Ухвала
від 17.07.2022 по справі 357/2449/22
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Справа № 357/2449/22

2/357/1810/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 липня 2022 року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Кошель Б. І. ,

при секретарі Нізова А. Р.,

за участі:

представника позивача Мартиненко Т.М.,

відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні залі суду №6 м. Біла Церква за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін цивільну справу за позовом Комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом Комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу.

03 червня 2022 року відповідачка ОСОБА_1 направила заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гайок 224». Клопотання мотивоване тим, що в даній справі має місце спір про право відповідачки бути звільненим від оплати за нараховані позивачем обсяги теплової енергії, які фактично відповідачу не надавалися та ним не отримувалися, з врахуванням рішення ОСББ «Гайок 224», яким визначено компенсацію власникам квартир будинку на користь ОСББ «Гайок 224» вартості теплової енергії по квартирах, в яких фактично не отримується послуга з теплопостачання, а лише проходять в непідключеній квартирі стояки (трубопроводи). Зазначає, що рішення у даній справі може вплинути на права і обов`язки ОСББ «Гайок 224», оскільки у відповідачки виникне обов`язок подвійної оплати як перед ОСББ та і перед позивачем. Що є очевидним порушенням прав відповідача.

Представник позивача в судовому засіданні проти задоволення заяви про залучення у справу в якості третьої особи ОСББ «Гайок 224» не заперечувала.

Відповідачка. в судовому засіданні заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, підтримала, просила задовольнити.

Суд, заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Згідно з ч. 1 статті 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частиною 1 статті 53 ЦПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.5 ст.53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З огляду на встановлені обставини, суд приходить до висновку, що для повного та об`єктивного дослідження обставин справи, з метою недопущення порушення прав сторін слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гайок 224».

На підставі викладеного, керуючись 53, 261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву відповідачки ОСОБА_1 про залучення до участі у справі третьої особи, задовольнити.

Залучити Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гайок 224» (адреса: вул. Гайок, буд. 224Б, м. Біла Церква, Київська обл., 09104, ЄДРПОУ 39565174) до участі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача у справі за позовом Комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» до ОСОБА_1 про стягнення суми боргу.

Зобов`язати позивача не пізніше п`яти днів з дня одержання копії ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до судового засідання.

Надати третій особі право на подання пояснень щодо позову, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, протягом десяти днів з дня вручення ухвали з відповідними додаткам.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи є їх правом. У разі ненадання учасниками справи заяв по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відкласти судове засідання на 09 год. 30 хв. 04 серпня 2022 року.

В судове судове засідання викликати осіб, які братимуть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяБ. І. Кошель

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.07.2022
Оприлюднено20.07.2022
Номер документу105291545
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —357/2449/22

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Суханова Єлизавета Миколаївна

Постанова від 28.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Суханова Єлизавета Миколаївна

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Суханова Єлизавета Миколаївна

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Суханова Єлизавета Миколаївна

Рішення від 20.10.2022

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Рішення від 20.10.2022

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 04.05.2022

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні