Вирок
від 19.07.2022 по справі 501/142/22
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 501/142/22

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2022 року смт Овідіополь

Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю: прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт.Овідіополь кримінальне провадження №12021162160001165 від 08.12.2021 року з обвинувальним актом за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Київ, громадянина України, не одруженого, з вищою освітою, на утримані неповнолітніх дітей не має, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.185 ч.1, 185 ч.2 КК України,

ВСТАНОВИВ:

16.11.2021 року близько 11 години 50 хвилин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» (код ЄДРПОУ 32049199) - далі ТЦ №31 «МЕТРО», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101- М, де підійшовши до стелажу з «іграшками», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно заволодів товарами: «НW набір автомобілів 5шт» у кількості 1 одиниці, сума якої становить 291 гривень 58 копійок, після чого сховав її до зовнішньої кишені своєї куртки.

Продовжуючи свій злочинний намір ОСОБА_4 , приблизно об 11 годині 51 хвилина, перебуваючи у відділі «Іграшки», переконавшись, що його дії залишаться не помітними для оточуючих, шляхом вільного доступу з навісного стелажу взяв у руки наступний товар: «НW базовий автомобіль в асортименті» у кількості 2 одиниць, вартість за одну одиницю товару становить 58 гривень 25 копійок, загальною вартістю 116 гривень 50 копійок.

Після цього поклав зазначений товар до зовнішньої кишені своєї куртки та направився до лінії касової зони де оминувши її не сплатив вартість товару. Тим самим розпорядився викраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» заподіяв майнову шкоду на загальну суму 408 гривень 08 копійок.

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжці) ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

Крім того, 17.11.2021 близько 11 годині 51 хвилина ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з «іграшками», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно заволодів товарами: «НW набір автомобілів 5шт» у кількості 1 одиниці, сума якої становить 291 гривень 58 копійок, після чого сховав її до зовнішньої кишені своєї куртки.

Продовжуючи свій злочинний намір ОСОБА_4 , приблизно об 15 години 34 хвилин, знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з «іграшками», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно заволодів товарами: «НW базовий автомобіль в асортименті» у кількості 2 одиниць, вартість за одну одиницю товару становить 58 гривень 25 копійок, загальною вартістю 116 гривень 50 копійок.

Після цього з вищезазначеним товаром вийшов з відділу «Іграшки» та направився до відділу «Книги», де біля стелажу поклав іграшки до зовнішньої кишені своєї куртки та направився до лінії касової зони де оминувши її не сплатив вартість товару. Тим самим розпорядився викраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» заподіяв майнову шкоду на загальну суму 408 гривень 08 копійок.

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні повторного таємного викрадення чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 , вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України.

Крім того, 19.11.2021 приблизно об 11 годині 17 хвилин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з «іграшками», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно заволодів товарами: «НW набір автомобілів 5шт» у кількості 2 одиниці, сума за одну одиницю товару складає 291 гривень 58 копійок, загальною вартістю 583 гривень 16 копійок, після чого сховав їх до лівої та правої кишені своєї куртки.

Продовжуючи свій злочинний намір ОСОБА_4 , приблизно об 11 годині 23 хвилин, перебуваючи у відділі «Іграшки», переконавшись, що його дії залишаться не помітними для оточуючих, шляхом вільного доступу з навісного стелажу взяв у руки наступний товар: «НW базовий автомобіль в асортименті» у кількості 4 одиниці, вартість за одну одиницю товару становить 58 гривень 25 копійок, загальною вартістю 233 гривень.

Після цього поклав зазначений товар у зовнішню кишеню своєї куртки та направився до лінії касової зони, де оминувши її не сплатив вартість товару, тим самим розпорядився викраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» заподіяв майнову шкоду на загальну суму 816 гривень 16 копійок.

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні повторного таємного викрадення чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України.

Крім того, 23.11.2021 року приблизно о 14 годин 11 хвилині, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з «іграшками», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно заволодів товарами: «НW базовий автомобіль в асортименті» у кількості 4 одиниць, сума за одну одиницю товару складає 58 гривень 25 копійок, загальною вартістю 233 гривень.

Після цього сховав їх до лівої та правої кишені своєї куртки та направився до касової зони, де оминувши лінію касового контролю не сплативши вартість товару, тим самим розпорядився викраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» заподіяв майнову шкоду на загальну суму 233 гривень.

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні повторного таємного викрадення чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України.

Крім того, 25.11.2021 року приблизно о 14 годин 37 хвилин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з м`якими іграшками, діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно взяв у руки товар, а саме: «Star Wars іграшка Бейбі Йода» 1 одиницю, вартість якої становить 1332 гривень 50 копійок. Після чого із вказаною іграшкою направився до відділу «Книжки», де між стелажами сховав її у внутрішню частини своєї куртки.

Продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_4 , повернувся у віддл іграшок де з навісного стелажу таємно взяв «Jada фігурка Гаррі Поттер», 6 одиниць, вартість однієї одиниці товару становить 58 гривень 25 копійок, загальною вартістю 349 гривень 50 копійок, та поклав зазначені предмети до своїх зовнішніх кишень куртки.

Після цього направився до лінії касової зони оминувши її не сплативши за вартість товару вийшов з приміщення магазину.

Таким чином розпорядився викраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кен енд кері» заподіяв матеріальну шкоду на загальну суму 1682 гривень.

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні повторного таємного викрадення чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України.

Крім цього 26.11.2021 року приблизно о 14:47 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з іграшками «LEGO», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно відкрив картонну коробку в середині якої знаходились деталі іграшки « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вартість якої становить 607 гривень 50 копійок, діставши звідти полімерний прозорий пакет із зазначеними деталями, поклав його собі у зовнішню кишеню своєї куртки, залишивши при цьому коробку на стелажі.

Продовжуючи свої злочинні дії знаходячись біля стелажу з іграшками «LEGO», впевнившись, що за ним ніхто не спостерігає відкрив картонну коробку в якій знаходились деталі іграшки Lego спортивний літак» вартістю 274 гривень 92 копійок, діставши прозорий полімерний пакет із зазначеними деталями та поклав їх у зовнішню частину своєї куртки, при цьому картону коробку залишив на стелажі.

Після цього оминувши лінію касової зони не сплативши вартість товару, тим самим розпорядився викраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кеш енд кері», заподіяв матеріальну шкоду на загальну суму 882 гривень 42 копійок.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразились у вчиненні повторного таємного викрадення чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України.

Крім цього 27.11.2021 року приблизно о 14:56 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні відділу «Іграшки», торгівельного центру № 31 ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», що розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, село Лиманка, проспект Небесної Сотні (М. Жукова) 101-М, де підійшовши до стелажу з іграшками «LEGO», діючи з прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, повторно з корисливих мотивів, скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно відкрив картонну коробку в середині якої знаходились деталі іграшки «Lego Monster jam max-D» вартість якої становить 565 гривень 83 копійок, діставши звідти полімерний прозорий пакет із зазначеними деталями, поклав його собі у зовнішню кишеню своєї куртки, залишивши при цьому коробку від іграшки на стелажі.

Продовжуючи свої злочинні дії ОСОБА_4 , направився до відділу «Кондитерські вироби», де діючи умисно з метою таємного викрадення чужого майна зі стелажу цукерки взяв «тростинка льодяник 28г» 2 одиниці вартістю за одну одиницю 6 гривень 58 копійок, загальною вартістю 13 гривень 16 копійок.

Поклавши зазначений товар у кишеню куртки направився до касової зони, де оминув лінію касового контролю не сплативши вартість товару, тим самим розпорядився вкраденим майном на власний розсуд, а ТОВ «Метро Кеш енд Кері» заподіяв матеріальну шкоду на загальну суму 578 гривень 99 копійок.

Своїми умисними діями, які виразились у вчиненні повторного таємного викрадення чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України.

За сукупністю скоєного, своїми умисними діями ОСОБА_4 скоїв кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.185, ч.2 ст. 185 КК України.

11 січня 2022 року між потерпілим ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна від імені якого діє представник потерпілого ОСОБА_5 та підозрюваним ОСОБА_4 у порядку, передбаченому ст.ст.468, 469, 471 КПК України, укладено угоду про примирення між потерпілим та підозрюваним.

Згідно з даною угодою представник потерпілого та підозрюваний дійшли згоди щодо формулювання підозри, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій підозрюваного ОСОБА_4 за ст.ст.185 ч.1, 185 ч.2 КК України, підозрюваний ОСОБА_4 у повному обсязі сформульованої підозри беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даних злочинів. За умовами угоди підозрюваний ОСОБА_4 повністю відшкодував матеріальну шкоду потерпілому, сторони угоди узгодили наступне покарання: визнати винним ОСОБА_6 у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.185, ч.2 ст.185 КК України та призначити йому покарання за ст.185 ч.1 КК України 1 рік позбавлення волі, за ст.185 ч. 2 КК України 2 роки позбавлення волі, на підставі ст.70 ч.1 КК України визначити остаточне покарання шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворого у вигляді 2 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КПК України від відбування призначеного покарання ОСОБА_4 звільнити з іспитовим строком 1 рік та у відповідності до ст..76 КК України покласти на підозрюваного ОСОБА_4 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Прокурор в судовому засіданні, вважаючи, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК України та КК України, просив цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання та інші передбачені угодою заходи.

Представник потерпілого в судове засідання не з`явився, але з вернувся до суду з заявою, відповідно до якої просив розглянути справу у його відсутність та просив угоду про примирення затвердити, призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання.

Обвинувачений в судовому засіданні просили угоду затвердити і призначити узгоджену в угоді міру покарання.

Розглядаючи в порядку п.1 ч.3 ст.314 КПК України питання про можливість затвердження даної угоди про примирення, суд виходить з наступного.

Кримінальні правопорушення, у вчиненні який ОСОБА_4 беззастережно визнав себе винуватим, згідно ст.12 КК України відносяться до кримінального проступку та нетяжких злочинів.

Як передбачено ч.3 ст.469 КПК України угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений ОСОБА_4 повністю усвідомлює зміст укладеної угоди про примирення, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватим, цілком розуміє права обвинуваченого, визначені п.1 ч.4 та п.1 ч.5 ст.474 КПК України, а також наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч.1 ст.473 КПК України та наслідки її невиконання, передбачені ст.476 КПК України.

Враховуючи викладене, оскільки умови угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим відповідають вимогам КПК України та КК України, суд дійшов висновку про наявність всіх правових підстав для затвердження цієї угоди.

Суд вважає доведеним у судовому засіданні ту обставину, що ОСОБА_4 вчинив таємні викрадення чужого майна (крадіжки), скоєнні також і повторно, а тому такі його дії кваліфікує за ст.ст.185 ч.1, 185 ч.2 КК України, за якими належить призначити ОСОБА_4 узгоджену сторонами угоди про примирення міру покарання.

Запобіжний захід не обирався.

Речові докази:

-добровільно видані ОСОБА_4 іграшки слід повернути представнику потерпілого ОСОБА_7 ;

-ДВД диски слід зберігати при матеріалах кримінального провадження.

Цивільний позов не заявлений.

Процесуальні витрати відсутні.

Керуючись ст.ст.314, 373-374, 471, 474, 475 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду від 11 січня 2022 року про примирення між потерпілим ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна від імені якого діє представник потерпілого ОСОБА_5 та підозрюваним ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №12021162160001165 від 08.12.2021 року.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.185 ч.1, 185 ч.2 КК України та призначити йому узгоджене сторонами угоди про примирення від 11 січня 202 року покарання:

- за ст.185 ч.1 КК України 1 рік позбавлення волі;

- за ст.ст.185 ч.2 КК України 2 роки позбавлення волі.

У відповідності зі ст.70 ч.1 КК України, остаточне покарання обрати шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням і остаточно визначити 2 (два) роки позбавлення волі.

У відповідності до ст.ст.75, 76 КК України звільнити засудженого ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Речові докази:

-добровільно видані ОСОБА_4 іграшки повернути представнику потерпілого ОСОБА_7 ;

-ДВД диски зберігати при матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Одеського апеляційного суду через Овідіопольський районний суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.07.2022
Оприлюднено25.01.2023

Судовий реєстр по справі —501/142/22

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Вирок від 19.07.2022

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 07.06.2022

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 27.05.2022

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 18.01.2022

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні