Ухвала
від 11.07.2022 по справі 405/3250/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/3250/22

провадження № 1-кс/405/1562/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.07.2022 м. Кропивницький

слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду у м. Кропивницькому клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 42022120000000057 від 29.04.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотання про надання дозволу на проведення обшуку складського приміщення, яке використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248) та розташоване за адресою: АДРЕСА_3, яке перебуває у приватній власності акціонерного товариства «Ельворті» код ЄДРПОУ 05784437, з метою відшукання та вилучення оригіналів та копій документів, щодо оформлення надходження, обліку та передачі гуманітарної допомоги починаючи з 24.02.2022 по теперішній час, а саме: акти приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей благодійної допомоги з додатками, акти, декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою з додатками, декларації, видаткові накладні, накладні, рахунки, листи, накази, розпорядження, договори з додатками, товарно-транспортні накладні, журнали (зошити, книги) обліку гуманітарної допомоги та інші документи в яких відображено відомості з надходження, обліку та передачі гуманітарної допомоги; комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, мобільні телефони та інші носії інформації з відображеними даними та документами в електронному вигляді про надходження, облік та передачу гуманітарної допомоги; незаконно використана гуманітарна допомога.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № № 42022120000000057 від 29.04.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що працівниками Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області отримано інформацію про те, що на адресу Кіровоградської обласної організації товариства Червоного Хреста України надійшла гуманітарна допомога на загальну суму понад 3 млн. грн. Встановлено, що голова Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста України ОСОБА_4 діючи в період дії воєнного стану, який введений згідно Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022 вступивши у злочину змову з невстановленими на даний час особами здійснюють розкрадання гуманітарної допомоги отриманої на безоплатній основі, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів щодо списання частини отриманої гуманітарної допомоги, з подальшою реалізацією не облікованої продукції медичного призначення, продуктів харчування та товарів першої необхідності в адресу фізичних та юридичних осіб за готівку.

На даний час вищезазначені учасники злочинної групи планують і надалі скоювати злочини пов`язані незаконною реалізацією товарів (предметів) гуманітарної допомоги та укладанням інших правочинів, щодо розпорядження таким майном під час воєнного стану.

Оперативними заходами встановлено, що незаконно списана гуманітарна допомога та документи, щодо її обліку зберігається на офісних та складських приміщеннях, які використовуються ОСОБА_4 та Кіровоградською обласною організацією товариства Червоного Хреста України, а саме: будівля яка використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248) як офісне приміщення, розташована по вул. Гоголя 98, м. Кропивницький; складське приміщення, яке використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248), розташоване по АДРЕСА_3; гараж № НОМЕР_1 гаражного кооперативу «Авіатор-1» (код ЄДРПОУ 38037262), який використовує ОСОБА_4 розташований по АДРЕСА_1 ; будівля за якою мешкає ОСОБА_4 , розташована по АДРЕСА_2 .

При цьому, під час проведення досудового розслідування проведено допит свідка, якому відомі факти реалізації ОСОБА_4 гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку.

З метою повного, всебічного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і ті, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні обшуку складського приміщення, яке використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248), що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 з метою відшукання та вилучення оригіналів та копій документів, щодо оформлення надходження, обліку та передачі гуманітарної допомоги починаючи з 24.02.2022 по теперішній час, а саме: акти приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей благодійної допомоги з додатками, акти, декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою з додатками, декларації, видаткові накладні, накладні, рахунки, листи, накази, розпорядження, договори з додатками, товарно-транспортні накладні, журнали (зошити, книги) обліку гуманітарної допомоги та інші документи в яких відображено відомості з надходження, обліку та передачі гуманітарної допомоги; комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, мобільні телефони та інші носії інформації з відображеними даними та документами в електронному вигляді про надходження, облік та передачу гуманітарної допомоги; незаконно використана гуманітарна допомога.

Оригінали вказаних документів є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, а також прийняття законних і обґрунтованих процесуальних рішень у провадженні, надання їх експерту для вивчення та відповідного висновку.

Слідчий в клопотанні стверджує, що вичерпана можливість в отриманні необхідних документів, в зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку складського приміщення, яке використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248), що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 з метою виявлення оригіналів вказаних документів, що є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, призначення експертиз, а також прийняття законних і обґрунтованих процесуальних рішень у кримінальному провадженні.

Згідно інформації з Державного Реєстру речових прав на нерухоме майно виробничий комплекс будівель з господарськими (допоміжними) будівлями і спорудами, що розташований за адресою м. Кропивницький, вул. Ельворті 2А, перебуває у приватній власності акціонерного товариства «Ельворті» код ЄДРПОУ 05784437.

Під час порушених у клопотанні слідчих дій можуть бути відшукані документи та речі, що мають ознаки речових доказів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення та встановлення усіх осіб, які його вчинили.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити, зважаючи на підстави, викладені в ньому.

Дослідивши матеріали клопотання та надавши оцінку доказам, які містяться в матеріалах клопотання, заслухавши доводи слідчого, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що в провадженні слідчого управлінням ГУНП в Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022120000000057 від 29.04.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України (витяг з ЄРДР від 29.04.2022 - а.п.3).

Відповідно до протоколу допиту свідка від 27.06.2022 який повідомив, що йому відомі факти реалізації ОСОБА_4 гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку ,та отриманої оперативної інформації, що незаконне списаня гуманітарної допомоги та документи, щодо її обліку зберігаються на офісних та складських приміщеннях, які використовуються ОСОБА_4 та Кіровоградською обласною організацією товариства Червоного Хреста України, а саме: будівля яка використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248) як офісне приміщення, розташована по вул. Гоголя 98, м. Кропивницький; складське приміщення, яке використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248), розташоване по АДРЕСА_3; гараж № НОМЕР_1 гаражного кооперативу «Авіатор-1» (код ЄДРПОУ 38037262), який використовує ОСОБА_4 розташований по АДРЕСА_1 ; будівля за якою мешкає ОСОБА_4 , розташована по АДРЕСА_2 та з протоколу допиту свідка від 27.06.2022 який повідомив, що йому відомі факти реалізації ОСОБА_4 гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (а.к.9-10).

Згідно інформації з Державного Реєстру речових прав на нерухоме майно виробничий комплекс будівель з господарськими (допоміжними) будівлями і спорудами, що розташований за адресою АДРЕСА_3 , перебуває у приватній власності акціонерного товариства «Ельворті» код ЄДРПОУ 05784437 (а.п.7-8).

Вказані обставини свідчать, що в даному випадку існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 201-2 КК України, та причетність до його вчинення ОСОБА_4 .

Таким чином, є підстави вважати, що у вищевказаному гаражі, можуть знаходиться речі, які слідчий просить відшукати.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За даним клопотанням відзначається наявність достатніх підстав вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні речі, які планується відшукати, мають значення для кримінального провадження, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду, у зв`язку з чим, слід визнати наявність передбачених законом підстав для надання дозволу на проведення обшуку у вказаному складському приміщенні, та для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 234-235, 369-372, 376 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку складського приміщення, яке використовується Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України (код ЄДРПОУ 02940248) та розташоване за адресою: АДРЕСА_3, яке перебуває у приватній власності акціонерного товариства «Ельворті» код ЄДРПОУ 05784437, з метою відшукання та вилучення оригіналів та копій документів, щодо оформлення надходження, обліку та передачі гуманітарної допомоги починаючи з 24.02.2022 по теперішній час, а саме:

-акти приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей благодійної допомоги з додатками, акти, декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою з додатками, декларації, видаткові накладні, накладні, рахунки, листи, накази, розпорядження, договори з додатками, товарно-транспортні накладні, журнали (зошити, книги) обліку гуманітарної допомоги та інші документи в яких відображено відомості з надходження, обліку та передачі гуманітарної допомоги;

-комп`ютери, ноутбуки, карти пам`яті, флеш накопичувачі, мобільні телефони та інші носії інформації з відображеними даними та документами в електронному вигляді про надходження, облік та передачу гуманітарної допомоги;

незаконно використана гуманітарна допомога.

Строк дії ухвали з 11.07.2022 року до 11.08.2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення11.07.2022
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу105225429
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/3250/22

Ухвала від 11.07.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні