Постанова
від 04.07.2022 по справі 909/16/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/16/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

05.07.2022 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндер П.А., при секретарі судового засідання Попович Л.І., розглянувши матеріали справи

за заявою Головного управління ДПС в Івано-Франківській області,

до Приватного підприємства "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш

про банкрутство

за участю учасників провадження згідно протоколу

в с т а н о в и в

До Господарського суду Івано-Франківської області 04.01.2021 надійшла заява ГУ ДПС у Івано-Франківській області, в якій просить суд відкрити провадження у справі про банкрутство Приватне підприємство "Сучасні Рішення" (код ЄДРПОУ 39592648).

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 010.01.2021 прийнято заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду; підготовче засідання суду призначено на 02.02.22. Відповідно до Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство суддею було створено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого у справі №909/16/22. Згідно із запитом до суду надійшла довідка щодо визначених автоматизованою системою однієї кандидатури арбітражного керуючого - Чорненький С.В. 31.01.2021 до суду надійшла заява арбітражного керуючого Чорненький С.В. на участь у справі про банкрутство .

22.02.2022 ухвалою господарського суду відкрито провадження у справі № 909/16/22 про банкрутство Приватного підприємства "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область , 77304, код ЄДРПОУ 39592648, визнано вимоги кредитора Головне управління ДПС в Івано-Франківській області на загальну суму 155539540,90 грн, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника; введено процедуру розпорядження майном Приватного підприємства "Сучасні Рішення", призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Чорненького С.В. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 437 від 28.02.2013), встановлено розпоряднику майна боржника арбітражному керуючому Чорненькому С.В. розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна боржника із розрахунку трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів авансованих заявником на депозитний рахунок господарського суду, зобов"язано розпорядника майна боржника надати суду не пізніше 01.04.2022 відомості про результати розгляду вимог кредиторів боржника та організувати та провести інвентаризацію майна боржника, призначено попереднє засідання суду у справі на 05.04.2022 .

22.02.2022 за № 68509 оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Сучасні Рішення" у встановленому законодавством порядку.

Ухвалою попереднього засідання Господарського суду Івано-Франківської області від 05.04.2022 визнано вимоги конкурсних кредиторів; підсумкове засідання призначено на 05.07.2022; вирішено інші процедурні питання у справі.

04.07.2022 розпорядник майна подав до суду на затвердження звіт розпорядника майна за результатами проведення процедури розпорядження майном боржника та подав до суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У судовому засіданні розпорядник майном Чорненький С.В. надав усні пояснення щодо процедури розпорядження майном боржника.

Присутня в судовому засіданні представник кредитора - ГУ ДПС просить суд здійснити перехід до ліквідаційної процедури.

01.07.2022 проведено збори кредиторів ПП "Сучасні рішення" та прийнято рішення звернутись до Господарського суду Івано-Франківської області з клопотанням про визнання боржника ПП "Сучасні рішення" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно з положеннями ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі. Відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу України з процедур банкрутства до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів приймають одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Частиною 3 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що у підсумковому засіданні господарський суд ухвалює одне з таких рішень: ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном у межах граничних строків, визначених цим Кодексом; ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому цим Кодексом; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до положень ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Відповідно до ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом; скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Таким чином, оскільки зборами кредиторів було ухвалено рішення про перехід до ліквідаційної процедури та подано відповідне клопотання до суду, то відповідно до положень ч. 3 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами підсумкового засідання суд ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно висновку щодо фінансово-господарської діяльності ПП "Сучасні рішення" (аналіз фінансово-господарського стану суб"єкта господарювання щодо наявності ознак неплатоспроможності із визначенням фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства) встановлено, що стосовно боржника має місце ознак критичної неплатоспроможності, що відповідає законодавчому визначенню його як боржника; в діяльності боржника відсутні ознаки фіктивного банкрутства.

Визнаючи боржника банкрутом та відкриваючи його ліквідаційну процедуру, господарським судом враховуються обставини неплатоспроможності ПП "Сучасні рішення", зокрема, те, що за період з моменту порушення провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном не було встановлено активів, за рахунок яких є можливим погашення в повній мірі вимог кредиторів та відновлення платоспроможності боржника.

Таким чином, задоволення вимог кредиторів може бути здійснено не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному вебпорталі судової влади України.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття, оскарження постанови не зупиняє провадження у справі про банкрутство.

Керуючись ст.ст. 49, 58, 59, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 74, 232, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Припинити процедуру розпорядження майном боржника Приватного підприємства "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область , 77304, код ЄДРПОУ 39592648..

Припинити повноваження розпорядника майна Приватного підприємства "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область, 77304, по справі № 909/16/22 арбітражного керуючого Чорненького

Визнати Приватне підприємство "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область , 77304, код ЄДРПОУ 39592648 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на три місяці..

Ліквідатором Приватного підприємства "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область , 77304, код ЄДРПОУ 39592648, призначити арбітражного керуючого Чорненького С.В. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 437 від 28.02.2013).

Зобов`язати ліквідатора виконати дії, передбачені розділом ІV "Ліквідаційна процедура" Кодексу України з процедур банкрутства та не пізніше ніж за два тижні до закінчення строку ліквідаційної процедури надати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

З метою виявлення кредиторів банкрута в порядку ч. 3 ст. 59 Кодексу України з питань банкрутства оприлюднити Господарським судом Івано-Франківської області повідомлення про визнання Приватного підприємства "Сучасні Рішення", Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область , 77304, код ЄДРПОУ 39592648 банкрутом на офіційному веб - порталі судової влади України.

Заявлення кредиторських вимог в обов`язковому порядку здійснюється кредиторами до Господарського суду Івано-Франківської області зі сплатою судового збору відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір" та ліквідатору в порядку ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства.

Заходи ліквідаційної процедури проводити у відповідності до вимог статей 58-65 Кодексу України з процедур банкрутства:

- ліквідатор не менше як один раз на місяць подає комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

- після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом;

- скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута;

- протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов"язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов"язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Постанова набирає законної сили з моменту її підписання.

Постанова може бути оскаржена Західного апеляційного господарського суду у встановленому законодавством порядку.

Суддя Шкіндер П.А.

Примірник цієї постанови направити учасникам провадження у справі:

- боржнику ПП "Сучасні Рішення" Калуський район, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Незалежності, будинок 2, Івано-Франківська область , 77304,

- заявнику: ГУ ДПС в Івано-Франківській області, Електронна пошта: - if.dps@ukr.net

- Відділу ДВС за місцезнаходженням боржника - Калуський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Електронна пошта: info@kl.if.dvs.gov.ua ;

- державному реєстратору - Виконавчий комітет Калуської міської ради вул. Франка, буд.1, м. Калуш, Івано-Франківська обл., 77304;

- відділу банкрутства Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) -вул. Грюнвальдська, 11, м. Івано-Франківськ, 760018,

- арбітражному керуючому Чорненькому С.В. - 2808303073@mail.gov.ua

Дата ухвалення рішення04.07.2022
Оприлюднено07.07.2022
Номер документу105099922
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/16/22

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 13.12.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 13.12.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 21.11.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 05.09.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Постанова від 04.07.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні