Ухвала
від 25.07.2022 по справі 910/4651/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

м. Київ

25.07.2022Справа № 910/4651/22

Суддя Чеберяк П.П., розглянувши

заяву Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Константа" (04112, м. Київ, вул. Т. Шамрила, 1; ідентифікаційний код 41727977)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Константа" у зв`язку з неможливістю останнього погасити заборгованість у розмірі 4 409 860,63 грн.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.06.2022 заяву Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Константа" залишено без руху та встановлено заявнику строк десять днів з дня вручення ухвали на усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство шляхом надання: доказів підтвердження існування заборгованості та вжиття всіх заходів забезпечення погашення податкового боргу відповідно до компетенції та в порядку передбаченому спеціальним законодавством, що регулює відносини, які виникають у сфері справляння відповідних податків і зборів; доказів авансування на депозитний рахунок суду винагороди арбітражному керуючому в загальному розмірі 58 500,00 грн.; доказів сплати судового збору в загальному розмірі 24 810,00 грн.

21.07.2022 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС про повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Константа".

Згідно п. 3 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо, зокрема, до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Аналогічні положення містяться також у Кодексі України з процедур банкрутства.

Зокрема, згідно ч. 6 ст. 38 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство може бути відкликана заявником (заявниками) до дати проведення підготовчого засідання господарського суду.

У разі відкликання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство до постановлення ухвали про її прийняття господарський суд постановляє ухвалу про повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство.

З огляду на викладені обставини, заява Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Дукаті" підлягає поверненню заявнику.

Керуючись ст. 38 Кодексу України з процедур банкрутства, п. 3 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Константа" та додані до неї документи повернути заявнику.

Повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Кодексом України з процедур банкрутства та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення25.07.2022
Оприлюднено26.07.2022
Номер документу105389122
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/4651/22

Ухвала від 25.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 21.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні