Ухвала
від 05.07.2022 по справі 732/424/22
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/424/22

провадження №2/732/291/22

У Х В А Л А

про прийняття позову до розгляду та

відкриття провадження у справі

06 липня 2022 року м. Городня

Суддя Городнянського районного суду Чернігівської області Карпинська Н.М., перевіривши позовну заяву заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури Владислава Грюка, адреса: вул. Князя Чорного, 9 м. Чернігів, код ЄДРПОУ: 02910114, в інтересах держави в особі Городнянської міської ради, місцезнаходження: вул. Троїцька, 13 м. Городня Чернігівського району Чернігівської області, код ЄДРПОУ: 04061731, та Чернігівської обласної ради, місцезнаходження: проспект Миру, 43 м. Чернігів, код ЄДРПОУ: 25618741, до ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради, місцезнаходження: вул. Пирогова, 16 м. Чернігів, код ЄДРПОУ: 02006604, комунальне некомерційне підприємство «Городнянська міська лікарня» Городнянської міської ради, місцезнаходження: вул. Чернігівська, 26 м. Городня Чернігівського району Чернігівської області, код ЄДРПОУ: 02006225, про відшкодування витрат на лікування потерпілих від злочину, вимогам ст.ст.19,175,177 ЦПК України

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури Владислав Грюк звернувся до Городнянського районного суду Чернігівської області з позовом до ОСОБА_1 та просив:

- стягнути з ОСОБА_1 на користь Чернігівської обласної ради органу місцевого самоврядування, в управління якого перебуває заклад охорони здоров`я комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради кошти в сумі 18711,35 грн в рахунок відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину ОСОБА_2

- стягнути з ОСОБА_1 на користь Городнянської міської ради органу місцевого самоврядування, в управління якого перебуває заклад охорони здоров`я комунальне некомерційне підприємство «Городнянська міська лікарня» Городнянської міської ради кошти в сумі 2502,78 грн в рахунок відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої від злочину ОСОБА_3 .

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та залишення заяви без руху не встановлено. Заява підсудна Городнянському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Виходячи зположень п.1ч.6ст.19,п.1ч.1ст.274ЦПК України,з урахуваннямціни позову,наведена категоріясправи всилу процесуальногозакону ємалозначною,а томумає розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючисьстаттею 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Городнянської міської ради та Чернігівської обласної ради до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: комунальне некомерційне підприємство «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Чернігівської обласної ради, комунальне некомерційне підприємство «Городнянська міська лікарня» Городнянської міської ради.

Призначити судове засідання на 22 серпня 2022 року на 10:00год., яке відбудеться в приміщенні Городнянського районного суду Чернігівської області за адресою м. Городня, вул. Незалежності, 67.

У судове засідання викликати сторони.

Розяснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за пять днів до початку першого судового засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Розяснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом пятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2, ч.3ст.178 ЦПК Українита копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неявки в судове засідання позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом пяти днів з дня отримання відзиву на позов, шляхом направлення його одночасно відповідачу, а відповідач в свою чергу заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань, аргументів та мотивів протягом пяти днів.

Розяснити учасникам справи, що вони мають права та обовязки закріплені в ст.ст.43,49 ЦПК України.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Карпинська Н.М.

Дата ухвалення рішення05.07.2022
Оприлюднено08.07.2022
Номер документу105120819
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування потерпілих від злочину, вимогам ст.ст.19,175,177 ЦПК України

Судовий реєстр по справі —732/424/22

Рішення від 21.08.2022

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Рішення від 21.08.2022

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні