Ухвала
від 14.07.2022 по справі 523/4731/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/4731/22

Провадження №2/523/3373/22

У Х В А Л А

"14" липня 2022 р. м. Одеса

Суворовський районний суд м. Одеси в складі:

головуючої судді Мурманової І.М.

за участю секретаря судового засідання Бєлік Л.В.

розглянувши в судовому засіданні в залі суду № 6 клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Суворовського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання дітей.

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 18 травня 2022 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

В судове засідання сторони не з`явились, про час та місце слухання справи повідомлялись у встановленому законом порядку. Відповідач повідомлений про час та місце слухання справи шляхом направлення та отримання смс-повідомлення (а.с.32). Про причини не явки суду не повідомив, з заявами про відкладення слухання справи не звертався.

Разом з цим, 13.07.2022 року (вх. 12043) на адресу суду надійшло клопотання про витребування доказів за підписом позивача та представника позивача. Згідно клопотання сторона позивача просить витребувати від: - Державної Служби Зайнятості України інформацію щодо перебування громадянина ОСОБА_2 на обліку як безробітного та надати про це документальне підтвердження; -Державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області відомості щодо обліку громадянина України ОСОБА_2 , в якості фізичної особи-підприємця. а також б) відомості про подані податкові декларації, нараховані та сплачені ним податки у 2019, 2020 та 2021 роках (як ФОП, так і фізична особа), а також в) інформацію про відкриті на його ім`я рахунки в банках України як в національній, так і іноземній валютах; - Акціонерного товариства Комерційного банку «Приватбанк» інформацію про відкриті на ім`я громадянина України ОСОБА_2 рахунки в цьому банку як в національній, так і іноземній валютах, в тому числі і про рух коштів на цих рахунках за період 2019-2021 років, та надати про це документальне підтвердження; - АТ «Універсал Банк»,МОNОВАNК інформацію про відкриті на ім`я громадянина України ОСОБА_2 рахунки в цьому банку як в національній, так і іноземній валютах, в тому числі і про рух коштів на цих рахунках за період 2019-2021 роки, та надати про це документальне підтвердження; - Головного сервісного центру МВС України - інформацію про зареєстровані транспортні засоби на ім`я громадянина України ОСОБА_2 , в тому числі і якщо він «вписаний» у свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу іншої особи, в період 2017-2019 роки та надати про це документальне підтвердження; - Державної Прикордонної Служби України відомості щодо громадянина України ОСОБА_2 про перетинання державного кордону України (які країни та кількість разів) за останні 2 календарні роки.

Клопотання про витребування доказів обґрунтоване тим, що витребуванні відомості щодо майнового стану відповідача, мають суттєве значення для всебічного, повного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи. Позивач самостійно отримати докази змоги не має, а відтак, просить задовольнити дане клопотання (а.с.26-27).

З метою процесуальної економії часу та з урахуванням предмету позовних вимог, суд вважає за можливе розглянути клопотання про витребування доказів у відсутність сторін, що не презле до порушення прав та обов`язків учасників провадження.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з розглядом справи за відсутності учасників справи.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, суд дійшов наступних висновків.

За змістом ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами доказування: письмовими, речовими і електронним доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Таким чином, з урахуванням предмету позовних вимог, та оскільки судом вирішується клопотання щодо витребування відомостей про майновий стан відповідача, що відповідно має довести позивач в розумінні вимог ст. 182 СК України, суд дійшов висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 76, 84, 247, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 провитребування доказів - задовольнити.

Витребувати від: - Державної Служби Зайнятості України (01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10) інформацію щодо перебування громадянина ОСОБА_2 , (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП: - НОМЕР_1 ), на обліку як безробітного та надати про це документальне підтвердження;

- Державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області (65025, м. Одеса, вул. Академіка Заболотного, 38-А) відомості щодо обліку громадянина України ОСОБА_2 , (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ): а) в якості фізичної особи-підприємця, б) відомості про подані податкові декларації, нараховані та сплачені ним податки у 2019, 2020 та 2021 роках (як ФОП, так і фізична особа), в) інформацію про відкриті на його ім`я рахунки в банках України як в національній, так і іноземній валютах;

- Акціонерного товариства Комерційного банку «Приватбанк» (юридична адреса: 01001, м. Київ, вул. Грушевського, ІД; адреса для кореспонденції: 49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50) інформацію про відкриті на ім`я громадянина України ОСОБА_2 , (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ), рахунки в цьому банку як в національній, так і іноземній валютах, в тому числі і про рух коштів на цих рахунках за період 2019-2021 років, та надати про це документальне підтвердження;

- АТ «Універсал Банк»,МОNОВАNК (ЄДРПОУ 21133352, 04114, Київ, вул. Автозаводська, 54/19) інформацію про відкриті на ім`я громадянина України ОСОБА_2 , (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ), рахунки в цьому банку як в національній, так і іноземній валютах, в тому числі і про рух коштів на цих рахунках за період 2019-2021 роки, та надати про це документальне підтвердження;

- Головного сервісного центру МВС України (04071, м. Київ, вул. Лук`янівська, 62) інформацію про зареєстровані транспортні засоби на ім`я громадянина України ОСОБА_2 , (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ), в тому числі і якщо він «вписаний» у свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу іншої особи, в період 2017-2019 роки та надати про це документальне підтвердження;

- Державної Прикордонної Служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26) відомості щодо громадянина України ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП: - НОМЕР_1 ) про перетинання державного кордону України (які країни та кількість разів) за останні 2 календарні роки.

Копію ухвали суду направити для виконання до: Державної Служби Зайнятості України (м. Київ. 01601, вул. Еспланадна, 8/10), Державної податкової інспекції у Суворовському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області (65025, м. Одеса, вул. Академіка Заболотного, 38-А), Акціонерного товариства Комерційного банку «Приватбанк» (юридична адреса: 01001, м. Київ, вул. Грушевського, ІД; адреса для кореспонденції: 49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50), АТ «Універсал Банк»,МОNОВАNК (ЄДРПОУ 21133352, 04114, Київ, вул. Автозаводська, 54/19), Головного сервісного центру МВС України (04071, м. Київ, вул. Лук`янівська, 62), Державної Прикордонної Служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26).

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.07.2022
Оприлюднено28.07.2022
Номер документу105415741
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —523/4731/22

Рішення від 16.11.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 14.07.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні