Ухвала
від 26.07.2022 по справі 157/720/21
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/720/21

Провадження №1-в/157/18/22

УХВАЛА

Іменем України

26 липня 2022 рокумісто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , представника органу пробації ОСОБА_4 , засудженої ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Камінь-Каширського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області ОСОБА_4 про звільнення від відбування покарання в зв`язку із закінченням іспитового строку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українки, громадянки України, уродженки та жительки АДРЕСА_1 , з професійно-технічною освітою, заміжньої, на утриманні одна малолітня дитина, непрацевлаштованої, засудженої згідно з вироком Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 15 липня 2021 року за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України,

встановив:

Вироком Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 15 липня 2021 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі статей 75, 76 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку 1 рік.

Камінь-Каширським РС №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області 19 серпня 2021 року засуджену ОСОБА_5 було взято на облік. 25 серпня того ж року їй роз`яснено порядок і умови відбування покарання, отримано анкету і підписку з роз`ясненням покладених судом обов`язків.

Протягом випробувального строку засуджена встановлені судом обов`язки не порушувала, до адміністративної відповідальності не притягувалася, нового злочину не вчинила.

Зважаючи на це, начальник Камінь-Каширського РС №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області ОСОБА_4 , під наглядом якого перебувала засуджена, просить суд звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Представник органу з питань пробації ОСОБА_4 у судовому засіданні клопотання підтримав.

Засуджена ОСОБА_5 у судовому засіданні просила звільнити її від відбування покарання в зв`язку з закінченням іспитового строку.

Прокурор ОСОБА_3 щодо задоволення подання про звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання не заперечила.

Заслухавши пояснення учасників судового провадження, дослідивши надані матеріали та особову справу засудженої, суддя вважає, що подання підставне і підлягає до задоволення.

В судовому засіданні встановлено, що вироком Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 15 липня 2021 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі статей 75, 76 КК України ОСОБА_5 звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням та призначенням іспитового строку 1 рік з покладенням на неї обов`язків: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Камінь-Каширським РС №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області 19 серпня 2021 року засуджену ОСОБА_5 поставлено на облік. 25 серпня того ж року від неї отримано анкету та вручено їй підписку з роз`ясненням порядку і умов відбування покарання.

Постановою старшого інспектора Камінь-Каширського РС №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області ОСОБА_6 засудженій визначено дні явки для реєстрації: перший та третій понеділок кожного місяця.

Постановою цього ж інспектора від 19 січня 2022 року змінено дні явки на реєстрацію та зобов`язано реєструватися третій понеділок кожного місяця.

На даний час іспитовий строк закінчився.

Як вбачається з матеріалів особової справи засуджена ОСОБА_5 протягом іспитового строку обов`язки виконувала добросовісно, нових злочинів не вчиняла. За місцем проживання характеризується позитивно.

За таких обставин ОСОБА_5 на підставі ч. 1 ст. 78 КК України слід звільнити від відбування призначеного покарання.

Керуючись статтею 78 КК України, статтями 537, 539 КПК України, суддя

постановив:

Подання задовольнити повністю.

Звільнити засуджену ОСОБА_5 від відбування покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, призначеного згідно з вироком Камінь-Каширського районного суду Волинської області від 15 липня 2021 року за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На ухвалу може бути подана апеляція до Волинського апеляційного суду через Камінь-Каширський районний суд протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено25.01.2023

Судовий реєстр по справі —157/720/21

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Вирок від 15.07.2021

Кримінальне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні