Ухвала
від 17.07.2022 по справі 911/1109/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного

позовного провадження

"18" липня 2022 р. Справа № 911/1109/22

Господарський суд Київської області у складі судді Щоткіна О.В., розглянувши позовну заяву і додані до неї документи

Товариства з обмеженою відповідальністю «Київські енергетичні послуги» (04050, м. Київ, вулиця Юрія Іллєнка, 31)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Віста-Комфорт» (08129, Київська область, Києво-Святошинський район, село Петропавлівська Борщагівка (з), пров. Софіївський, будинок 14, приміщення 170)

про стягнення 686679,10 грн.

встановив:

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Київські енергетичні послуги» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Віста-Комфорт» про стягнення 686679,10 грн.

В обґрунтування позовних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю «Київські енергетичні послуги» стверджує, що внаслідок невиконання Товариством з обмеженою відповідальністю «Віста-Комфорт» умов Договору № 73660016 ПВ про постачання електричної енергії споживачу від 12.12.2018 року та Комерційної пропозиції постачальника електричної енергії ТОВ «Київські енергетичні послуги», оформленої як Додаток № 2 до Договору № 73660016 ПВ, за відповідачем утворилась заборгованість в розмірі 686679,10 грн, яка складається з 682634,09 грн. боргу за спожитий та неоплачений обсяг електроенергії за період грудень 2021 року квітень 2022 року, а також нараховані на зазначену суму 637,39 грн 3% річних та 3407,62 грн інфляційні втрати.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України (ГПК України) за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Розглянувши позовну заяву і додані до неї документи, суд встановив, що підстави для залишення позовної заяви без руху та повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, позов відповідає процесуальним вимогам статей 162, 164, 172 ГПК України, а відтак суд приймає позовну заяву до розгляду і відкриває провадження у справі.

Згідно з пунктом 4 частини другої статті 176 ГПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

У прохальній частині позовної заяви позивач виклав клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до статті 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного чи позовного (загального або спрощеного) провадження.

Частиною 3 зазначеної статті визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п. 2 частини 5 ст. 12 ГПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з частиною другою статті 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Частинами 1, 2 статті 250 ГПК питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. У випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження або відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною п`ятою статті 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

З урахуванням характеру спірних правовідносин та незначної складності справи, оскільки ціна позову не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд вирішив клопотання позивача задовольнити та розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись статтями 176, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №911/1109/22.

2.Клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження задовольнити.

3.Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

4.Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву із додержанням вимог ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, а також заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив (відповідь) із додержанням вимог ст. 166 Господарського процесуального кодексу України п`ять днів з дня отримання відзиву.

6. Встановити відповідачу строк для подачі заперечень на відповідь із додержанням вимог ст. 167 Господарського процесуального кодексу України п`ять днів з дня отримання відповіді.

7. Сторонам письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України, а пояснення викласти письмово. Подача документів здійснюється через канцелярію Господарського суду Київської області із супровідним листом.

8. Повідомити учасників справи про можливість подати заяви по суті справи та заяви з процесуальних питань поштою або в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@ko.arbitr.gov.ua) із застосуванням електронного підпису, або з використанням підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд».

9. Попередити відповідача про те, що відповідно до ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

10. Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст. 135 ГПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Інформацію по справі, що розглядається, сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Щоткін

Дата ухвалення рішення17.07.2022
Оприлюднено19.07.2022
Номер документу105277842
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 686679,10 грн

Судовий реєстр по справі —911/1109/22

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 16.01.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Барсук М.А.

Ухвала від 29.09.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Рішення від 29.09.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 17.07.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні