Ухвала
від 07.07.2022 по справі 359/4086/22
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/4086/22

Провадження № 2/359/2027/2022

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

08 липня2022 року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Яковлєва Л.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору : Директор Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області Костянець Микола Петрович про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітної плати за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ :

07 липня 2022 року від представника позивача ОСОБА_2 до суду надійшов позов, яким просить : поновити ОСОБА_1 на посаді фахівця Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області з 26.03.2022 року; стягнути з Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу з 26.03.2022 року до дня поновлення на роботі.

Позовна заява повинна відповідати вимогам, зазначеним в ст. 175, 177 ЦПК України.

Стаття 177 ЦПК України встановлює, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовийзбір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовийзбір» за подання фізичною особою або фізичною особою-підприємцем позовної заяви немайнового характеру стягується судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який становить 992,40 грн.

Відповідно ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовийзбір» за подання фізичною особою або фізичною особою-підприємцем позовної заяви майнового характеру стягується судовий збір у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

За змістомп.1ч.1ст.5Закону України«Про судовийзбір» відсплати судовогозбору підчас розглядусправи вусіх судовихінстанціях звільняються: позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Судом встановлено,що позивачемзаявлено однупозовну вимогунемайнового характеру,а саме:поновити ОСОБА_1 на посадіфахівця Бориспільськогоміського центруспорту тафізичного здоров`янаселення Бориспільськоїміської радиКиївської областіз 26.03.2022року,а такожодна позовнавимога майновогохарактеру,а саме: стягнути з Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу з 26.03.2022 року до дня поновлення на роботі.

Відповідно до правового висновку, що міститься у постанові Великої Палати Верховного Суду від 30 січня 2019 року по справі № 910/4518/16 (провадження № 12-301гс18) пільга щодо сплати судового збору, передбачена пунктом 1 частини першої статті 5 Закону України «Про судовий збір», згідно з якою від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі, не поширюється на вимоги позивачів про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні та за час вимушеного прогулу під час розгляду таких справ в усіх судових інстанціях.

Таким чином, позовна вимога щодо стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 26.03.2022 року до дня поновлення на роботі не підпадає під пільги щодо звільнення від сплати судового збору.

З огляду на це, вимоги Закону України«Про судовий збір» позивачем не виконано, доказів про сплату судового збору не надано, як і не надано документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч. 1 ст. 6 Закону України«Про судовийзбір» судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв`язку.

Відповідно пункту 26 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17 жовтня 2014 року за № 10 «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» документи на підтвердження сплати судового збору позивачем подаються до суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені з використанням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, а також платіжне доручення, яке за формою не відповідає наведеним вимогам, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

На підставі викладеного, позивачу необхідно сплатити судовий збір, а також надати оригінал квитанції про доплату судового збору до суду.

Відповідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на це, позовна заява підлягає залишенню без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору : Директор Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров`я населення Бориспільської міської ради Київської області Костянець Микола Петрович про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітної плати за час вимушеного прогулу - залишити без руху.

Встановити строк для виправлення недоліків, вказаних в ухвалі, тривалістю 10 днів з дня отримання даної ухвали.

Повідомити позивача про необхідність усунення недоліків шляхом направлення йому копії даної ухвали та роз`яснити, що у разі не виправлення недоліків до вказаного терміну позовна заява вважатиметься неподаною та буде йому повернута.

Повернення позовної заяви не перешкоджає позивачу повторно звернутись до суду з даним позовом після усунення підстав, що зумовили її повернення.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду є остаточною та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Яковлєва Л.В.

Дата ухвалення рішення07.07.2022
Оприлюднено15.07.2022
Номер документу105217524
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —359/4086/22

Рішення від 09.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Рішення від 09.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 20.07.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні