Ухвала
від 14.07.2022 по справі 753/4466/22
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4466/22

провадження № 2/753/4623/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" липня 2022 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Мицик Ю.С., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сафонов Сергій Леонідович, про визнання шлюбного договору частково недійсним,-

В С Т А Н О В И В:

До Дарницького районного суду міста Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сафонов Сергій Леонідович, про визнання шлюбного договору частково недійсним.

Ухвалою судді Дарницького районного суду міста Києва від 24.05.2022 позовну заяву залишено без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків протягом десяти днів, з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала суду від 24.05.2022 була надіслана позивачу ОСОБА_1 на його електронну адресу зазначену в позовній заяві: E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 та на поштову адресу зазначену в позовній заяві: АДРЕСА_1 .

Згідно трекінгу відправлень укрпошти, відправлення перебувало у точці видачі/доставки з 14.06.2022 та 15.07.2022 повернулося за зворотною адресою: за закінченням встановленого терміну зберігання.

Згідно ч.1 ст.131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Заява про зміну місця перебування заявником до суду не надсилалася.

Як наголошує у своїх рішеннях Європейський суд з прав людини, сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитись провадженням у її справі.

Європейський суд з прав людини в рішенні від 07.07.1989 р. у справі "Юніон Аліментаріа Сандерс С.А. проти Іспанії" зазначив, що заявник зобов`язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосуються безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов`язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання.

Позивач має сприяти розгляду справи, оскільки він є найбільш зацікавленим в її розгляді.

Також слід зазначити, що в умовах недостатності фінансування на відправку поштової кореспонденції у суду відсутні підстави та можливості двічі надсилати позивачу ухвалу суду для виконання.

Згідно довідки про доставку електронного листа документ доставлено позивачу ОСОБА_1 до електронної скриньки 08.06.2022 15:02:43.

Більш того, електронна копія ухвали розміщена в ЄДРСР та позивач мав можливість знати про таку ухвалу.

Станом на 15.07.2022 позивачем не виконано вимоги ухвали суду від 24.05.2022; до суду не подано будь-яких заяв чи клопотань про продовження строку для усунення вказаних недоліків.

Згідно з частиною третьою статті 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 17 і 17 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки вимоги ухвали від 24.05.2022, про залишення позовної заяви без руху позивачем не виконано, для виконання було достатньо часу, наслідки невиконання вимог ухвали були роз`яснені, то відповідно до вимог частини третьої статті 185 ЦПК України, позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сафонов Сергій Леонідович, про визнання шлюбного договору частково недійсним необхідно визнати неподаною та повернути позивачу.

Керуючись статтями 175, 177, 185 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Сафонов Сергій Леонідович, про визнання шлюбного договору частково недійсним, визнати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СУДДЯ: Ю.С. МИЦИК

Дата ухвалення рішення14.07.2022
Оприлюднено18.07.2022

Судовий реєстр по справі —753/4466/22

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 23.05.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні