Ухвала
від 22.06.2022 по справі 554/10648/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 22.06.2022 Справа № 554/10648/20

Провадження № 1-кс/554/5894/2022

УХВАЛА

22.06.2022 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого відділу СУ ГУ НП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_2 , в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020171240000028 від 10.02.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 191, ч. 1 ст. 367 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановила:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що Слідчими відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області проводиться розслідування у зазначеному об`єднаному кримінальному провадженні за фактами того, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 та фізична особа-підприємець під час виконання договорів про надання послуг із підключення навчальних закладів до мережі Інтернет вчинили незаконні дії, що спричинили матеріальні збитки державі.

Зокрема, під час розслідування кримінального провадження проводиться перевірка фактів порушення законодавства службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_1 , юр. адреса: АДРЕСА_1 ) та ФОП ОСОБА_3 (адреса: АДРЕСА_2 ) під час виконання договору про надання послуг із підключення навчальних закладів Миргородського району Полтавської області до мережі Інтернет.

Одночасно в рамках кримінального провадження з ІНФОРМАЦІЯ_3 отримано відповідь на запит відповідно до якої надано інформацію, що 19.08.2021 ІНФОРМАЦІЯ_2 припинено як юридичну особу.

Документи, що стосуються договору № 407 від 11.11.2019 щодо надання послуг із підключення навчальних закладів Миргородського району Полтавської області до мережі Інтернет, Відділом освіти до ІНФОРМАЦІЯ_3 не передавались.

В органу досудового розслідування виникла слідча та оперативна необхідність в отриманні та долученні до матеріалів кримінального провадження наступних документів, які стосуються виконання договору № 407 щодо надання послуг із підключення навчальних закладів Миргородського району Полтавської області до мережі Інтернет, а також документів, які стосуються інших обставин, встановлення яких має суттєве значення для розслідування кримінального провадження.

Із огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий просить проводити без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_4 , (код НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_3 ).

У судове засідання слідчий не з`явився, надавши суду заяву про розгляд його клопотання у його відсутність, клопотання підтримав в повному обсязі, просив задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно доч.5,ч.6ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ці речі абодокументи:1) перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи;2) самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні;3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ураховуючи те, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки відомості, які в ній містяться можуть бути використані як докази, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання частково, а саме надання тимчасового доступу до документів в належним чином завірених копіях.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати групі слідчих у складі слідчого СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 , слідчого СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , старшого слідчого СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_2 , старшого слідчого СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , старшого слідчого СВ Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 , слідчого СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення їх в належним чином завірених копіях, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_4 , (код НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_3 ) та стосуються виконання договору № 407 щодо надання послуг із підключення навчальних закладів Миргородського району Полтавської області до мережі Інтернет, а саме:

- договору № 407 про закупівлю послуг, додатків та додаткових угод до нього, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання послуг згідно умов договору та додаткових угод до нього, тендерної документації (пропозиції учасників та додатки до них), протоколів тендерного комітету, проектно-кошторисної документації (робочі проекти, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки та ін.), договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, дефектних актів, календарних планів, калькуляцій, платіжних доручень на перерахування коштів, рахунків, сертифікатів на використані у будівництві матеріали, технічних актів, технічних завдань, заявок на виконання робіт, документів щодо перевірок виконання робіт підрядною організацією, актів на закриття прихованих робіт, загального журналу робіт, товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використанні при виконанні робіт, журналів технічного нагляду за об`єктом будівництва, документації, в якій підтверджуються відомості про фактичні трудовитрати робітників будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведені робіт, листування між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ФОП ОСОБА_3 з питань щодо виконання умов договору;

- наступних документів, а саме: посадової інструкції начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_9 (в редакції що діяла станом на дату укладення договору № 407), наказу про призначення на посаду начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_9 , положення про ІНФОРМАЦІЯ_2 , копії положення про тендерний комітет та копій ін. документів, які визначають склад учасників тендерного комітету та визначають порядок діяльності тендерного комітету;

- документів щодо закупівлі послуг з підключення навчальних закладів Миргородського району Полтавської області до мережі Інтернет (по кожному із навчальних закладів), що діяли до укладення нового договору з ФОП ОСОБА_3 в 2019 році, а саме: договорів про закупівлю послуг, додатків та додаткових угод, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання робіт згідно умов договорів та додаткових угод до них, тендерної документації (пропозиції учасників та додатки до них), протоколів тендерного комітету, проектно-кошторисної документації (робочі проекти, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки та ін.), договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, дефектних актів, календарних планів, калькуляцій, платіжних доручень на перерахування коштів, рахунків, сертифікатів на використані у будівництві матеріали, технічних актів, технічних завдань, заявок на виконання робіт, документів щодо перевірок виконання робіт підрядною організацією, актів на закриття прихованих робіт, загального журналу робіт, товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використанні при виконанні робіт, журналів технічного нагляду за об`єктом будівництва, документації, в якій підтверджуються відомості про фактичні трудовитрати робітників будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведені робіт, листування між ІНФОРМАЦІЯ_2 та відповідними підрядниками з питань щодо виконання умов договорів.

Зобов`язати уповноважених осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 , (код НОМЕР_2 , юр. адреса: АДРЕСА_3 ) надати доступ до оригіналів зазначених документів з можливістю вилучення їх в належним чином завірених копіях негайно після пред`явлення ухвали до виконання.

В іншій частині клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 2 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення22.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу105014100
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/10648/20

Ухвала від 03.11.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 22.06.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 08.11.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні