Ухвала
від 27.07.2022 по справі 128/3615/21
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/3615/21

УХВАЛА

27.07.2022 м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області у складі:

головуючої - судді Саєнко О.Б., при секретарі - Фольварковій Н.О.,

за участю: представника позивача - адвоката Путіліна Є.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Вінниці питання щодо зупинення провадження в цивільній справі за позовною заявою Фермерського господарства «Ягідка» ОСОБА_3» до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 « про визнання незаконним та скасування рішення Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, скасування рішення реєстратора та про припинення речового права»,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває на розгляді цивільна справа за позовною заявою Фермерського господарства «Ягідка» ОСОБА_3» до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 «про визнання незаконним та скасування рішення Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, скасування рішення реєстратора та про припинення речового права».

Ухвалою Вінницького районного суду Вінницької області від 10.01.2022 відкрито провадження по даній справі, призначене підготовче засідання ( Т.1 а.с.188).

20.07.2022 через канцелярію суду від ОСОБА_2 , який являється батьком відповідача ОСОБА_1 , надійшла заява про відкладення розгляду справи до закінчення військового стану, у зв`язку з тим, що відповідач ОСОБА_1 проходить військову службу в військовій частині НОМЕР_1 та приймає безпосередню участь у бойових діях або забезпеченні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії на території Чернігівської та Сумської областей, на підтвердження чого надає довідку №511 від 05.07.2022 видану командиром військової частини.

27.07.2022 до підготовчого засідання відповідач ОСОБА_1 не з`явився; будучи належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, про що свідчить рекомендоване повідомлення, яке міститься в матеріалах справи.

Представник відповідача Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області - Форостяна О. до підготовчого засідання не з`явилась з невідомих суду причини, будучи належним чином повідомлена про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Суд, з урахування міркування представника позивача- адвоката Путілін Є.В., який не заперечував, вважає за можливе провести дане засідання у відсутності нез`явившихся осіб.

Дослідивши подану ОСОБА_2 заяву та дану до неї довідку, суд поставив на міркування представника позивача- адвоката Путілін Є.В. питання щодо зупинення провадження в цивільній справі на виконання вимог п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України.

Представник позивача - адвокат Путілін Є.В. в підготовчому засіданні не заперечував проти зупинення провадження у справі.

Згідно вимог п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Відповідно до вимог п. 2 ч. 1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадку, встановленому п. 2 ч.1 ст. 251 цього Кодексу, - до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Так, відповідно до копії довідки №511 від 05.07.2022 виданої ОСОБА_1 ( відповідачу в даній справі) судом установлено , що останній проходить військову службу в військовій частині НОМЕР_1 з 01.06.2022 по теперішній час та приймає безпосередню участь у бойових діях або забезпеченні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії на території Чернігівської та Сумської областей.

Отже, суд приходить до висновку про наявність підстави передбаченої п.2 ч.1 ст.251 ЦПК України для зупинення провадження в даній справі.

Керуючись п.2 ч.1 ст. 251, п .2 ч.1 ст.253 ЦПК України , Суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Зупинити провадження у цивільній справі за позовною заявою Фермерського господарства «Ягідка» ОСОБА_3» до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 «про визнання незаконним та скасування рішення Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, скасування рішення реєстратора та про припинення речового права», на підставі п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України , в зв`язку з перебуванням відповідача ОСОБА_1 у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залученням до проведення антитерористичної операції до припинення перебування відповідачем у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучення до проведення антитерористичної операції.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Вінницького апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Олена САЄНКО

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.07.2022
Оприлюднено28.07.2022
Номер документу105436616
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —128/3615/21

Ухвала від 27.07.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 09.01.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні