Постанова
від 28.07.2010 по справі 2а-4704/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

28.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 червня 2010 р. Справа № 2а-4704/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Рищенко А. Ю. < Текст >

при секретарі Орлові О. В.

за участю:

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління пен сійного фонду України в Кіро вському районі м. Дніпропетр овська до Товариства з обмеж еною відповідальністю науко во-виробниче підприємство "С кайнеттехнологія" про стягн ення заборгованості у розмір і 387,20 грн., -

ВСТАНОВИВ:

15 квітня 2010 року до Дніп ропетровського окружного ад міністративного суду надійш ов позов Управління Пенсійно го фонду України в Кіровсько му районі м. Дніпропетровськ а, в якому позивач просить стя гнути з товариства з обмежен ою відповідальністю науково -виробниче підприємство «Ска йнеттехнологія» заборгован ість зі сплати страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння у розмірі 387 грн. 20 коп.

Позовні вимоги позивач обґ рунтував тим, що у зв' язку з н есвоєчасністю сплати страхо вих внесків у відповідача ут ворилася недоїмка в розмірі суми 387 грн. 20 коп. У добровільно му порядку заборгованість ві дповідачем погашена не була у зв' язку з чим позивач звер нувся до суду про стягнення з аборгованості з відповідача .

Позивач просить суд стягну ти з товариства з обмеженою в ідповідальністю науково-вир обниче підприємство «Скайне ттехнологія» на користь Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Кіровському районі м. Дн іпропетровська суму заборго ваності в розмірі 387 грн. 20 коп.

Позивач до початку судовог о засідання подав заяву про р озгляд справи без участі йог о представника з урахуванням позиції викладеної в позовн ій заяві.

Відповідач до суду не з'яви вся. Судом було направлено на адресу відповідача копію ух вали про відкриття проваджен ня у справі, судову повістку, а також копію позовної заяви т а доданих до неї документів, п роте конверт повернувся до с уду з відміткою поштового ві дділення, яка свідчить, що від повідач не знаходиться за вк азаною адресою. Згідно з витя гом з Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців, яка над ана позивачем в якості доказ у по справі, юридична адреса в ідповідача не змінена. З урах уванням викладеного суд дохо дить висновку про належне по відомлення відповідача про д ату судового розгляду справи .

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, що адміністрат ивний позов обґрунтований та підлягає задоволенню повніс тю з наступних підстав.

Відповідач - товариство з о бмеженою відповідальністю н ауково-виробниче підприємст во «Скайнеттехнологія», заре єстроване в Управлінні Пенсі йного фонду України в Кіровс ькому районі м. Дніпропетров ська як платник страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання.

Відповідно до положень Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» №1058-IV від 09.07.2003 рок у та Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхув альниками та застрахованими особами внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування до Пенсійног о фонду України», затверджен ої постановою правління Пенс ійного фонду України №21-1 від 19. 12.2003 року та зареєстрованої в М іністерстві юстиції 16.01.2004 року за № 64/8663, на відповідача поклад ено обов' язки по нарахуванн ю, обчисленню і сплаті в устан овлені строки та в повному об сязі страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування.

Згідно п.п.6 п.2 ст. 17 Закону Укр аїни "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" страхувальник зобов' я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати в установле ні строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.6 ст.20 Закону України «Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування», страхувальники зобо в'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відпов ідний базовий звітний період , не пізніше ніж через 20 календ арних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітн им періодом для страхувальни ків є календарний місяць.

Згідно розрахунку заборго ваності до товариства з обме женою відповідальністю наук ово-виробниче підприємство « Скайнеттехнологія» перед Уп равлінням Пенсійного фонду У країни в Кіровському районі м. Дніпропетровська по сплат і внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування сума боргу складає 38 7 грн. 20 коп. (а.с. 4).

Згідно із ч.2 ст.106 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня», суми страхових внесків с воєчасно не нараховані та/аб о не сплачені страхувальника ми у строки, визначені ст.20 цьо го Закону, в тому числі обчисл ені територіальними органам и Пенсійного фонду у випадка х, передбачених частиною тре тьою статті 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю зі сплати страхови х внесків.

Відповідно до ч.10 ст. 20 Закону України "Про загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування", якщо страхувальники несвоєчасно або не в повному обсязі сплачують страхові в нески, до них застосовуються фінансові санкції, передбач ені цим Законом, а посадові ос оби, винні в порушенні законо давства про сплату страхових внесків, несуть дисциплінар ну, адміністративну, цивільн о-правову або кримінальну ві дповідальність згідно із зак оном.

Страхові внески нараховую ться незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку , місця виплати та використан ня, а також незалежно від того , чи були зазначені суми факти чно виплачені після їх нарах ування до сплати.

Як вбачається із ст.23 цього ж закону, спори, що виникають із правовідносин за цим Законо м, вирішуються органами Пенс ійного фонду та в судовому по рядку.

Приймаючи до уваги викладе не та враховуючи, що на час роз гляду справи сума боргу відп овідачем не сплачена в добро вільному порядку, відповідни х доказів сплати боргу відпо відачем під час судового роз гляду справи не надано, суд ді йшов висновку, що позов підля гає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України в Кіровському рай оні м. Дніпропетровська до то вариства з обмеженою відпові дальністю науково-виробниче підприємство «Скайнеттехно логія» про стягнення заборго ваності - задовольнити пов ністю.

Стягнути з товариства обме женою відповідальністю наук ово-виробниче підприємство « Скайнеттехнологія» (р/р 2600320130100 в Дн. Обл. дир. АППБ «Аваль» МФО 30 5653, код ЄДРПОУ 30696143) на користь Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Кіровському районі м . Дніпропетровська (р/р 25608303123180 в О бл. управлінні Ощадного банк у України МФО 305482, код ЄДРПОУ 2191059 7) заборгованість зі сплати ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування в сумі 387 грн. 20 к оп. (триста вісімдесят сім гри вень 20 копійок).

Копію постанови надіслати сторонам.

Постанова суду наби рає законної сили після закі нчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо таку заяву не було подано .

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але а пеляційна скарга не була под ана у строк, постанова суду на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений < Текст >

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > А. Ю. Рищенко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10541339
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4704/10/0470

Ухвала від 19.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

Постанова від 28.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні