Ухвала
від 08.07.2022 по справі 947/3616/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/3616/22

Провадження № 1-кс/947/6409/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.07.2022 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання керівника Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42021162300000003 від 21.04.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання про проведення обшуку, невстановлені особи без мети формування статутного капіталу товариства, здійснення керівництва, ведення господарської діяльності, внесла в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ПП «Федром плюс» (ЄДРПОУ 42570776) та ПП «Бессарабія Ірігейт» (ЄДРПОУ 42897788) завідомо неправдиві відомості, та умисно подала для проведення такої реєстрації документи, які містять завідомо неправдиві відомості.

Будучи допитаною ОСОБА_5 повідомила, що вона погодилась за грошову винагороду надати особисті документи ОСОБА_6 для реєстрації підприємства ПП «Бессарабія Ірігейт». При цьому, зазначила, що вона не здійснювала фінансово-господарську діяльність та не керували вказаним підприємством. Тобто, вказані дії з реєстрації та функціонування підприємств здійснювалось поза правовим полем з метою прикриття незаконної діяльності.

Під час допиту ОСОБА_7 повідомила, що вона погодилась за грошову винагороду надати особисті документи ОСОБА_6 для реєстрації підприємства ПП «Федром плюс». При цьому, зазначила, що вона не здійснювала фінансово-господарську діяльність та не керували вказаним підприємством. Тобто, вказані дії з реєстрації та функціонування підприємств здійснювалось поза правовим полем з метою прикриття незаконної діяльності.

Відповідно до руху коштів по банківським рахункам ПП «Федром плюс» та ПП «Бессарабія Ірігейт» єдиним контрагентом вказаних підприємств була Озернянська сільська рада. Зокрема встановлено, що кошти заходили від Озернянської сільської ради з призначенням платежу «за вугілля, ремонт та будівництво доріг та капітального ремонту дошкільного навчального закладу «Топольок».

Також встановлено, що усі кошти які зайшли від Озернянської сільської ради та дошкільного навчального закладу «Топольок» на рахунки ПП «Федром плюс» та ПП «Бессарабія Ірігейт» були переведені у готівку (зняти за допомогою терміналів та кас банку).

Відповідно до інформації розміщеної у Єдиному реєстрі адвокатів України (https://erau.unba.org.ua/) ОСОБА_6 22.02.2022 року отримав свідоцтво № 004698 про право на заняття адвокатською діяльністю.

Пунктом 3 ч. 1 ст. 23 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» передбачено, що професійні права, честь і гідність адвоката гарантуються та охороняються Конституцією, цим законом та іншими законами, зокрема: проведення стосовно адвоката оперативно-розшукових заходів чи слідчих дій, що можуть проводитися виключно з дозволу суду, здійснюється на підставі судового рішення, ухваленого за клопотанням Генерального прокурора, його заступників, прокурора АРК, області, м. Києва та Севастополя.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, відшукання його знарядь, керівником Одеської обласної прокуратури подано вказане клопотання про проведення обшуку.

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши прокурора в судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З доданих до клопотання документів вбачається, що в рамках вказаного кримінального провадження, здійснюється досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується те, що місцем зберігання документів, які пов`язанні зі створенням «фіктивних» підприємств, документів бухгалтерського обліку, є приміщення, які використовує ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки №294140265 від 01.11.2021 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, 19/25 частки об`єкту нежитлової нерухомості за адресою: АДРЕСА_1 належать на праві приватної власності ОСОБА_8 . Також відповідно до вказаної довідки в реєстрі містяться відомості про право власності на нежитлові будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровані за ОСОБА_9 (3/25 частки), ОСОБА_10 (3/25 частки) та ОСОБА_11 (19/25 частки).

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки за вказаною адресою, можуть знаходитись документи, комп`ютерна техніка, чорнові записи, товарно-матеріальні цінності, не обліковані у визначеному законом порядку грошові кошти отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення, первинні бухгалтерські та господарські документи, які містять відомості про коло осіб причетних до скоєння злочину, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути знищені або переховані.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання керівника Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42021162300000003 від 21.04.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області ОСОБА_12 та іншим слідчим слідчого управління ГУ НП в Одеській області, які перебувають у складі слідчої групи, оперативним співробітникам, які будуть діяти за дорученням слідчого слідчої групи чи прокурора, на проведення обшуку житлових та нежитлових приміщень, за адресою: АДРЕСА_1 (право власності зареєстроване за ОСОБА_9 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 з метою відшукання і вилучення:

1)реєстраційних (статутних) документів, наказів про призначення службових осіб, їх посадових інструкцій, банківських документів, довіреностей та інших документів стосовно реєстрації та діяльності ПП «Федром плюс» (ЄДРПОУ 42570776) та ПП «Бессарабія Ірігейт» (ЄДРПОУ 42897788);

2)оригіналів первинних бухгалтерських документів ПП «Федром плюс» (ЄДРПОУ 42570776) та ПП «Бессарабія Ірігейт» (ЄДРПОУ 42897788) по взаємовідносинах з контрагентами та інших документів (відомостей), в тому числі:

- договорів, контрактів, прибуткових/видаткових накладних, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, рахунків-фактур, товаротранспортних накладних, актів прийомки-передачі, актів приймання виконаних підрядних робіт, фінансово-господарських документів, що підтверджують сплату грошових коштів за вчиненими правочинами (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО, векселя), актів інвентаризації, журналів видачі довіреностей на отримання/відправлення ТМЦ за весь період діяльності;

- документів, які свідчать про фактичну кількість придбаної та реалізованої продукції за весь період діяльності;

- зведені бухгалтерські документи за весь період діяльності: Оборотно-сальдова відомість по рах. 20, 23, 28, 36, 63, 70, 80, 90; Картка рахунку 20, 23, 28, 36, 63, 70, 80, 90; Аналіз рахунку 20, 23, 28, 36, 63, 70, 80, 90; Журнал-ордер рахунку 20, 23, 28, 36, 63, 70, 80, 90;

3)не облікованих у визначеному законом порядку товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів;

4)мобільних телефонів, як засобів зв`язку для спілкування з іншими особами, які причетні до вчинення злочину;

5)печаток та штампів інших суб?єктів господарювання;

6) іншої документації (у тому числі в електронному вигляді); чорнових записів, записних книжок, технічних засобів, у тому числі комп`ютерної техніки (в разі визначення необхідності подолання систем логічного захисту або проведення експертного дослідження такої техніки), які містять у собі відомості стосовно вчинення кримінального правопорушення службовими особами або іншими особами задіяними у злочинній схем.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.07.2022
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу105248716
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №42021162300000003 від 21.04.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України

Судовий реєстр по справі —947/3616/22

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 03.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 03.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 03.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 03.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні