Ухвала
від 11.07.2022 по справі 303/4497/22
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 303/4497/22

Провадження1-кс/303/989/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 липня 2022 року м. Мукачево

Слідчий суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізначава СД Мукачівського РУП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей в кримінальному провадженні № 12022078040000633, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06 липня 2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.15, ч.1 ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області надійшло клопотання дізнавача СД Мукачівського РУП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей, а саме, до камер внутрішнього відеоспостереження відділення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що 05 липня 2022 року в період часу з 14 години 00 хвилин до 15 години 00 хвилин, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканка АДРЕСА_2 , перебуваючи в приміщенні відділення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка розташована в АДРЕСА_1 , шляхом обману подала працівнику банківської установи документи для отримання грошової допомоги від ООН на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешк. АДРЕСА_3 , а саме, надала паспорт громадянки України зазначено вище особи і розписалася в копії від її імені. Однак ОСОБА_4 довести свій умисел до кінця не змогла так як викликала підозру у працівника установи.

При цьому дізнавач зазначає, що всередині приміщення відділення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташоване в АДРЕСА_1 , в якому було вчинено кримінальне правопорушення, наявні камери відеоспостереження.

Дізнавач акцентує увагу на тому, що для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до камер внутрішнього відеоспостереження з можливістю подальшого вилучення відеозапису у відділенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 за 05.07.2022 р. в період часу з 14:00 год. по 15:00 год., з можливістю подальшого вилучення відеозапису, оскільки існує реальна загроза його знищення та інформації яка знаходиться на них може мати важливий інтерес для повного, об`єктивного розслідування даного злочину.

У судове засідання дізнавач не з`явилася, але від неї надійшла заява про розгляд клопотання за її відсутності, заявлене клопотання просить задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, якими обґрунтовується необхідність надання тимчасового доступу до документів, слідчий суддя приходить до висновку, що наявні достатні підстави вважати, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню з таких підстав.

Подане дізнавачем клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160,163 КПК України.

Згідно вимог ч.1ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Вимоги ч.1ст.160 КПК Українипередбачають, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 7ст. 163 КПК України,слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дізнавачем доведено, що камери внутрішнього відеоспостереження, до яких слід надати тимчасовий доступ, перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 самі по собі і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають річ і документи, які містять охоронювану законом таємницю.

Необхідність доступу до камер внутрішнього відеоспостереження зазначених у клопотанні, полягає в тому, що вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які містяться в них, можуть бути використані як доказ у вчиненні кримінального правопорушення. Крім того, такий доступ необхідний для досягнення мети досудового розслідування.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-166,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дізнавачу СД Мукачівського РУП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до камер внутрішнього відеоспостереження відділення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄРДПОУ НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 за 05.07.2022 в період часу з 14:00 год. до 15:00 год. з можливістю подальшого вилучення відеозапису.

Особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді.

Строк дії ухвали 30 днів з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Мукачівського міськрайонного суду

Закарпатської області ОСОБА_1

СудМукачівський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення11.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105161695
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —303/4497/22

Ухвала від 11.07.2022

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Задорожко Д. А.

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Задорожко Д. А.

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Задорожко Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні