Ухвала
від 18.07.2022 по справі 905/549/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

18.07.2022 Справа № 905/549/22

Суддя - Говорун О.В.

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтеркард" (01015, м.Київ, вул. Лаврська, 16-Б)

Відповідач - Фізична особа-підприємець Мелкумян Юрій Олексійович ( АДРЕСА_1 ).

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтеркард" звернулось до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Фізичної особи-підприємця Мелкумяна Юрія Олексійовича про стягнення 12646,54 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем договору №ІК 6153 від 08.02.2018.

Відповідно до ч.3 ст.12 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Малозначними є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (п.1 ч.5 ст.12 ГПК України), тобто не перевищує 227000 грн.

Отже, справа №905/549/22 є малозначною, оскільки ціна позову становить 12646,54 грн.

Частиною 1 статті 247 ГПК України встановлено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

На підставі викладеного, господарський суд дійшов висновку, що справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

На підставі розпорядження голови Господарського суду Донецької області №7-р від 21.02.2022, у зв`язку з недостатніми бюджетними призначеннями на 2022 рік та відсутністю знаків поштової оплати, з метою раціонального і цільового використання наявних Господарському суді Донецької області канцелярських товарів, зупинено з 22.02.2022 прийняття працівниками відділу документального забезпечення та контролю (канцелярія) документів для відправлення за межі суду), вказана ухвала засобами поштового зв`язку надіслана не буде.

Ухвала суду про відкриття провадження у справі буде надіслана сторонам на електронні адреси, які були зазначені в позовній заяві.

Виходячи з викладеного, керуючись ст.ст. 12, 234, 247 ГПК України

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/549/22.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

Запропонувати відповідачу подати відзив протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, які підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі отримання відзиву позивачем, запропонувати йому подати відповідь на відзив протягом 7 днів з дня його одержання, в порядку передбаченому ч.ч.3-6 ст.165 ГПК України.

За клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Роз`яснити учасникам справи, що розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими ГПК України для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними главою 10 розділу ІІІ ГПК України.

Учасникам справи надати (підтвердити) електронну адресу (e-mail) на яку судом будуть надсилатись процесуальні документи.

Документи по справі можуть бути надіслані на офіційну електронну адресу суду (inbox@dn.arbitr.gov.ua) або через підсистему «Електронний суд».

Повідомити, що відповідно до ч.8 ст.42 ГПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним підписом учасника справи (його представника).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Вхід до підсистеми "Електронний суд" - https://id.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Говорун

Дата ухвалення рішення18.07.2022
Оприлюднено21.07.2022
Номер документу105315518
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/549/22

Судовий наказ від 09.05.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Рішення від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 18.07.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні