Ухвала
від 13.07.2022 по справі 294/733/22
ЧУДНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження № 1-кс/294/282/22

справа № 294/733/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2022 року слідчий суддя Чуднівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , захисника ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовомузасіданні взалі судув містіЧуднові клопотанняслідчого СВВідділення поліції№5Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 погоджене прокурором Чуднівської окружної прокуратури ОСОБА_3 про застосування у кримінальному провадженні №12022060470000126 від 16.06.2022 запобіжного заходу у виді домашнього арешту стосовно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українець, громадянин України, уродженець с. Івниця Андрушівського району Житомирської області, зареєстрований та проживаючий по АДРЕСА_1 , неодружений, непрацюючий, на утриманні неповнолітніх дітей немає, в силу ст. 89 КК України раніше не судимого ,-

підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, ч. 4 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту строком на два місяці стосовно підозрюваного ОСОБА_5 який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України тобто таємне викрадення чужого майна(крадіжка) в умовах воєнного стану.

Клопотання обґрунтовано тим, що 09.06.2022 близько 20 години ОСОБА_5 перебуваючи на території літнього табору бувшого КСП ім. Кірова, що розташоване в с. Тютюнники Чуднівської територіальної громади Житомирського району Житомирської області скориставшись відсутністю власника та інших сторонніх осіб, які могли завадити вчиненню кримінального правопорушення таємно, в умовах воєнного стану викрав бензопилу STIHL MS250, належну заявнику, чим спричинив матеріального збитку.

Цього ж дня за вказаною заявою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до ЄРДР за №12022060470000126 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 будучи судимим за вчинення злочинів проти власності, судимість за які у встановленому законом порядку не знята і не погашена, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та умисно, повторно вчинив злочин проти власності за наступних обставин:

09 червня 2022 року близько 20 години 30 хвилин ОСОБА_5 перебуваючи на території підприємства ФОП ОСОБА_7 , що в с.Тютюнники Житомирського району Житомирської області, розташованому на земельній ділянці з кадастровим номером 1825888400:01:000:0918, достовірно знаючи, що в Україні введено воєнний стан, виявив на причепі трактора бензинову пилу

ОСОБА_8 цей час, місці, та за вище вказаних обставин у ОСОБА_5 винник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, з метою особистого збагачення, діючи без розриву в часі, ОСОБА_5 , переконавшись у відсутності власника майна та інших сторонніх осіб, що могли завадити вчиненню злочину, шляхом вільного доступу взяв з причепа трактора бензинову пилу STIHL MS250, тим самим умисно, таємно, повторно, в умовах воєнного стану, викрав вказане вищемайно.

З викрадениммайном ОСОБА_5 залишив місце вчинення злочину, розпорядившись ним на власний розсуд, заподіявши потерпілому ОСОБА_7 матеріального збитку на загальну суму 8612 грн. 80 коп.

Таким чином своїми умисними діями, що виразились у таємному викраденні чужого майна (крадіжці) в умовах воєнного стану ОСОБА_5 вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 185 КК України.

02.07.2022 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

ОСОБА_5 в скоєному правопорушення вину визнає повністю, кається в скоєному.

Слідчий тапрокурорв судовому засідання клопотання підтримали та просили задовольнити клопотання.

Адвокат ОСОБА_6 та підозрюваний ОСОБА_5 просили застосувати до підозрюваного нічний арешт, тому що він бажає працювати і відшкодовувати матеріальну шкоду потерпілому.

Вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Згідно зі змістом статей 131-132 КПК України запобіжні заходи є заходами забезпечення кримінального провадження і застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду.

Відповідно до ст. 177 КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Орган Національної поліції повинен негайно поставити на облік особу, щодо якої застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і повідомити про це слідчому або суду, якщо запобіжний захід застосовано під час судового провадження. Працівники органу Національної поліції з метою контролю за поведінкою підозрюваного, обвинуваченого, який перебуває під домашнім арештом, мають право з`являтися в житло цієї особи, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов`язаних із виконанням покладених не неї зобов`язань, використовувати електронні засоби контролю.

З огляду на встановлені обставини справи слідчий суддя вважає, що під час розгляду клопотання слідчим та прокурором було доведено обґрунтованість підозри у вчиненні ОСОБА_5 кримінального правопорушення та наявність частини ризиків, на які вони посилаються в клопотанні.

Враховуючи те, що ОСОБА_5 в силу ст.89 КК України раніше не судимий, має постійне місце проживання, має бажання працевлаштуватись, відшкодовувати матеріальну шкоду потерпілому, співпрацює з досудовим слідством, не перешкоджає проведенню слідчих дій, на першу вимого з`являвся до слідчого, слідчий суддя вважає за доцільне задовольнити клопотання та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло у нічний час доби.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст.131-132, 177, 178, 181,184, 192-194, 196, 197, 395 КПК України слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Відділення поліції №5 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 задовольнити частково.

Застосувати щодо підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , запобіжний захід у виді домашнього арешту строком на два місяці та заборонити останньому залишати своє місце проживання, що за адресою: АДРЕСА_1 у період доби з 22:00 год. до 06:00 год. наступної доби протягом строку тримання під домашнім арештом без застосування електронних засобів контролю.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 наступні обов`язки, а саме:

-прибувати за викликом до слідчого, прокурора та суду;

-не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду;

-повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

Строк дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_5 - до 13 вересня 2022 року.

Ухвалу передати для виконання до Відділення поліції № 5 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЧуднівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення13.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105273601
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів домашній арешт

Судовий реєстр по справі —294/733/22

Ухвала від 13.07.2022

Кримінальне

Чуднівський районний суд Житомирської області

Остропілець Є. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні