Ухвала
від 12.07.2022 по справі 468/547/22-ц
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 468/547/22-ц

2/468/303/22

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД


56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

У Х В А Л А

( про залишення заяви без руху )

13.07.2022 року суддя Баштанського районного суду Миколаївської області Муругов В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу розвитку культури і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради про скасування наказу про призупинення дії трудового договору,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Відділу розвитку культури і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради про скасування наказу про призупинення дії трудового договору.

З тексту позову вбачається, що позивач об`єднав кілька позовних вимог немайнового та майнового характеру: про скасування наказу про призупинення дії трудового договору, про поновлення позивача на посаді директора КЗ «Плющівський СБК», про зупинення дії оскаржуваного рішення.

При цьому, відповідно до п.1 ч.1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Справи про скасування наказу про призупинення дії трудового договору у вказаному переліку відсутні.

Згідно з ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з п.п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» сума судового збору за позовною вимогою немайнового характеру, яка подана фізичною особою, має становити 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» прожитковий мінімумдля працездатнихосіб з 1 січня 2022 року становить 2481 гривні, у зв`язку з чим по вказаній справі розмір судового збору за позовною вимогою немайнового характеру про скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення становить 992,40 грн.

За такого, за вимогу про оспорення наказу про призупинення дії трудового договору позивач не звільнений від сплати судового збору та має сплатити судовий збір в сумі 992,40 грн., надавши суду докази на підтвердження такої сплати.

За розгляд Баштанським районним судом Миколаївської області справи за вказаною заявою судовий збір повинен бути сплачений за такими реквізитами: отримувач Миколаїв.ГУК/тг м.Баштанка/22030101, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37992030, банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.), код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача UA438999980313121206000014370, код класифікації доходів бюджету 22030101, призначення платежу *;101;


(реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи); Судовий збір, за позовом ОСОБА_1 ,Баштанський районний суд Миколаївської області.

Відповідно до пп. 4, 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Натомість окрім вимоги про скасування наказу про призупинення дії трудового договору, позивач заявив вимогу про його поновлення на роботі без будь-якого опису підстав заявлення такої вимоги.

Натомість, відповідно до ч.1 ст. 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин.

Отже призупинення дії трудового договору не є звільненням працівника, тому не потребує поновлення його на роботі.

Тому в цій частині позовна заява не містить опису підстав заявлення подібної вимоги.

Також позивач заявив вимогу про зупинення дії оскаржуваного рішення без опису її підстав та без вказівки на те, чи є це безпосередньо позовною вимогою, яка має бути вирішена рішенням суду за результатами розгляду, або вимогою про забезпечення позову, яка в такому разі має відповідати вимогам ст. 151 ЦПК України.

За таких обставин, подана позовна заява за своєю формою не відповідає вимогам стст. 175, 177 ЦПК України.

У зв`язку з наведеним, позивач має усунути недоліки позовної заяви, вказані в описовій частині ухвали у відповідність з положеннями стст. 175, 177 ЦПК України, та надати документи, що підтверджують сплату судового збору в розмірі 992,40 грн. за вказаними реквізитами Баштанського районного суду.

За таких обставин, відповідно до вимог ч. 1 ст. 185 ЦПК України позовна заява підлягає залишенню без руху.

На підставі викладеного та керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу розвитку культури і туризму виконавчого комітету Баштанської міської ради про скасування наказу про призупинення дії трудового договору - залишити без руху.

2. Надати позивачу десятиденний строк для виправлення вказаних в описовій частині ухвали недоліків, який відраховується з дня отримання позивачем копії ухвали про залишення позову без руху.

3. Роз`яснити позивачу, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, заява буде вважатись неподаною і повернута позивачу. Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення12.07.2022
Оприлюднено15.07.2022
Номер документу105220674
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —468/547/22-ц

Рішення від 12.10.2022

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Рішення від 12.10.2022

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні