Ухвала
від 16.06.2022 по справі 463/3711/22
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/3711/22

Провадження №1-кс/463/2923/22

У Х В А Л А

16 червня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Львові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Львові, ОСОБА_3 , що погоджене прокурором Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, що внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62022140010000069від 11лютого 2022року про надання тимчасового доступу до речей та документів,

в с т а н о в и в :

слідчий звернувсяз клопотаннямпро наданнядозволу натимчасовий доступдо документів,які перебуваютьу володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання мотивує тим, що в межах розслідування кримінального провадження №62022140010000069, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, з метою підтвердження чи спростування факту протиправних дій службових осіб підрозділів ІНФОРМАЦІЯ_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ), проведення будівельно-технічних, економічних, товарознавчих, почеркознавчих експертиз, виникає необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів всіх документів по об`єктах: «Капітальний ремонт водовідведення та гідроізоляції перекриття нижнього рівня адмінбудинку ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 )», «Капітальний ремонт водовідведення та гідроізоляції нижчого рівня адмінбудинку ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 », з можливістю їх вилучення. Зазначені документи мають істотне значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до таких надасть можливість використовувати їх як докази у цьому кримінальному провадженні, а також унеможливить їх зміну, або знищення.

З врахуванням клопотання слідчого, зважаючи на вимоги ч.2 ст.163 КПК України, вважаю можливим розглядати клопотання без виклику представників особи, у володінні якої можуть знаходитись речі та документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких просить слідчий.

З врахуванням поданої слідчим заяви про розгляд клопотання у його відсутності, вважаю за можливе здійснити розгляд клопотання без участі слідчого на підставі наявних доказів.

У відповідності до вимог ч.4 ст.107 КПК України, фіксування кримінального провадження за допомогою технічних засобів в суді не здійснюється.

Як вбачається із матеріалів клопотання, у провадженні слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №62022140010000069 від 11.02.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України, в межах якого слідство перевіряє обставини щодо зловживання службовим становищем службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , які за попередньою змовою із службовими особами ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ПП " ОСОБА_5 ", ЄДРПОУ НОМЕР_4 та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_5 здійснили привласнення бюджетних коштів у великих розмірах.

Відповідно до положень ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя приходить до переконання, що слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі та документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема підтвердження або спростування отриманих даних, встановлення причетності осіб до інкримінованих дій.

Таким чином, зважаючи на те, що в межах розслідування вказаного кримінального провадження слідством проводяться слідчі дії, для перевірки отриманої інформації, встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення та правової кваліфікації їх дій, слідству необхідно отримати доступ до оригіналів всіх документів по об`єктах: «Капітальний ремонт водовідведення та гідроізоляції перекриття нижнього рівня адмінбудинку ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 )», «Капітальний ремонт водовідведення та гідроізоляції нижчого рівня адмінбудинку ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 », з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а тому приходжу до висновку, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Окрім цього, відповідно до ч.7 ст.163 КПК України, враховуючи доводи слідчого, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, зокрема, проведення експертизи, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити та надати слідчому тимчасовий доступ до вказаних у клопотанні речей із можливістю їх вилучення.

Керуючись ст.ст. 131, 160, 163, 164 КПК України, -

у х в а л и в :

клопотання слідчого задоволити.

Надати старшому слідчому Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Львові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Львові, ОСОБА_3 , або іншому слідчому, уповноваженому на розслідування кримінального провадження №62022140010000069 від 11 лютого 2022 року тимчасовий доступ до оригіналів всіх документів по об`єктах: «Капітальний ремонт водовідведення та гідроізоляції перекриття нижнього рівня адмінбудинку ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 )», «Капітальний ремонт водовідведення та гідроізоляції нижчого рівня адмінбудинку ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 », з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а саме:

- договорів з додатками та додатковими угодами на виготовлення проектно-кошторисної документації;

-платіжних документів, що свідчать про оплату по вищевказаних договорах;

-всього пакету проектно-кошторисної документації (зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва, локальні кошториси, креслення, ескізи тощо);

-актів виконаних проектних робіт;

-актів приймання-передачі проектно-кошторисної документації;

-договорів підряду з додатками та додатковими угодами;

-довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ-3;

-актів приймання виконаних будівельних робіт (з підсумковими відомостями ресурсів) форми КБ-2в;

-актів на приховані роботи;

-актів монтажу та демонтажу;

-прихідних накладних на основні будівельні матеріали;

-документів, які свідчать про оплату за виконані роботи;

-договорів технічного та авторського нагляду;

-актів приймання-передачі виконаних робіт з технічного та авторського нагляду; журналів виконання робіт; журналів технічного нагляду;

-порівняльних відомостей;

-протоколів на виконання робіт;

-звітів про використання бюджетних коштів;

-договорів та актів передачі товарно-матеріальних цінностей на відповідальне зберігання та накладних, платіжних документів, що свідчать про оплату за зберігання ТМЦ.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до вимог ч.1 ст.166 КПК України, слідчий суддя за клопотанням слідчого має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених вище речей.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Згідно положень ч.2 ст.2 Закону України «Про доступ до судових рішень» ухвала про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні підлягає оприлюдненню не раніше дня її звернення до виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу105065995
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —463/3711/22

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 24.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 24.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 24.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

Ухвала від 24.05.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні