Ухвала
від 19.07.2022 по справі 760/20880/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позову без руху

19 липня 2022 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Кучина Н.Г., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АЗАРТУ" про заборону будівельних та ремонтних робіт щодо підготовки діяльності з організації азартних ігор та заборону відкриття розважальних закладів та організації проведення в них азартних ігор на гральних автоматах, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АЗАРТУ" про заборону будівельних та ремонтних робіт щодо підготовки діяльності з організації азартних ігор та заборону відкриття розважальних закладів та організації проведення в них азартних ігор на гральних автоматах.

Заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без дотримання вимог, викладених у ст.177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Вказана позовна заява не відповідає вимогамст. 177 ЦПК України, а саме: позивачем не сплачено судовий збір.

Згідно ст. 3, 4 ЗУ "Про судовий збір" судовий збір справляється, у тому числі за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

В силу вимог п. 1 ч. 2ст. 4 Закону України «Про судовий збір», при поданні до суду позовної заяви майнового характеру фізичною особою, сплачується судовий збір у розмірі 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму працездатних осіб (908 грн.) та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму працездатних осіб (11 350 грн.).

Як вбачається з позовної заяви ОСОБА_1 заявляє дві вимоги немайнового характеру, а саме:

- забороними Товариству з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АЗАРТУ" (ідентифікаційний код: 43473708) проводити будівельні та ремонтні роботи щодо підготовки діяльності з організації азартних ігор у : готельному комплексі-готелі "МИР"(розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ); готельному комплексі - готелі " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (розташованого за адресою: АДРЕСА_2 ); готельному комплексі-готелі " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (розташованого за адресою: АДРЕСА_3 );

- заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АЗАРТУ" (ідентифікаційний код: 43473708) відкривати розважальний заклад та організовувати і проводити в ньому азартні ігри на гральних автоматах у: готельному комплексі-готелі "МИР"(розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ); готельному комплексі - готелі " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (розташованого за адресою: АДРЕСА_2 ); готельному комплексі-готелі " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (розташованого за адресою: АДРЕСА_3 ).

Оскільки заявником пред`явлено дві вимоги немайнового характеру, то необхідно сплатити судовий збір в розмірі 1984,80 грн.

Відповідно до ч. 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175 і177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Керуючись ст.175, 177,185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АЗАРТУ" про заборону будівельних та ремонтних робіт щодо підготовки діяльності з організації азартних ігор та заборону відкриття розважальних закладів та організації проведення в них азартних ігор на гральних автоматах - залишити без руху.

Надати позивачу строк для виправлення вказаних у даній ухвалі недоліків заяви 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали, а саме:

-сплатити судовий збір у розмірі 1984 (тисяча дев`ятсот вісімдесят чотири) грн 80 коп. та надати документи, що підтверджують сплату судового збору.

Роз`яснити, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г. Кучина

Дата ухвалення рішення19.07.2022
Оприлюднено21.07.2022

Судовий реєстр по справі —760/20880/21

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 19.07.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні