Ухвала
від 22.07.2022 по справі 1340/4651/18
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№ 1340/4651/18

У Х В А Л А

з питань видачі дубліката виконавчого листа

22 липня 2022 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гулкевич І.З., розглянувши письмово в порядку спрощеного позовного провадження подання державного виконавця про видачу дубліката виконавчого листа у справі за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю Солідез фінанс про стягнення штрафу,-

встановив:

В провадженні Львівського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю Солідез фінанс про стягнення штрафу.

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 26.11.2018 адміністративний позов задоволено. Вирішено стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Солідез фінанс (код ЄДРПОУ 40368164) до Державного бюджету України (на рахунок територіального управління Державної казначейської служби України за місцем знаходження платника на балансовий рахунок 3111 Надходження до загального фонду державного бюджету, код бюджетної класифікації за доходами 21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції, символ звітності 106) штраф у сумі 3400, 00 грн.

На виконання вказаного рішення 11.01.2019 Львівським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №1340/4651/18.

Ухвалою суду від 28.10.2020 замінено сторону виконавчого провадження, а саме Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг на Національний банк України.

08.07.2022 на адресу суду надійшло подання Галицького відділу ДВС Державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про видачу дубліката виконавчого листа. Заява мотивована тим, що оригінал виконавчого листа було втрачено під час проведення виконавчих дій, що унеможливлює його виконання.

Оскільки положеннями Кодексу адміністративного судочинства України (далі за текстом КАС України) не встановлено порядку розгляду заяви про видачу дубліката виконавчого листа, суд дійшов висновку про можливість розгляду даної заяви у порядку письмового провадження.

Визначаючись щодо заяви (подання) про видачу дубліката виконавчого листа, суд виходить з такого.

Порядок вирішення питання щодо видачі дубліката виконавчого листа до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів визначений пп. 18.4 п.18 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

Так, підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII Перехідні положення КАС України передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Вказана норма регулює порядок видачі дубліката виконавчого листа, виданого на виконання судового рішення в адміністративній справі, у разі втрати його оригіналу, та спрямоване на забезпечення виконання судового рішення, незважаючи на можливу втрату виконавчого документа.

Слід вказати, що причини, з яких виконавчий лист було втрачено, згідно з положеннями підпункту 18.4 пункту 18 Перехідних положень КАС України для цілей реалізації стягувачем свого права на отримання дубліката виконавчого листа, значення не мають - оригінал може бути загублено, викрадено, знищено чи втрачено з інших причин.

З матеріалів справи вбачається, що виконавчий лист, виданий Львівським окружним адміністративним судом, було втрачено під час проведення виконавчих дій, вказане підтверджується довідкою начальника відділу Галицького відділу ДВС Державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) від 06.07.2022 №26636.

Отже, на переконання суду, є необхідність у видачі дубліката виконавчого листа.

Враховуючи викладене, заява (подання) державного виконавця про видачу дубліката виконавчого листа підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 248, 256, пп. 18.4 п. 18 Перехідних положень КАС України суд -

ухвалив:

Подання Галицького відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити.

Видати позивачу дублікат виконавчого листа, виданого Львівським окружним адміністративним судом 11.01.2019 у справі №1340/4651/18.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Гулкевич І.З.

Дата ухвалення рішення22.07.2022
Оприлюднено25.07.2022
Номер документу105379194
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення штрафу

Судовий реєстр по справі —1340/4651/18

Ухвала від 22.07.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 28.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Рішення від 26.11.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні