Ухвала
від 01.07.2022 по справі 556/1155/22
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/1155/22

Номер провадження 1-кс/556/203/2022

У Х В А Л А

01.07.2022 року

Слідчий суддя Володимирецького районного суду Рівненської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Володимирецького районного суду скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ "Вітакем" на бездіяльність уповноважених осіб ВП №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області при внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

В С Т А Н О В И В:

Представник ТОВ "Вітакем" адвокат ОСОБА_3 звернувся до суду зі скаргою в порядку ст.303 КПК України на бездіяльність уповноважених осіб ВП №1 Вараського ВП ГУНП в Рівненській області при внесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування заявлених вимог вказував, що 21 червня 2022 року директор ТОВ звернувся до ВП №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області з письмовою заявою про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.197-1 ч.2 КК України, однак вказана заява була проігнорована, інформація до ЄРДР за вказаною статтею внесена не була, досудове розслідування не розпочато.

Вказану заяву адвокат просив розглянути без його участі, заявлені вимоги просив задовольнити.

Представники сторони обвинувачення, будучи належно повідомленими про час і місце судового розгляду, в судове засідання не з"явились, що не перешкоджає розгляду скарги по суті.

Дослідивши скаргу та долучені до неї матеріали, а також інші письмові докази, слідчим суддею встановлено наступне.

21.06.2022 року директор ТОВ "Вітакем" звернувся до Володимирецького ВП із заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.197-1 ч.2 КК України, що підтверджується копією заяви та копією корінця-повідомлення єдиного обліку за №1527.

Однак, станом на день розгляду скарги, а саме станом на 01.07.2022 року, відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені та досудове слідство не розпочато, що підтверджується інформацією т.в.о. начальника СВ відділення поліції №1 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області.

Відповідно до ч. 1ст. 214 КПК Українислідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Частиною 2ст. 113 КПК Українивстановлено, що будь-яка процесуальна дія або сукупність дій під час кримінального провадження мають бути виконані без невиправданої затримки і в будь-якому разі не пізніше граничного строку, визначеного відповідним положенням цьогоКодексу.

Згідно з п. 1 ч. 1ст. 303 КПК Українина досудовому провадженні заявником може бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Враховуючи те, що після реєстрації органом досудового розслідування заяви директора ТОВ "Вітакем" про вчинення кримінального правопорушення, відповідні відомості про кримінальне правопорушення не були невідкладно внесені уповноваженою особою Володимирецького ВП Вараського ВП ГУНП в рівненській області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчий суддя вважає, що скарга, подана в порядкуст. 303 КПК України, підлягає задоволенню.

За змістом ст.214 КПК України внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань підлягають відомості, викладені в заявах та повідомленнях. Таким чином, у випадку, якщо заява чи повідомлення містять відповідні відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого Особливою частиною КК України, кожна така заява підлягає внесенню до ЄРДР.

В ходірозгляду скаргивстановлено,що письмовазаява керівникаТОВ міститьінформацію провчинене кримінальнеправопорушення,у зв"язкуз чимтака заявапідлягає внесеннюдо ЄРДР у встановленому законом порядку, і скарга представника товариства підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.214,303,306,307,309 КПК України, слідчий судя, -

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересахТОВ "Вітакем"на бездіяльністьуповноважених осібВП №1Вараського РВПГУНП вРівненській областіпри внесеннівідомостей доЄдиного реєструдосудових розслідувань - задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу відділення поліції №1 Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області невідкладно, але не пізніше 24 (двадцяти чотирьох) годин після отримання органом досудового розслідування копії ухвали слідчого судді, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, викладені в заяві директора ТОВ "Вітакем" (ЄО №1527 від 21.06.2022 року), та розпочати досудове розслідування.

Зобов"язати уповноважену особу відділення поліції №1 Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області надати представни ку заявника витяг з ЄРДР.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню, однак проти неї можуть бути подані заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудВолодимирецький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення01.07.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу105140449
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора

Судовий реєстр по справі —556/1155/22

Ухвала від 01.07.2022

Кримінальне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні