Ухвала
від 27.07.2022 по справі 463/13913/21
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 463/13913/21

Провадження № 1-кс/463/4020/22

У Х В А Л А

про дозвіл на проведення огляду

27 липня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м.Львові клопотання слідчого СВ Львівського районного управління поліції № 1 ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 погодженого прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду,

в с т а н о в и в :

слідчий СВ Львівського районного управління поліції № 1 ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 за погодженням прокурора Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Личаківського районного суду м.Львова з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному провадженні за № 42021142040000180 від 07.12.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Подане клопотання мотивує тим, що в провадженні СВ Львівського районного управління поліції № 1 ГУ Національної поліції у Львівській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021142040000180 від 07.12.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що невстановленими службовими особами Львівської міської ради та виконавчого комітету Львівської міської ради здійснено збір відповідних документів, підготовку інформації, надано висновки, погодження, надано та отримано вихідні дані на проектування об`єктів містобудування, підготовку проектів та прийняття рішень про затвердження містобудівних умов та обмежень на проектування об`єктів будівництва, які суперечать вимогам законодавства, та в подальшому, такі надано на розгляд засідань виконавчого комітету Львівської міської ради та сесій Львівської міської ради, внаслідок чого, виконавчим комітетом Львівської міської ради та сесією Львівської міської ради прийнято рішення і ухвали, які суперечать вимогам законодавства, а їх виконання створює численні порушення у сфері містобудування та земельних відносин, зокрема, щодо затвердження та видачі містобудівних умов та обмежень для будівництва об`єктів нерухомості.

Разом з тим, встановлено, що Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м.Львові видано дозвіл на виконання будівельних робіт (реєстраційний номер ЛВ 112183551862) від 21.12.2018 року, клас наслідків СС2 на реконструкцію з розширенням ТзОВ фірмою «Юнітек» будівлі матеріального складу-навісу під літерою «Б-1» та будівлі виробничого корпусу на вул.Липинського,54 - вул.Городницькій,47 за рахунок добудови та надбудови під виробничо-складську будівлю з адміністративними приміщеннями, даховою котельнею, трансформаторною підстанцією та будівництва газорозподільного пункту. Реконструкція запроектована на земельній ділянці кадастровий номер 4610137500:04:004:0008 (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості).

Будівництво здійснюється на підставі рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 70 від 19.01.2018 року «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на реконструкцію з розширенням ТзОВ фірмою «Юнітек» будівлі матеріального складу-навісу під літерою «Б-1» та будівлі виробничого корпусу на вул.Липинського,54 - вул.Городницькій,47 за рахунок добудови та надбудови під виробничо-складську будівлю з адміністративними приміщеннями, даховою котельнею, трансформаторною підстанцією та будівництва газорозподільного пункту».

У період з 26.11.2021 року по 09.12.2021 року проведено позапланову перевірку щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності та проведення будівельних робіт за адресою: м.Львів, вул.Липинського,54 - вул.Городницька,47. Під час проведення позапланової перевірки складено акт за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 09.12.2021 року, відповідно до якого встановлено, що замовником будівництва ТзОВ «Юнітек» несвоєчасно подано інформацію у відповідний орган державного архітектурно-будівельного контролю про коригування проектної документації на об`єкт будівництва «Реконструкція з розширенням будівлі матеріального складу - навісу під літерою «Б-1» та будівлі виробничого корпусу на вул.Липинського,54 - вул.Городницькій,47 за рахунок добудови та надбудови під виробничо-складську будівлю з адміністративними приміщеннями, даховою котельнею, трансформаторною підстанцією та будівництва газорозподільного пункту (1-ша черга будівництва)», подання якої є обов`язковою згідно із законодавством. 09.12.2021 року Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю видано припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт директору ТзОВ «Юнітек» ОСОБА_5 , з вимогою зупинити подальше проведення будь-яких робіт, припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил з вимогою усунути виявлені порушення.

Крім цього, встановлено, що генеральним підрядником ТзОВ «Обра констракшн груп» на об`єкті будівництва здійснюються будівельні роботи з відхиленням від затвердженої проектної документації, зокрема проведено будівельні роботи з влаштування каркасу для додаткових приміщень п`ятого поверху між осями 3-9, а саме влаштовано колони та перекриття, що не передбачено затвердженою проектною документацією.

09 грудня 2021 року Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м.Львові видано припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт керівнику ТзОВ «Обра констракшн груп» ОСОБА_6 , з вимогою зупинити подальше проведення будь-яких будівельних робіт, припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил з вимогою у строк до 11.01.2022 року усунути виявлені порушення.

Проектна документація на об`єкт «Реконструкція з розширенням будівлі матеріального складу - навісу під літерою «Б-1» та будівлі виробничого корпусу на вул.Липинського,54 - вул.Городницькій,47 за рахунок добудови та надбудови під виробничо-складську будівлю з адміністративними приміщеннями, даховою котельнею, трансформаторною підстанцією та будівництва газорозподільного пункту (1-ша черга будівництва)», розроблена генеральним проектувальником з ТзОВ «Інститут проектування «Комфортбуд», зокрема ОСОБА_7 та передана замовнику будівництва ТзОВ «Юнітек» з порушенням вихідних даних на проектування, а саме містобудівних умов та обмежень затверджених рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 19.01.2018 № 70 та технічних умов. Дані містобудівні умови та обмеження було видано замовнику будівництва на проектування об`єкту будівництва тобто для проектування однієї виробничо-складської будівлі (яка буде збудована шляхом реконструкції двох існуючих споруд) та будівництва газорозподільного пункту. Проектна документація розроблена на відокремлену частину будівлі (яку в супереч вимогам ДБН назвали 1 чергою), а не на будівництво в цілому. Фактично передана замовнику проектна документація не містить жодних ознак реконструкції , а відображає нове будівництво.

Також, під час проведення даної позапланової перевірки встановлено, що особами відповідальними за проведення авторського та технічного наглядів на вищевказаному об`єкті будівництва ОСОБА_7 та ОСОБА_8 здійснюється з порушенням вимог законодавства. За результатами позапланової перевірки стосовно вищевказаних суб`єктів містобудування складено процесуальні документи з метою притягнення їх до відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності та до адміністративної відповідальності.

Крім цього, в ході проведення моніторингу Інтернет ресурсу https://lun.ua/uk/ встановлено, що на АДРЕСА_1 планується будівництво одного 4-секційного будинку, 5 поверхів Апарт-комплексу LemCity та розпочали продаж житла зокрема одно -,дво - та трикімнатні апартаменти.

Оскільки, на вказаній земельній ділянці на даний час проводиться будівництво, виникла необхідність у проведенні огляду земельної ділянки з кадастровим номером 4610137500:04:004:0008, площею 0,8748 га та об`єкту будівництва розташованого на вказаній земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_2 - АДРЕСА_3 , з метою фіксації правопорушень із можливістю залученням спеціалістів Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. У зв`язку з наведеним, просить надати дозвіл на проведення огляду.

Заслухавши думку прокурора, оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань від 26.07.2022 року, підтверджується факт внесення зазначених вище даних по кримінальному провадженні за № 42021142040000180 від 07.12.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно з ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ч.5 ст.237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження та об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 305955389 від 27.07.2022 року вбачається, що за адресою: м.Львів, вул.Липинського,54 - АДРЕСА_3 , знаходиться земельна ділянка з кадастровим номером 4610137500:04:004:0008, площею 0,8748 га, яка перебуває у комунальній власності Львівської міської ради. Цільове призначення: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Таким чином, наявними матеріалами клопотання підтверджено, що дійсно є достатні підстави вважати, що на вказаній території можуть бути виявлені та зафіксовані відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення у кримінальному провадженні за № 42021142040000180 від 07.12.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України щодо проведення будівництва на земельній ділянці з кадастровим номером 4610137500:04:004:0008, площею 0,8748 га, за адресою м.Львів, вул.Липинського,54 - АДРЕСА_3 .

Враховуючи вищенаведене, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки з кадастровим номером 4610137500:04:004:0008, площею 0,8748 га та об`єкту будівництва розташованого на вказаній земельній ділянці, за адресою: АДРЕСА_1 , що перебуває у комунальній власності Львівської міської ради, із залученням спеціалістів, з метою відшукання слідів кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

клопотання слідчого СВ Львівського районного управління поліції № 1 ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 погодженого прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду - задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Львівського районного управління поліції № 1 ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 , прокурорам Галицької окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_3 , із залученням працівників (спеціалістів) Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю - дозвіл на огляд земельної ділянки з кадастровим номером 4610137500:04:004:0008, площею 0,8748 га та об`єкту будівництва розташованого на вказаній земельній ділянці, за адресою: АДРЕСА_2 - АДРЕСА_3 , з метою проведення перевірки.

Строк дії вказаної ухвали однин місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення27.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105446988
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —463/13913/21

Ухвала від 27.07.2022

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

Ухвала від 09.12.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Грицко Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні