Ухвала
від 26.07.2022 по справі 944/425/21
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №944/425/21

Провадження №1-кс/944/642/22

УХВАЛА

26.07.2022 року м.Яворів

Слідча суддя Яворівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Яворові клопотання старшої слідчої СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Яворівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, -

В С Т А Н О В И Л А:

Старша слідча СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Яворівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 звернулася до слідчої судді Яворівського районного суду Львівської області із клопотанням про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України.

В обгрунтування клопотання покликається на те, що 27.01.2021року в Яворівський ВП ГУ НГІ у Львівській області із письмовою заявою звернувся ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , який просить прийняти міри до невідомої особи, яка в період часу з 19:00 год 26.01.2021 по 08:00год 27.01.2021 заволоділа автомобілем марки «Lexus» RХ 350 д.н.з. НОМЕР_1 , який знаходився на автостоянці навпроти торгівельного центру «Янтар», за адресою: вул. Шевченка, 8 м.Новояворівськ Яворівського району Львівської області.

Відомості про вчинене кримінальне правопорушення 27 січня 2021 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021140350000040, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України

На даний час в кримінальному провадженні проведено ряд слідчих дій: огляд місця події на автостоянці навпроти торгівельного центру «Янтар», за адресою: вул.Т. Шевченка. 8 м.Новояворівськ Яворівського району Львівської області та долучено фототаблиці; в порядку ст.40 КГІК України скеровано доручення в оперативний підрозділ на предмет проведення слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення особи, причетної до вчинення даного кримінального правопорушення та свідків і очевидців даного злочину; допитано в якості потерпілого ОСОБА_5 , який повідомив про обставини виявлення даного кримінального правопорушення; скеровано клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, однак, особу, причетну до вчинення даного кримінального правопорушення та свідків і очевидців даного злочину, за результатами якого отримано відповідь, згідно якої особу, причетну до даного кримінального правопорушення та свідків і очевидців встановити не вдалось.

Крім цього, 14.07.2022 в порядку ст. 40 КІІК України повторно скеровано доручення в оперативний підрозділ на предмет проведення слідчих (розшукових) дій. спрямованих на встановлення особи, причетної до вчинення даного кримінального правопорушення іа свідків і очевидців даного злочину.згідно якого необхідно: допитати мешканців сусідніх будинків щодо відомих обставин вчинення незаконного заволодіння транспортниз засобом; провести допити в якості свідків раніше судимих за аналогічні злочини та при необхідності одночасні допити зазначених осіб; провести інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії необхідність в

яких виникне у ході досудового розслідування, на даний момент малеріали виконаного доручення не надходили. Крім цього, в ході подальшого досудового розслідування необхідно допитати в якості свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 . ОСОБА_8 .

Окрім цього, після проведених допитів в органу досудового розслідування може виникнути об`єктивна необхідність в проведенні й інших слідчих та процесуальних дій. зокрема проведення експертних досліджень.

З врахуванням наведеного, орган досудового розслідування позбавлений об`єктивної можливості завершити досудове розслідування у визначений КПК України строк тобто до 27.07.2022.

Просить клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України до шести місяців, тобто до 27 січня 2023 року.

Старша слідча СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області капітан поліції ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, скерувала на адресу суду заяву, у якій просить розгляд клопотання проводити у її відсутності. Клопотання підтримує, просить таке задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, слідча суддя прийшла до наступного.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ч.1 ст.219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Згідно п.2 ч.2 ст.219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого злочину.

Відповідно до ст.12 КК України кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.289 КК України, відноситься до категорії тяжких злочинів.

Крім цього, про підозру у вчиненні даного кримінального правопорушення жодній особі не повідомлено.

Відповідно до ч.1 статті 295-1 КПК України, у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру у разі його протиправності та необґрунтованості.

Як вбачається з клопотання таке є обгрунтованим.

Відповідно до вимог ч.3 ст.295-1 КПК України слідчий суддя зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку досудового розслідування протягом трьох днів з дня його одержання, але в будь-якому разі до спливу строку досудового розслідування за участю слідчого або прокурора.

Конституційний Суд України в рішенні у справі про розгляд судом окремих постанов слідчого від 30 січня 2003 року вказав, що поняття «розумний строк досудового слідства» є оціночним, тобто таким, що визначається у кожному конкретному випадку з огляду на сукупність усіх обставин вчинення і розслідування злочину (злочинів). Визначення розумного строку досудового слідства залежить від багатьох факторів, включаючи обсяг і складність справи, кількість слідчих дій, число потерпілих та свідків, необхідність проведення експертиз та отримання висновків тощо. Обов`язковість урахування цілого ряду конкретних обставин справи при визначенні розумності строку зумовила також необхідність вироблення Європейським судом переліку взаємопов`язаних критеріїв. Згідно з практикою Європейського суду розумність тривалості провадження повинна визначатись з урахуванням відповідних обставин справи та з огляду на такі критерії, як, зокрема, складність справи, поведінка заявника, а також органів влади, пов`язаних зі справою (рішення у справах «Пелісьє і Сассі проти Франції» та «Філіс проти Греції»).

В поданому клопотанні слідчою доведено, що на даний час завершити досудове розслідування не представляється можливим, у зв`язку з тим, що необхідно провести ряд слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на встановлення особи, причетної до вчинення даного кримінального правопорушення та свідків і очевидців даного злочину.

При цьому, слідча суддя зауважує, що вимоги щодо проведення розслідування не є обов`язком досягнення результату, але обов`язком вжиття заходів.

Іншими словами, державні органи повинні вживати усіх розумних і доступних їм заходів для забезпечення збирання доказів, що стосуються події, включаючи, серед іншого, висновки судових експертиз та інше.

Зважаючи на те, що слідчою було проведено ряд слідчих дій, але підозра у вчиненні даного кримінального правопорушення жодній особі не повідомлена, слідча суддя приходить до висновку, що для здійснення подальших слідчих дій проведення котрих є необхідним і обов`язковим для виконання завдань кримінального провадження в тому числі забезпечення повного розслідування і судового розгляду, необхідно клопотання старшого слідчого задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування в кримінальному провадженні №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.219, 294, 295-1, 369-372, 376, 532 КПК України, слідча суддя-

У Х В А Л И Л А:

Клопотання старшої слідчої СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Яворівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування в кримінальному провадженні, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12021140350000040 від 27 січня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 КК України, до 06 (шести) місяців, тобто до 27 січня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧА СУДДЯ: ОСОБА_1

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105448168
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —944/425/21

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні