; 5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді вважати, що підозрюваний може здійснити дії, передбачені частиною першою цієї статті.

З аналізу зазначених норм слідує, що запобіжні заходи можуть застосовуватися, зокрема, до підозрюваного.

Підозрюваним є особа, якій у порядку, передбаченомустаттями 276-279КПК України повідомлено про підозру, особа, яка затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення (ч. 1ст. 42 КПК України).

Як підтверджується витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань від 21червня 2022 року, досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022100050000977 здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч.4 ст.185 КК України.

23 чеврня 2022 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч.4 ст.185 КК України, що підтверджується письмовим повідомленням про підозру з відміткою підозрюваного про її отримання.

Отже, у відповідності до вимогстатті 42 КПК України ОСОБА_5 має статус підозрюваного у цьому кримінальному провадженні і щодо нього може вирішуватися питання про застосування запобіжного заходу.

Санкція частини 4статті 185 КК Українипередбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п`яти до восьми років. З урахуванням положення ч. 2 ст. 15, 68 КК України строк покарання не може перевищувати 2/3 частини максимального строку.

Під час розгляду клопотання встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився в м. Харків, українець, громадянин України, зі середньою освітою, офіційно не працевлаштований, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий.

Згідно з положеннямистатті 194 КПК Українипід час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про:

- наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним кримінального правопорушення;

- наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбаченихст.177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор;

- недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Крім того,стаття 178 КПК Українизакріплює перелік обставин, які на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів, повинні бути оцінені в сукупності. За таких умов слідчому судді належить дослідити кожен із зазначених вище критеріїв окремо.

Щодо обґрунтованості підозри.

Згідно зстаттею 8 КПК Україникримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Принцип верховенства права у кримінальному провадженні застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

Оскільки чинне законодавство не розкриває поняття обґрунтованої підозри, враховуючи статті8,9 КПК України, слід керуватися позиціями Європейського суду з прав людини. З точки зору практики ЄСПЛ обґрунтованість підозри - це певний стандарт доказування, який означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача в тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення (рішення у справі "Фокс, Кемпбелл і Гартлі проти Сполученого Королівства" від 30 серпня 1990 року, п. 32, Series A, N 182). При чому факти, які викликали підозру, не обов`язково мають бути одного рівня з тими, які необхідні для того, щоб не лише обґрунтувати засудження, а й пред`явити обвинувачення, що є наступною стадією в процесі розслідування кримінальної справи (рішення у справі «Murrаyv.UnitedKingdom», 14310/88, 28.10.1994, п. 55).

В цьому кримінальному провадженні йдеться про причетність ОСОБА_5 до кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України.

Додані до клопотання матеріали кримінального провадження, що були досліджені в судовому засіданні на думку слідчого судді, свідчать про наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України, яке з урахуванням положеньстатті 12 КК Українивідносяться до категорії тяжких.

Підозрюваний ОСОБА_5 в судовому засіданні визнав свою причетність до скоєного кримінального правопорушення.

Необхідно зауважити, що на даному етапі провадження, слідчий суддя не вправі вирішувати ті питання, які повинен вирішувати суд під час розгляду кримінального провадження по суті, зокрема, винуватість чи невинуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення. Слідчий суддя на підставі оцінки сукупності отриманих доказів повинен визначити лише чи є причетність особи до вчинення кримінального правопорушення вірогідною та достатньою (за стандартом "обґрунтованої підозри") для застосування щодо неї запобіжного заходу.

Щодо ризиків кримінального провадження.

Ризиком у контексті кримінального провадження є певна ступінь можливості, що особа вдасться до вчинків, які будуть перешкоджати досудовому розслідуванню та судовому розгляду або ж створять загрозу суспільству. Слідчий суддя, оцінюючи вірогідність такої поведінки підозрюваного, має дійти обґрунтованого висновку про високу ступінь ймовірності позапроцесуальних дій зазначеної особи.КПК України покладає на слідчого, прокурора обов`язок обґрунтувати ризики кримінального провадження.

На переконання сторони обвинувачення, в цьому провадженні існують ризики, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, ризик скоїти новий злочин,можливий впливна потерпілогота свідків,іншого підозрюваного, заявлені ризики заслуговують на увагу, проте слідчий суддя вважає, що вони не доведені в повному обсязі задля застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Обставини, які підтверджують ризик передбачений пунктом 1 частини 1статті 177 КПК України, а саме переховуватися від органів досудового розслідування та суду на думку слідчого судді органом обвинувачення є недоведеними.

Ризик втечі повинен оцінюватися у світлі таких факторів, як характер людини, її моральні принципи, місце проживання, робота, навчання, засоби до існування, сімейні зв`язки, а також будь-які інші зв`язки з країною, в якій особу притягнуто до кримінальної відповідальності. Як в судовому засіданні пояснив підозрюваний та підтвердила його мати, він є студентом Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", при цьому стороною захисту не можуть бути надані докази, оскільки виникли труднощі в їх отриманні у зв`язку з воєнним станом. Однак в судовому засіданні встановлено, що підозрюваний має стійкі соціальні зв`язки проживає та зареєстрований в квартирі разом зі своєю матірю, що належить їй на праві власності.

З іншогобоку судв сукупностівраховує,що ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення. Втеча підозрюваного зашкодить суспільному інтересу, що полягає у найскорішому розслідуванню всіх обставин кримінального провадження та подальшому його судовому розгляді згідно розумних строківКПК.

Надаючи оцінку можливості підозрюваного переховуватися від органу досудового розслідування, слідчий суддя зважує на пояснення захисника та його матері, яка зобов`язалася особисто доставить підозрюваного за першою вимогою з`явитися до органу досудового розслідування, підозрюваний щиро розкаюється у вчиненому, має намір співпрацювати зі слідством, немає жодного наміру преховуватися.

Співставлення можливих негативних для підозрюваного наслідків переховування у вигляді його ув`язнення у невизначеному майбутньому, із засудженням до можливого покарання у вигляді позбавлення волі у найближчій перспективі, з урахуванням встановлених на даному етапі обставин вчинення протиправних дій, слідчий суддя прийшов до переконання, що даний ризик не є достатньо високим.

Обставинами, що підтверджують наявність ризику, передбаченого п. 3 ч. 1 ст. 177 КПК України, є те, що ОСОБА_5 перебуваючи на свободі, знаючи місце проживання співучасника та свідків, може незаконно на них впливати, що буде перешкоджати досудовому розслідуванню.

Проте, слідчий суддя переконаний, що даний ризик можливо невілювати шляхом встановлення обмеження та певних правил поведінки підозрюваному не пов`язаним із ізоляцією від суспільства, забороненого спілкування зі слідством та другим підозрюваним.

Щодо обґрунтованості ризику вчинення ОСОБА_5 іншого кримінального правопорушення, що підтверджуює ризик передбачений п. 5 ч. 1ст. 177 КПК України, слідчий суддя вважає можливим ліквідувати шляхом встановлення певних обмежень.

Прокурором в судовому засіданні було надано витяги з Єдиного реєстру досудових розслідувань про внесення відомостей щодо вчинення ОСОБА_5 інших кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 185 КК України.

Суд враховує зазначені витяги, проте вважає, що винуватість ОСОБА_5 не доведена поза розумним сумнівом, щодо його причастності до цих епізодів.

Підозрюваний навчається, має стримуючі фактори для невчинення іншого кримінального правопорушення, проживає разом з матір`ю, раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, що свідчить про відсутність ймовірності скоєння нових злочинів та відсутність потреби в ізоляції від суспільства.

Слідчий суддя приходить до висновку, що з урахуванням особи підозрюваного, усунення ризику переховуватись від органів досудового розслідування та суду, а так само усунути ризик впливу на свідків, іншого учасника злочину, приходжу до переконання про наявність ризиків, передбаченістаттею 177 цього Кодексу, зокрема зазначені в пункті 1,3статті 177 КПК, отже, на даному етапі кримінального провадження застосування запобіжного заходу є об`єктивно необхідним з метою дієвості відповідного кримінального провадження.

Щодо індивідуальних обставин підозрюваного відповідно дост. 178 КПК України.

Згідно зіст. 178 КПК Українипри вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, крім наявності ризиків, зазначених устатті 177 цього Кодексу, слідчий суддя на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів зобов`язаний оцінити в сукупності всі перелічені в статті обставини.

Дослідивши надані сторонами кримінального провадження відомості, слідча суддя під час обрання ОСОБА_5 запобіжного заходу враховує такі обставини: надані відомості свідчать про вагомість на даному етапі наявних доказів про вчинення підозрюваним кримінального правопорушення, за яким пред`явлено підозру; інкриміноване кримінальне правопорушенняКК Українивідноситься до тяжких і у разі визнання підозрюваного винуватим у вчиненні цього злочину, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до восьми років позбавлення волі; враховуючи також наявні міцні соціальні зв`язки, докази проживання в родині, має зареєстроване місця проживання в Україні, тривалий час проживає в Києві. Мати ОСОБА_5 зобов`язалась забезпечити явку підозрюваного до органів досудового розслідування та суду, просила визначити запобіжний захід за місцем проживання сина.

Щодо альтернативного запобіжного заходу.

На переконання слідчого судді підозрюваному може бути обранобільш м`який запобіжний захід, як - то, домашній арешт, про який клопотав захисник підозрюваного в судовому засіданні. Оскільки він має постійне місце проживання за адресою АДРЕСА_1 . Мати ОСОБА_5 , яка є власником вказаного житла, запевнила суд, що вона не заперечує про перебування підсудного під домашнім арештом в житлі, якому він зареєстрований та проживає.

ОСОБА_5 має стійкі соціальні зв`язки, тому є достатньо підстав вважати, що він зможе виконувати покладені на нього судом обов`язки.

Особиста порука не може бути застосованадо підозрюваного, у зв`язку із відсутності письмових зобов`язань осіб, які заслуговують на довіру суду.

Особисте зобов`язання не може бути застосованеу зв`язку із тим, що перебування підозрюваного на волі не сприятиме виконанню покладених на нього процесуальних обов`язків.

Враховуючи викладене, беручи до уваги тяжкість інкримінованого злочину, у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_5 , суворість можливого покарання, дані про особу останнього (наявність постійного місця проживання, місця навчання, що у своїй сукупності свідчить про наявність міцних соціальних зв`язків, а також те, що підозрюваний до кримінальної відповідальності притягується вперше, зважаючи на цілі та принципи кримінального провадження, з метою забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, з огляду на те, що за результатами судового розгляду стороною обвинувачення доведено наявність обґрунтованої підозри та частково доведено наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, зважаючи на позицію ЄСПЛ у справі «Манчіні проти Італії» від 02.08.2001, відповідно до якої за наслідками та способами застосування як тримання під вартою, так і домашній арешт прирівнюється до позбавлення волі для цілей ст. 5 § 1 (с) Конвенції, слідчий суддя приходить до висновку про наявність обгрунтованих підстав для застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту у межах строку досудового розслідування кримінального провадження № 12022100050000977, строком на два місяці до 27 серпня 2022 року включно, з покладенням на підозрюваного ОСОБА_5 процесуальних обов`язків, визначених ч. 5 ст. 194 КПК України, оскільки вважає, що встановлені в ході судового розгляду обставини у своїй сукупності свідчать про те, що такий вид запобіжного заходу буде достатнім для виконання завдань кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.176-178,182-184,193,194,196 КПК України, слідча суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Оболонського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_6 , погоджене прокурором Оболонської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , поданого в межах кримінального провадження № 12022100050000977 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21 червня 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч.4 ст. 185 КК України, задовольнити частково.

У застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - відмовити.

Застосувати до ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем реєстрації та проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , строком до двох місяців, а саме до 27 серпня 2022 року.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язки, передбачені пунктами 1, 2, 3,4 ч. 5 ст.194 КПК України, а саме:

- прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора або суду;

- не відлучатись із міста Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватись від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у даному кримінальному провадженні в усіх випадках, крім спільної участі у судових засіданнях чи слідчих діях;

Ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту передати для виконання Солом`янському УП ГУ НП у м. Києві за місцем проживання підозрюваного, негайно поставити його на облік.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_5 , що відповідно до ч. 5 ст. 181 КПК України працівники Національної поліції з метою контролю за його поведінкою, мають право з`являтися в житло, під арештом в якому він перебуває, вимагати надання усних чи письмових пояснень з питань, пов`язаних із виконанням покладених на нього зобов`язань, використовувати електронні засоби контролю.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_5 , що в разі не виконання покладених обов`язків, до нього може бути застосовано більш жорсткий запобіжний захід і накладено грошове стягнення.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст судового рішення складено та проголошено 28 червня 2022 року о 09.00

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.06.2022
Оприлюднено25.01.2023

Судовий реєстр по справі —756/4532/22

Ухвала від 28.06.2022

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

Ухвала від 27.06.2022

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Шролик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні