Рішення
від 10.07.2022 по справі 918/187/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про витребування доказів

"11" липня 2022 р. м. РівнеСправа № 918/187/22

Господарський суд Рівненської області у складі судді О. Андрійчук, розглянувши клопотання арбітражного керуючого ТОВ "Амелія Трейд" О.Чепелюка про витребування документів у справі

за заявою Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Амелія Трейд"

про банкрутство,

за участю представників учасників процесу:

від кредитора: не з`явився,

від боржника: не з`явився,

від арбітражного керуючого: не з`явився,

УСТАНОВИВ:

У квітні 2022 року Головне управління Державної податкової служби у Рівненській області звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Амелія Трейд".

Ухвалою суду від 11.04.2022 заяву Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Амелія Трейд» прийнято до розгляду, підготовче засідання призначене на 25.04.2022.

Ухвалою суду від 25.04.2022 розгляд справи у підготовчому засіданні відкладено на 09.05.2022.

Ухвалою суду від 09.05.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ "Амелія Трейд", визнано вимоги кредитора ГУ ДПС у Рівненській області у розмірі 1 332 345,59 грн, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном ТОВ "Амелія Трейд" до 09.08.2022, розпорядником майна призначено О.Чепелюка. Крім цього, вжито заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави, встановлено строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 27.06.2022 та проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 09.07.2022, а також встановлено дату складання розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду 27.06.2022. Цією ж ухвалою проведення попереднього засідання суду призначене на 11.07.2022 та зобов`язано розпорядника майна боржника надати cуду звіт про поведену роботу.

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Амелія Трейд" опубліковано на сайті Касаційного господарського суду за № 68660 від 10.05.2022. Граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника: тридцять днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

08.07.2022 на електронну адресу суду від арбітражного керуючого ТОВ «Амелія Трейд» О. Чепелюка надійшли клопотання про витребування документів.

Суд, розглянувши клопотання арбітражного керуючого, зазначає таке.

Як зазначено у клопотаннях, з метою здійснення повноважень розпорядника майна та виконання вимог ухвали суду, арбітражний керуючий 16.05.2022 звернувся до ТОВ «Амелія Трейд» із запитом № 02-01/918/187/22-04 від 16.05.2022, яким просив надати установчі, фінансово - господарські, бухгалтерські звіти, баланси, матеріали останньої проведеної інвентаризації майна боржника з метою проведення аналізу фінансово - господарського стану підприємства та інвентаризації майна боржника.

Проте цінний лист з описом вкладення, яким відправлявся боржнику запит № 02-01/918/187/22-04 від 16.05.2022, повернуто відправнику у зв`язку із закінченням терміну зберігання.

Зважаючи на відсутність відповіді з боку керівних органів боржника, вимоги ухвали суду та обмеженість строків процедури банкрутства, розпорядник майна повторно звернувся до директора боржника Олени Тартачіної із запитами №02-01/918/187/22-23 від 08.06.2022 та № 02-01/918/187/22-28 від 05.07.2022, які також залишились без відповіді та повернені розпоряднику майна у зв`язку із закінченням терміну зберігання.

Відсутність необхідного переліку документів, відомостей та матеріалів, що стосуються фінансово-господарської діяльності підприємства боржника, унеможливлює виконання розпорядником майна своїх безпосередніх обов`язків, таких як: проведення інвентаризації, здійснення аналізу фінансового стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та завдань, визначених ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства.

Крім того, невиконання керівником боржника вимог розпорядника майна призводить до затягування строків процедури розпорядження майном, передбачених ч. 2 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ураховуючи важливість необхідних відомостей, без яких здійснення процедури розпорядження майном є неможливим, та обов`язковість їх дослідження розпорядником майна при здійсненні відповідних повноважень, арбітражний керуючий О.Чепелюк просить суд витребувати необхідні документи у ТОВ «Амелія Трейд» на підставі ст. 81 ГПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, ГПК України, іншими законами України.

Згідно з ч. 1-3 ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в ч. 2, 3 ст. 80 цього Кодексу. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Зважаючи на викладене, суд дійшов висновку про задоволення клопотань розпорядника майна ТОВ "Амелія Трейд" О. Чепелюка про витребування документів.

Керуючись ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 81, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання розпорядника майна ТОВ "Амелія Трейд" О. Чепелюка про витребування документів задовольнити.

2. Витребувати у порядку ст. 81 ГПК України у керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «Амелія Трейд» (33028, м. Рівне, вул. Корольова, буд. 2; ідентифікаційний код 42465020) належним чином завірені документи, матеріали та відомості згідно з переліком:

а) копію установчих документів підприємства (засновницький договір, статут), а також довідку про включення до ЄДРПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію, реєстр власників акцій (за наявності);

б) копію фінансово-бухгалтерської звітності підприємства:

-баланс підприємства (форма № 1, для суб`єктів малого підприємництва - форма № 1-м);

-звіт про фінансові результати (форма № 2, для суб`єктів малого підприємництва - форма № 2-м);

-звіт про рух грошових коштів (форма № 3);

-звіт про власний капітал (форма № 4),

-примітки до річної фінансової звітності (форма №a 5);

-звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма № 11-03);

-обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма № 1-інновація);

-звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма № 1-Б);

-звіт з праці (форма № 1-ПВ);

-звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці (форма № 1-ПВ (умови праці));

-звіт про використання робочого часу (форма № 3-ПВ);

-звіт про виробництво промислової продукції (форма № 1П-НПП);

-інша інформація, необхідна для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва;

в) копію оборотно-сальдових відомостей з розшифровкою статей (рахунків) (аналіз рахунків, картки рахунків, розрахунки між контрагентами тощо);

г) відомості та повний перелік активів (майна) боржника (рухомого, нерухомого майна, коштів, нематеріальних активів), яке перебуває на балансі підприємства та належить боржнику на праві власності/ користування/ господарського відання, а також перелік майна, що перебуває в заставі або є обмеженим в інший спосіб (його місцезнаходження, вартість, інформація про кожного кредитора, на користь якого вчинено обтяження майна боржника тощо);

г) матеріали щодо відчуження, продажу та оренди рухомого та нерухомого майна, із зазначенням вартості, в тому числі реалізованого майна в період з 01.01.2019 по теперішній час, а також повну інформацію про майно боржника, що передано в орендне користування/володіння іншим особам, договори оренди рухомого/нерухомого майна, акти приймання - передачі, акти звірки, видаткові накладні тощо;

д) копії відомостей бухгалтерського обліку у розрізі кредиторів та дебіторів ТОВ «Амелія Трейд» із зазначенням суб`єктів, виконавчих проваджень, арештів майна, а також підстав виникнення кредиторської/дебіторської заборгованості (господарські договори, що вказують на господарсько-операційну діяльність підприємства);

е) копію матеріалів останньої проведеної інвентаризації боржника ТОВ «Амелія Трейд»;

є) виписки з банківських рахунків боржника за період з 01.01.2019 по дату отримання цього запиту;

ж) довідку про розмір заробітної плати керівника боржника за період з 01.01.2019 по 01.01.2022;

з) копію штатного розпису боржника, інформацію щодо заборгованості боржника по виплаті заробітної плати з поіменним зазначенням працівників боржника, зазначенням їх місця реєстрації, РНОКГІП, сумою заборгованості, номерами судових рішень та доказів погашення заборгованості, та окремо повідомити про розмір заборгованості з виплати заробітної плати станом на дату відкриття провадження (у разі відсутності такої заборгованості окремо повідомити про це);

и) інформацію щодо наявності заборгованості по виплаті авторської винагороди, аліментів, а також щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, засвідчену належним чином;

і) копію матеріалів останньої податкової перевірки діяльності ТОВ «Амелія Трейд»;

ї) відомості щодо заходів, які вживаються ТОВ «Амелія Трейд» з метою збереження майна боржника, а також повідомити про угоди, укладені боржником з метою забезпечення збереження активів боржника (щодо охорони, зберігання, страхування майна, тощо);

й) видати розпорядчий документ про утворення інвентаризаційної комісії до складу якої включити арбітражного керуючого розпорядника майна Олександра Чепелюка.

3. Витребувані судом документи надати суду в строк до 03.08.2022. У разі неможливості подати витребувані судом документи - подати письмові обґрунтовані пояснення щодо причин неможливості їх подання з наданням доказів в підтвердження.

4. Звернути увагу, що копії письмових доказів, які подаються, повинні бути оформлені відповідно до вимог ч. 4 ст. 91 ГПК України та п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003).

5. Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Ухвала підписана 11.07.2022.

Суддя О.Андрійчук

Дата ухвалення рішення10.07.2022
Оприлюднено13.07.2022
Номер документу105178688
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,

Судовий реєстр по справі —918/187/22

Судовий наказ від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 15.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 01.02.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Постанова від 04.09.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 31.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Ухвала від 31.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Рішення від 10.07.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні