Ухвала
від 07.07.2022 по справі 640/19606/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/19606/21

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

08 липня 2022 року м. Київ

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Горяйнов А.М., перевіривши апеляційну скаргу Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2022 року у справі за адміністративним позовом Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» до Деснянського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), за участю третьої особи - Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), про визнання протиправними та скасування постанов,

ВСТАНОВИВ:

Громадська організація «Київська міська організація «Військовий автоаматор» 08 червня 2022 року направило до суду засобами поштового зв`язку апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2022 року у справі за адміністративним позовом Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» до Деснянського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання протиправними та скасування постанов.

Зазначена справа належить до категорії термінових справ, передбачених ст. 287 КАС України, та підлягає розгляду з урахуванням особливостей, передбачених параграфом 2 глави 11 КАС України.

У відповідності до ч. 6 ст. 287 КАС України апеляційні скарги на судові рішення у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця можуть бути подані протягом десяти днів з дня їх проголошення.

За змістом ч. 2 ст. 295 КАС України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження у разі подачі апеляційної скарги у визначений процесуальний строк, обчислений з дня вручення йому відповідного рішення або ухвали суду.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2022 року було прийняте в порядку письмового провадження. Копію оскаржуваного рішення позивач отримав 01 лютого 2022 року.

Таким чином Громадська організація «Київська міська організація «Військовий автоаматор» мала б право на поновлення строку на апеляційне оскарження з підстав, передбачених ч. 2 ст. 295 КАС України, у разі звернення до суду з апеляційною скаргою в строку, до 11 лютого 2022 року. Разом з тим, апеляційна скарга була направлена до суду лише 08 червня 2022 року.

Відповідно до ч. 3 ст. 295 КАС України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

В апеляційній скарзі міститься клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, яке обґрунтоване тим, що 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне військове вторгнення російської федерації в Україну, що супроводжувалося веденням бойових дій. У зв`язку з виникненням загрози для життя і здоров`я Громадська організація «Київська міська організація «Військовий автоаматор» призупинила свою діяльність, а всі працівники залишити територію м. Києві та не виконували свої посадові обов`язки.

Разом з тим строк на апеляційне оскарження рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2022 року, навіть у разі його обчислення з дня отримання його копії позивачем, сплинув 11 лютого 2022 року, тобто до 24 лютого 2022 року.

Крім того надаючи оцінку зазначеним доводам позивача слід враховувати, що починаючи з 25 квітня 2022 року перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у наказі від 25 квітня 2022 року № 75.

Згідно з вказаним нормативно-правовим актом м. Київ з 25 квітня 2022 року не належать до районів проведення воєнних (бойових) дій або районів, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

З огляду на викладене приходжу до висновку про те, що клопотання Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» про поновлення строку на апеляційне оскарження є необґрунтованими, а причини пропуску такого строку - неповажними.

Згідно з ч. 3 ст. 298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

З огляду на викладене приходжу до висновку про те, що апеляційну скаргу Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» слід залишити без руху та надати скаржнику час для підготовки заяви із зазначенням інших підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 77, 169, 293, 295, 296, 298 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2022 року у справі за адміністративним позовом Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» до Деснянського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), за участю третьої особи - Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії - залишити без руху.

Встановити для Громадської організації «Київська міська організація «Військовий автоаматор» строк для усунення недоліків - десять днів з дня отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя А.М. Горяйнов

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.07.2022
Оприлюднено15.08.2022
Номер документу105159500
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —640/19606/21

Ухвала від 30.08.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 07.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 12.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Рішення від 17.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 02.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 07.10.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні