Постанова
від 16.03.2010 по справі 2а-17269/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

16 березня 2010 року 16:24 № 2а-17269/09/2670

Окружний адміністр ативний суд міста Києва у скл аді судді Мазур А.С., при секре тарі Бистрик О.С., за участю пр едставника позивача - Гот ра Т.В., розглянувши у відкри тому судовому засіданні адмі ністративну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у Печерському районі м . Києва

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Діагностич ні системи»

про скасування державної реєс трації

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Укр аїни в судовому засіданні 16 бе резня 2010 року проголошено вст упну та резолютивну частини постанови. Повний текст пост анови складено та підписано 19 березня 2010 року.

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інсп екція у Печерському районі м . Києва звернулася до суду з по зовом до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Діагн остичні системи»(далі - ТОВ «Діагностичні системи») про скасування державної реєстр ації.

Позовні вимоги обґрунтова но тим, що відповідач не подає до податкових органів декла рацій, бухгалтерську звітніс ть та інші документи, пов' яз ані з обчисленням та сплатою податків і зборів, починаючи з червня 2001 р.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і та просив суд прийняти ріше ння про припинення державної реєстрації відповідача.

Відповідач явку представн иків у судові засідання не за безпечив, про причини неприб уття суд не повідомив. Заяв пр о розгляд справи за відсутно сті відповідача до суду не на дходило. Поштова кореспонден ція, направлена за адресою: м. Київ, вул. Струтинського, 8, яка збігається з даними Довідки з Єдиного державного реєстр у юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, повертаєт ься з відміткою «за зазначен ою адресою не знаходиться».

Враховуючи наведене, суд вв ажає відповідача належним чи ном повідомленим. Відповідно до ст.128 Кодексу адміністрати вного судочинства України ро згляд справи відбувся за від сутності відповідача на підс таві наявних у справі доказі в.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, суд дохо дить висновку, що позов підля гає задоволенню з таких підс тав.

ТОВ «Діагностичні системи »(код ЄДРПОУ 14289760) зареєстрован е Печерською районною держав ною адміністрацією м. Києва 20 .09.1995 р. за адресою: м. Київ, вул. Ст рутинського, 8.

Відповідно до довідки від 08 .12.2009 р. № 16019/9, наданої ДПІ у Печерс ькому районі м. Києва, ТОВ «Ді агностичні системи»не має за боргованості із сплати подат ків, зборів (обов' язкових пл атежів). Також матеріалами сп рави підтверджується, що від повідач не подавав бухгалтер ську та фінансову звітність до ДПІ у Печерському районі м . Києва, починаючи з червня 2001 р .

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподат кування»від 25.06.1991 р.

№ 1251-XII пла тники податків і зборів (обов ' язкових платежів) зобов' я зані подавати до державних п одаткових органів та інших д ержавних органів відповідно до законів декларації, бухга лтерську звітність та інші д окументи і відомості, пов'яза ні з обчисленням і сплатою по датків і зборів (обов'язкових платежів).

Статті 238, 239 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV передбачають, що за п орушення встановлених закон одавчими актами правил здійс нення господарської діяльно сті до суб'єктів господарюва ння можуть бути застосовані уповноваженими органами дер жавної влади або органами мі сцевого самоврядування адмі ністративно-господарські са нкції, тобто заходи організа ційно-правового або майновог о характеру, спрямовані на пр ипинення правопорушення суб 'єкта господарювання та лікв ідацію його наслідків, одніє ю з яких є скасування державн ої реєстрації та ліквідація суб'єкта господарювання.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Госп одарського кодексу України с касування державної реєстра ції суб'єкта господарювання провадиться за рішенням суду , що є підставою для ліквідаці ї даного суб'єкта господарюв ання відповідно до статті 59 ць ого Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 1 та 6 ст. 59 Го сподарського кодексу Україн и припинення діяльності суб' єкта господарювання здійсню ється на підставі рішення су ду у випадках, передбачених з аконом.

Згідно із п. 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»від 15 трав ня 2003 року № 755-IV однією з підстав для постановлення судового рішення про скасування (прип инення) державної реєстрації юридичної особи, що не пов'яза но з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Відповідно до п. 6 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців»у разі , якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не п ризначена комісія з припинен ня (ліквідаційна комісія), дер жавний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати н адходження такого судового р ішення вносить до Єдиного де ржавного реєстру запис, в яко му вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної к омісії) юридичної особи кері вника органу управління або засновника (учасника) юридич ної особи, якщо інше не встано влено судовим рішенням.

Право органу державної под аткової служби звертатися до суду з заявою (позовною заяво ю) про скасування державної р еєстрації суб'єкта підприємн ицької діяльності передбаче не п. 17 ч.1 ст. 11 Закону України «П ро державну податкову службу в Україні».

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 17 Коде ксу адміністративного судоч инства України компетенція а дміністративних судів пошир юється на спори за звернення м суб'єкта владних повноваже нь у випадках, встановлених з аконом.

З урахуванням наведених норм, а також того, що відповід ач не подає податковим орган ам бухгалтерську та фінансов у звітність в строк більше од ного року, вказані дії порушу ють встановлені законодавчи ми актами правила здійснення господарської діяльності та є підставою для припинення д іяльності такого суб'єкта го сподарювання шляхом скасува ння його державної реєстраці ї. Враховуючи право органів д ержавної податкової служби з вертатися до суду з заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості, суд вважає позовні вимо ги обґрунтованим та такими, щ о підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб' єкта владних п овноважень, звільненого від сплати судового збору, а тако ж за відсутності витрат пози вача - суб' єкта владних повн оважень, пов' язаних із залу ченням свідків та проведення м судових експертиз, судові в итрати (судовий збір) стягнен ню з відповідача не підлягаю ть.

Керуючись статтями 69, 70, 71 та 1 58-163 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги задово льнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Діагностич ні системи»(код ЄДРПОУ 14289760), зар еєстроване Печерською район ною державною адміністраціє ю м. Києва 20.09.1995 р. за адресою: м. Ки їв, вул. Струтинського, 8.

Постанову надіслати держа вному реєстратору Печерсько ї районної у м. Києві державно ї адміністрації для внесення до Єдиного державного реєст ру запису про судове рішення та для здійснення заходів з п рипинення підприємницької д іяльності юридичної особи у встановленому законом поряд ку.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження або апеляцій ної скарги в порядку, встанов леному ст. 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни. Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 186 К одексу адміністративного су дочинства України.

Суддя А.С. Мазур

Дата ухвалення рішення16.03.2010
Оприлюднено02.08.2010
Номер документу10542980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-17269/09/2670

Постанова від 16.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні