Ухвала
від 22.07.2022 по справі 588/566/22
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/566/22

провадження №1-кп/588/87/22

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження та

призначення до судового розгляду

22.07.2022 року Тростянецький районний суд Сумської області у складі

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду у м.Тростянці матеріали кримінального провадження відносно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Конотоп Сумської області, громадянина України, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 КК України,

У С Т А Н О В И В:

Ухвалою Тростянецького районного суду Сумської області від 19.07.2022 у цьому кримінальному провадженні було призначено підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 висловив думкупро можливістьпризначення судовогорозгляду напідставі обвинувальногоакту тапроведення судовогорозгляду увідкритому судовомузасіданні,зазначивши провідсутність найого думкупідстав дляприйняття судомрішень проповернення обвинувальногоакту прокурору,закриття кримінальногопровадження чинадіслання йогоза територіальноїпідсудністю доіншого суду. Крім того, прокурор просив доручити уповноваженому органу з питань пробації підготувати досудову доповідь стосовно обвинуваченого.

Обвинувачений ОСОБА_4 та представник потерпілого ОСОБА_5 не заперечили проти призначення судового розгляду по суті.

Заслухавшиучасників підготовчогосудового засідання, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, суд вважає, що кримінальне провадження підсудне Тростянецькому районному суду Сумської області, під час підготовчого судового засідання не установлено підстав для прийняття рішень про закриття провадження, повернення обвинувального акту прокурору, а тому суд дійшов висновку про наявність підстав для призначення судового розгляду у відкритому судовому засіданні, з викликом учасників кримінального провадження.

Вирішуючи клопотання прокурора стосовно доручення органу з питань пробації підготувати досудову доповідь стосовно обвинуваченого, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до статті 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні нетяжкого або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Ураховуючи, викладене та те, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні нетяжкого злочину, він не належить до категорії осіб, які перелічені частиною 4 статті 314-1 КПК України, з метою отримання всієї інформації, яка характеризує обвинуваченого, суд вважає необхідним доручити представнику органу пробації скласти досудову доповідь щодо останнього.

Представник потерпілого ОСОБА_5 просив прийняти до розгляду цивільний позов про стягнення з обвинуваченого матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Ураховуючи, що за формою та змістом позовна заява потерпілого відповідає вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства, поданий до початку судового розгляду, примірник позовної заяви вручено обвинуваченому, а тому суд дійшов висновку про наявність підстав відповідно до статті 128 КПК України для прийняття позову потерпілого до спільного розгляду разом з обвинувальним актом.

Клопотань відповідно до пункту 4 частини 2 статті 315 КПК України учасники провадження не подали.

За таких обставин, керуючись положеннями статей 314-316, 372 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Призначити судовий розгляд у відкритому судовому засіданні на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному 18.05.2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12022200540000219, відносно ОСОБА_6 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 КК України на 15 годину 00 хвилин 10 серпня 2022 року, який відбудеться у залі судових засідань Тростянецького районного суду Сумської області (вул.Миру, 9, м.Тростянець, Сумська область).

Прийняти до спільного розгляду разом з обвинувальним актом цивільний позов Тростянецького дочірнього агролісовогогосподарства «Тростянецький агролісгосп» про стягнення з обвинуваченого матеріальної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням.

Доручити уповноваженому представнику Охтирського районного сектору №1 філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області скласти досудову доповідь відносно ОСОБА_6 у строк до 10 серпня 2022 року.

Викликати в судове засідання прокурора, представника потерпілого та обвинуваченого.

Ухвала окремомуоскарженню непідлягає, заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на вирок суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105366321
СудочинствоКримінальне
Сутьзакінчення підготовчого провадження та призначення до судового розгляду 22.07.2022 року Тростянецький районний суд Сумської області у складі головуючої судді ОСОБА_1 ,

Судовий реєстр по справі —588/566/22

Вирок від 05.01.2023

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 22.07.2022

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 19.07.2022

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні