Ухвала
від 21.07.2022 по справі 140/17122/21
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення заяви без розгляду

21 липня 2022 року ЛуцькСправа № 140/17122/21 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Андрусенко О. О.,

вивчивши заяву Виконавчого комітету Павлівської сільської ради про відстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом заступника керівника Володимир-Волинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації до Виконавчого комітету Павлівської сільської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 18.03.2022, яке набрало законної сили 19.04.2022, позов задоволено повністю: визнано протиправною бездіяльність Виконавчого комітету Павлівської сільської ради щодо невиконання вимог чинного законодавства України по виготовленню облікової документації на об`єкти культурної спадщини місцевого значення - поселення (ІІ) с. Милятин, поселення (ІІІ) с. Милятин, та подання пропозиції органу охорони культурної спадщини вищого рівня Управлінню культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації про занесення таких об`єктів до Державного реєстру нерухомих пам`яток України; зобов`язано Виконавчий комітет Павлівської сільської виконати вимоги чинного законодавства України щодо виготовлення облікової документації на об`єкти культурної спадщини місцевого значення - поселення (ІІ) с. Милятин, поселення (ІІІ) с. Милятин, та подати пропозиції органу охорони культурної спадщини вищого рівня Управлінню культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації про занесення таких об`єктів до Державного реєстру нерухомих пам`яток України.

На виконання даного судового рішення, 12.07.2022 Волинським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 8057/2022.

20.07.2022 на адресу суду надійшла заява Виконавчого комітету Павлівської сільської ради про відстрочення виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду від 18.03.2022 терміном на 1 (один рік).

Вказана заява подана без додержання вимог частини першої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) та підлягає поверненню заявнику без розгляду з огляду на таке.

Статтею 378 КАС України визначено порядок відстрочення і розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення, якою окремо не визначені вимоги щодо форми та змісту заяви про відстрочення виконання судового рішення, тому підлягають застосуванню загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення, які передбачені частиною першою статті 167 КАС України.

Як передбачено частиною першою статті 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Суд зауважує, що відповідно до частини третьої статті 378 КАС України підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

В порушення вищезазначених норм заявником не зазначено у заяві про відстрочення виконання судового рішення, які саме дії останнім вживалися для здійснення проплати за виготовлення облікової документації на об`єкти культурної спадщини місцевого значення - поселення (ІІ) с. Милятин, поселення (ІІІ) с. Милятин відповідно до договорів від 13.07.2022 №6-2022, №5-2022; відповідних доказів на підтвердження таких обставин, а також доказів про відмову у здійсненні такої проплати до вказаної заяви не додано, що, у свою чергу, позбавляє можливості з`ясувати чи наявні обставини, що унеможливлюють виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду від 18.03.2022.

Крім того, відповідно до абзацу десятого частини першої статті 167 КАС України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Рішення Волинського окружного адміністративного суду від 18.03.2022 у цій справі набрало законної сили та вказана вище заява про відстрочення виконання судового рішення подана уже на стадії виконання судового рішення, однак до зазначеної заяви заявник не додав докази її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження), тим самим не виконав вимогу абзацу десятого частини першої статті 167 КАС України.

Згідно із частиною другою статті 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Оскільки заява про відстрочення виконання судового рішення подана без додержання вимог статті 167 КАС України, тому вона підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 167, 169, 248, 378 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Виконавчого комітету Павлівської сільської ради про відстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом заступника керівника Володимир-Волинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації до Виконавчого комітету Павлівської сільської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О. О. Андрусенко

Дата ухвалення рішення21.07.2022
Оприлюднено25.07.2022
Номер документу105349527
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/17122/21

Ухвала від 21.07.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Рішення від 17.03.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні