Ухвала
від 18.07.2022 по справі 401/1372/22
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 401/1372/22

Провадження № 2-а/401/34/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18 липня 2022 року Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Гармаш Т. І., ознайомившись з адміністративним позовом та з доданими до нього документами,

- ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1

до

- Відділення №1(м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області, адреса розташування: вул. В. Куцевича, 8, м. Світловодськ Кіровоградської області

- Інспектора СРПП відділення №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області старшого лейтенанта поліції Вороніна Руслана Вікторовича, адреса: вул. В. Куцевича, 8, м. Світловодськ Кіровоградської області

про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забеспечення безпеки дорожного руху,зафіксоване не в автоматичному режимі серія БАБ №050218 від 02.06.2022 року,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до відповідача про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забеспечення безпеки дорожного руху,зафіксоване не в автоматичному режимі серія БАБ №050218 від 02.06.2022 року.

Крім того позивач просить поновити пропущений строк звернення до суду посилаючись на те, що вказана постанова була направлена позивачу на стару адресу, за якою він не проживає більше чотирьох років. Тому копію оскаржуваної постанови позивач отримав тільки 16.06.2022 року.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Форма і зміст позову відповідають вимогам ст.160 КАС України. Даний позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства і він підсудний Світловодському міськрайонному суду Кіровоградської області. Підстави для повернення позову або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

З урахуванням малозначності позову, ціни позову, значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, категорії та складності справи, обсягу та характеру доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо, кількість сторін та інших учасників справи, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, суд вважає за необхідним провести розгляд справи з повідомленням учасників, в порядку спрощеного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 160, 161, 162, 171, 172, 175, 259, 260, 262, 286 КАС України, суддя,

У Х В А Л И В:

Поновити ОСОБА_1 строк звернення з позовом до суду та визнати причину пропуску строку поважною.

Прийняти до розгляду та відкрити провадження.

Розглянути справу за правилами спрощеного провадження без виклику сторін.

Призначити розгляд справи на 02 вересня 2022 року о 11 годині 30 хвилин.

Роз`яснити учасникам право подати заяву про відводи протягом 10 днів з часу отримання ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше дня судового засідання.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позовну заяву, разом із доказами, що підтверджують заперечення проти позову, протягом 05 днів з часу отримання ухвали про відкриття провадження та надіслати його копію позивачу разом із додатками.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив протягом 2-х днів з часу отримання відзиву та надіслати його копію відповідачам разом із додатками та доказами про направлення відповіді відповідачу.

Роз`яснити відповідачу право подати до суду заперечення на відповідь протягом 2-х днів з часу отримання відзиву та надіслати його копію позивачу разом із додатками, та суду, разом із доказами про направлення заперечення позивачу.

Роз`яснити учасникам про наявність у суду технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Роз`яснити, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, в мережі Інтернет за цим посиланням: https://court.gov.ua/sud1121/.

Копію ухвали направити учасникам справи, копію позовної заяви з копіями доданих документів направити відповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

На ухвалу в частині відкриття провадження з порушенням правил підсудності протягом 15 днів може бути подана апеляційна скарга.

Суддя Світловодського міськрайсуду

Кіровоградської області Т. І. Гармаш

Дата ухвалення рішення18.07.2022
Оприлюднено22.07.2022
Номер документу105336623
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —401/1372/22

Рішення від 13.02.2023

Адміністративне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 18.07.2022

Адміністративне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні