Ухвала
від 12.09.2007 по справі б-48/136-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-48/136-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"12" вересня 2007 р.                                                              Справа № Б-48/136-07

вх. № 9704/2-48

Суддя господарського суду Крестьянінов О.О.

при секретарі судового засідання Казарцева В.В.

За участю представників:

Кредитора – Лейба С.В. (дов. №547/10/24-021від 02.02.2007р.), Гузенко С.М. (дов. №2455/10/10-026 від 19.04.2007р.);

Боржника – не з'явився;

Розглянувши справу

за заявою Куп'янська ОДПІ  м. Куп'янськ

до ТОВ "Агропрогрес" м. Куп"янськ - Вузловий

про визнання банкрутом  

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 30.08.2007р. порушено справу за заявою Куп'янської об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Агропрогрес”; призначено проведення підготовчого засідання суду на 12.09.2007р.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Зобов'язано кредитора надати суду: витяг та довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (від державного реєстратора) з даними про повне найменування, код, керівні органи та місцезнаходження боржника, відокремлені підрозділи, наявність чи відсутність його за місцезнаходженням, про статус відомостей про юридичну особу, стан юридичної особи; витяг від управління статистики про включення боржника до ЄДРПОУ станом на момент порушення справи; копію останньої декларації (звіту) поданого боржником до ДПІ; оригінали документів доданих до заяви для огляду; повну копію статуту та установчого договору боржника з усіма змінами та доповненнями; пропозиції щодо кандидатури ліквідатора з числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражний керуючий, або розглянути питання щодо участі кредитора у справі про визнання боржника банкрутом в якості ліквідатора в порядку ч. 2 ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”; докази на підтвердження того, що керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, або наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника; докази вжиття заходів до отримання заборгованості по обов'язкових платежах у встановленому законодавством порядку, в тому числі рішення про стягнення заборгованості за рахунок активів платника податків, податкові вимоги, податкові повідомлення-рішення з доказами вручення їх боржнику; реквізити та копію розрахункового документа про списання коштів з банківського або кореспондентського рахунку боржника та дату його прийняття банківською установою боржника до виконання; довідку про поточні рахунки боржника, відкриті в установах банків (з зазначенням адрес банків).  

В судове засідання боржник не з'явився, вимоги суду не виконав.

Представники кредитора в судовому засіданні підтримали заяву про визнання боржника банкрутом, надали додаткові матеріали.

Господарський суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників кредитора, встановив наступне.

Кредитор зазначає, що боржник має узгоджені податкові зобов'язання в сумі 21290,78грн., з яких 7225,71грн. за основним платежем по податку на прибуток приватних підприємств, а інші вимоги – штрафні санкції та пеня, нараховані у зв'язку з порушеннями боржником податкового законодавства (несплатою або несвоєчасною сплатою заборгованості по податку на прибуток приватних підприємств).

Як свідчать матеріали справи, зобов'язання по податку на прибуток приватних підприємств в сумі 7225,71грн. були нараховані за результатами перевірки боржника за період 2 квартал 1999р. – 1 квартал 2001р. За наслідками перевірки складено акт №26-222/10 від 14.05.2001р. За актом сума недоплати по податку на прибуток складає 7256грн.

Боржник відмовився від підпису зазначеного акту перевірки, про що свідчить відповідний акт від 14.05.2001р.

Однак, кредитором не надано жодних доказів надіслання (вручення) акту перевірки №26-222/10 від 14.05.2001р. боржнику. Так само, кредитором не надано доказів винесення та надіслання (вручення) боржнику податкового повідомлення про визначення суми податкового зобов'язання (по податку на прибуток), яке розраховане контролюючим органом. Враховуючи відсутність зазначених матеріалів, суд не може вважати узгодженим податкове зобов'язання боржника по податку на прибуток приватних підприємств в сумі 7225,71грн. Таким чином, зазначені вимоги кредитора не є безспірними, як того вимагає від кредитора Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Не може також суд вважати доказами безспірності вимог кредитора першу та другу податкові вимоги від 05.10.2001р. та 09.11.2001р., оскільки до суми податкового боргу за ними включаються лише узгоджені податкові зобов'язання.

З урахуванням відсутності доказів узгодження податкового зобов'язання боржника по податку на прибуток приватних підприємств за основним платежем, суд не може відповідно вважати правомірним нарахування боржнику штрафних санкцій та пені.

Таким чином, кредитором не виконано вимоги суду, викладені в ухвалі від 30.08.2007р., не надано докази вжиття заходів до отримання заборгованості по обов'язкових платежах у встановленому законодавством порядку, в тому числі рішення про стягнення заборгованості за рахунок активів платника податків, податкові вимоги, податкові повідомлення-рішення з доказами вручення їх боржнику; а також реквізити та копію розрахункового документа про списання коштів з банківського або кореспондентського рахунку боржника та дату його прийняття банківською установою боржника до виконання.

Згідно ч.1 ст.5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Згідно ч. 2 ст. 4-1 Господарського процесуального  кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Відповідно п. 5 ст. 81 Господарського процесуального  кодексу України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач  без  поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору;

Враховуючи неподання кредитором матеріалів, необхідних для розгляду справи, суд вважає за необхідне залишити заяву кредитора без розгляду та припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 1, 6, 7, 11, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 5 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального  кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залишити заяву Куп'янської об'єднаної державної податкової інспекції Харківської області про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Агропрогрес”, смт. Куп'янськ - Вузловий, м. Куп'янськ, Харківської області, код 22709800 без розгляду.

2. Припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів, введеного ухвалою господарського суду Харківської області від 30.08.2007р.

3. Ухвалу направити: кредитору, боржнику, державному органу з питань банкрутства, ВДВС Куп'янського РУЮ Харківської області, державному реєстратору.

Суддя                                                                                            Крестьянінов О.О. 

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення12.09.2007
Оприлюднено26.10.2007
Номер документу1053881
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-48/136-07

Ухвала від 12.09.2007

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні