Постанова
від 02.07.2010 по справі 2а-6475/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

02 липня 2010 року 12:30 № 2а-6475/10/2670

За позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Оболонському районі м. К иєва

до відповідача Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Київ - Град »

третя особа Оболо нська районна у м. Києві держа вна адміністрація

про припинення юридичної особи

Суддя Маруліна Л.О.

Секретар судового засідан ня Миронець Р.А.

Представники:

від позивача: Печковська О.В.,

від відповідача: не з' явилися

третя особа: не з' явили ся

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Укр аїни в судовому засіданні 02.07.2010 р. проголошено вступну та резо лютивну частини постанови. П овний текст складено і підпи сано 06.07.2010р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адмініст ративного суду м. Києва зверн улася Державна податкова інс пекція у Оболонському районі м. Києва з позовом про припине ння юридичної особи Товар иства з обмеженою відповід альністю «Київ - Град»(іденти фікаційний код 30607404).

В обґрунтування позову пр едставник позивача зазначив , що в Єдиному державному реєс трі є запис про відсутність Товариства з обмеженою від повідальністю «Київ - Град»з а вказаним її місцезнаходжен ням.

Ухвала про відкриття пров адження в адміністративній с праві та призначення її до су дового розгляду, а також пові стки про виклик направлялись до Товариства з обмежено ю відповідальністю «Київ - Гр ад»за наявною у матеріалах с прави адресою. Зазначена адр еса відповідає адресі, за яко ю відповідача зареєстровано відповідно до Витягу з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб під приємців. Проте кореспонденц ія суду повернулась з відміт кою пошти за закінченням тер міну зберігання.

Відповідно до частини вос ьмої статті 35 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни вважається, що повістку в ручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, в несеною до відповідного держ авного реєстру.

З огляду на зазначене, суд в важає відповідача належним ч ином повідомленого про дату, час та місце проведення судо вого засідання.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення представника пози вача, всебічно і повно з' ясу вавши всі фактичні обставини , на яких ґрунтується позов, об ' єктивно оцінивши докази, я кі мають юридичне значення д ля розгляду справи і вирішен ня спору по суті, Окружний адм іністративний суд м. Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмежен ою відповідальністю «Київ - Г рад»(ідентифікаційний код 30607 404), зареєстровано Оболонською районною у м. Києві державною адміністрацією 03.11.1999 р. за адре сою: 04074, м. Київ, вул. Бережанська , 9.

До Витягу з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на 08.04.2010р. внесено запис про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням .

В судовому засіданні предс тавник позивача зазначив про відсутність заборгованості відповідача перед бюджетом, що підтверджується довідкою №2526/9/29-105.

Згідно зі статтею 247 Господа рського кодексу України, у ра зі здійснення суб'єктом госп одарювання діяльності, що су перечить закону чи установчи м документам, до нього може бу ти застосовано адміністрати вно-господарську санкцію у в игляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Як встановлює норма п. 6 ст. 58 Г осподарського кодексу Украї ни, суб'єкт господарювання лі квідується:

- за ініціативою осіб, зазна чених у частині першій цієї с татті;

- у зв'язку із закінченням ст року, на який він створювався , чи у разі досягнення мети, за ради якої його було створено ;

- у разі визнання його в уста новленому порядку банкрутом , крім випадків, передбачених законом;

- у разі скасування його дер жавної реєстрації у випадках , передбачених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” від 15 .05.2003 р. № 755-IV, підставами для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов'язано з банкрутств ом юридичної особи, зокрема є :

- визнання недійсним запису про проведення державної ре єстрації через порушення зак ону, допущені при створенні ю ридичної особи, які не можна у сунути;

- провадження нею діяльност і, що суперечить установчим д окументам, або такої, що забор онена законом;

- невідповідність мінімаль ного розміру статутного фонд у юридичної особи вимогам за кону;

- неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Згідно з п. 17 ст. 11 Закону Украї ни “Про державну податкову с лужбу в Україні” від 04.12.1990 р. № 509, о ргани державної податкової с лужби у випадках, в межах комп етенції та у порядку, встанов лених законами України, мают ь право звертатися у передба чених законом випадках до су дових органів із заявою (позо вною заявою) про скасування д ержавної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності .

Враховуючи, що обставини сп рави, які відповідно до закон одавства повинні бути підтве рджені певними конкретними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування, суд при йшов до висновку, що в позовні й заяві наведені обставини, я кі підтверджуються достатні ми доказами, які свідчать про обґрунтованість позовних ви мог. Докази, подані позивачем підтверджують обставини, на які позивач посилається на ї х обґрунтування.

Відповідно до ст. 162 КАС Укра їни, при вирішенні справи по с уті суд може задовольнити ад міністративний позов повніс тю або частково чи відмовити в його задоволенні повністю або частково, у разі задоволе ння адміністративного позов у суд може прийняти постанов у про визнання протиправними рішення суб'єкта владних пов новажень чи окремих його пол ожень, дій чи бездіяльності і про скасування або визнання не чинним рішення чи окремих його положень, про поворот ви конання цього рішення чи окр емих його положень із зазнач енням способу його здійсненн я.

Враховуючи, вищезазначене , а також право органів держав ної податкової служби зверта тися до суду з заявою (позовно ю заявою) про скасування держ авної реєстрації суб' єкта п ідприємницької діяльності, с уд вважає позовні вимоги обґ рунтованими та такими, що під лягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього кодек су. Cуд прийшов до висновку пр о задоволення позовних вимог позивача в повному обсязі що до припинення юридичної особ и Товариства з обмеженою відповідальністю «Київ - Гра д».

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повноваже нь, пов' язаних із залучення м свідків та проведенням суд ових експертиз, судові витра ти (судовий збір) стягненню з в ідповідача не підлягають.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 69, 71, 94, 97, 112, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, Окружний адмініс тративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Позов задовольни ти. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою в ідповідальністю «Київ - Град »(ідентифікаційний код 30607404), за реєстрованого Оболонською р айонною державною адміністр ацією 03.11.1999 р. за адресою: 04074, м. Киї в, вул. Бережанська, 9 та припин ити її державну реєстрацію.

2. Зобов' язати Оболон ську районну у м. Києві держав ну адміністрацію провести де ржавну реєстрацію припиненн я юридичної особи Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю «Київ - Град»відповідн о до чинного законодавства т а повідомити органи статисти ки, Державної податкової слу жби, Пенсійного фонду Україн и, фондів соціального страху вання та юридичну особу - Т овариство з обмеженою відп овідальністю «Київ - Град», що до якої постановлено судове рішення, про припинення юрид ичної особи.

3. Постанову надіслати сторонам у справі та Оболонс ькій районній у м. Києві держа вній адміністрації.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, встановле ного цим Кодексом, якщо таку з аяву не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до суду апеляційної інст анції протягом десяти днів з дня її складення в повному об сязі за правилами, встановле ними ст. ст. 185-187 КАС України, шл яхом подання через суд першо ї інстанції заяви про апеляц ійне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти д нів апеляційної скарги.

Суддя Л. Маруліна

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10543177
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6475/10/2670

Ухвала від 26.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Постанова від 02.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні