Ухвала
від 12.07.2022 по справі 826/18507/16
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 826/18507/16

УХВАЛА

13 липня 2022 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Єгорової Н.М., суддів Сорочка Є.О., Федотова І.В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 жовтня 2021 року у справі за адміністративним позовом Аграрної біржі до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И Л А:

У листопаді 2016 року позивач - Аграрна біржа звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві, яким просив:

- визнати протиправними дії ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві щодо відображення в інтегрованій картці платника (Аграрної біржі) суми податкового боргу з податку на додану вартість у розмірі 266 963,70 грн. та пені у розмірі 1 322,13 грн. з дати нарахування цих сум відповідно до платіжних доручень, поданих Аграрною біржею до АТ "Банк "Фінанси та кредит";

- зобов`язати ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві внести зміни до інтегрованої картки платника (Аграрної біржі) шляхом відображення сплати податкових зобов`язань по податку на додану вартість відповідно до призначень платежів, вказаних у платіжних дорученнях поданих Аграрною біржею до АТ "Банк "Фінанси та кредит" та скасування (виключення) суми податкового боргу у розмірі 266 963,70 грн. та пені у розмірі 1 322,13 грн., нарахованої на вказану суму, з дати нарахування цих сум.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 12 березня 2018 року, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 20 листопада 2018 року, адміністративний позов задоволено.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 липня 2021 року клопотання позивача про накладення штрафу задоволено, накладено на начальника Головного управління ДПС у м. Києві ОСОБА_1 штраф за невиконання рішення суду в розмірі 168 160,00 грн.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати ухвалу суду від 08 липня 2021 року в частині накладення на начальника Головного управління ДПС у м. Києві Лагутіну З.В. штрафу за невиконання рішення суду.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 жовтня 2021 року задоволено заяву ОСОБА_1 про відмову від апеляційної скарги, закрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 липня 2021 року у справі за адміністративним позовом Аграрної біржі до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві про визнання протиправними дії та зобов`язання вчинити дії.

10 січня 2022 року на адресу Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла заява ОСОБА_1 про перегляд ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 жовтня 2021 року за нововиявленими обставинами.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 червня 2022 року відкрито провадження за заявою ОСОБА_1 про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі та призначено до розгляду у судовому засіданні 13 липня 2022 року.

Від представника ОСОБА_1 до суду надійшла заява про відмову від заяви про перегляд за нововиявленими обставинами.

Зазначена заява обґрунтована тим, що постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 15 лютого 2022 року скасовано ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 липня 2021 року та прийнято нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання Аграрної біржі про накладення штрафу за невиконання судового рішення відмовлено.

З цієї підстави заявник просить задовольнити його заяву про відмову від заяви про перегляд за нововиявленими обставинами та не розглядати її по суті.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи заяви, колегія суддів вважає, що відмову від заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами слід задовольнити, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 361 КАС України, судове рішення, яким закінчено розгляд справи і яке набрало законної сили, може бути переглянуто за нововиявленими або виключними обставинами.

Пунктом 3 ч. 2 ст. 361 КАС України передбачено, що підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є скасування судового рішення, яке стало підставою для ухвалення судового рішення, яке підлягає перегляду.

Відповідно до ст. 67 КАС України особа, яка подала заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами, може відмовитися від заяви до початку розгляду справи у судовому засіданні. У разі прийняття відмови від заяви суд закриває провадження за нововиявленими або виключними обставинами, про що постановляє ухвалу (ч. 1).

Особа, яка відмовилася від заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами, не може повторно звертатися до суду із такою самою заявою на тих самих підставах (ч. 3).

Враховуючи вищевказане, колегія суддів дійшла висновку про відсутність будь-яких перешкод для реалізації позивачем передбаченого процесуальним законом права на відмову від заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає можливим прийняти відмову ОСОБА_1 від заяви про перегляд ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 жовтня 2021 року за нововиявленими обставинами та закрити провадження про перегляд за нововиявленими обставинами рішення суду.

Керуючись ст. ст. 242, 361, 367 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Прийняти відмову ОСОБА_1 від заяви про перегляд ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 жовтня 2021 року за нововиявленими обставинами.

Провадження про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 жовтня 2021 року у справі за адміністративним позовом Аграрної біржі до Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії - закрити.

Ухвала набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду в порядку і строки, визначені ст. ст. 328-329 КАС України.

Головуючий суддя Н.М. Єгорова

Судді Є.О. Сорочко

І.В. Федотов

Дата ухвалення рішення12.07.2022
Оприлюднено18.07.2022
Номер документу105245246
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/18507/16

Ухвала від 04.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 03.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 31.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 12.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 13.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Постанова від 15.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 21.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 21.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 10.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні