Ухвала
від 21.07.2022 по справі 214/3130/22
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/3130/22

1-кс/214/497/22

У Х В А Л А

Іменем України

21 липня 2022 року слідчий суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу ОСОБА_1 ,

за участю секретарки судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання прокурора відділу Херсонської обласної прокуратури ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 42022232140000022 від 23.04.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України про арешт майна,

Постановив:

В провадженні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання прокурора відділу Херсонської обласної прокуратури ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 42022232140000022 від 23.04.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України про арешт.

В обґрунтування клопотання вказує, що в провадженні слідчого відділу УСБУ в Херсонській області перебуває об`єднане кримінальне провадження № 42022232140000022 від 23.04.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного заволодіння майном, в тому числі зернових культур, яке належить ТОВ «Новоолексіївський Елеватор», ТОВ «Агро-Співдружність», ФГ «Агро-Співдружність», ПП «Співдружність-Південь», ТОВ НВП «Агро-співдружність».

Допитаний в ході досудового розслідування потерпілий ОСОБА_4 повідомив, що з моменту вторгнення Російської Федерації на Україну і у Генічеський район зокрема до нього стала надходити інформація, що колишній голова Генічеської районної державної адміністрації ОСОБА_5 планує повернення в Генічеський район і претендує практично на увесь великий бізнес, який знаходиться в Генічеському районі. У зв`язку з тим, що одно з підприємств, а саме ПП "Співдружність-Південь" веде свою діяльність в с. Чонгар, де до 2014 року ОСОБА_5 до того як він втік в анексований Крим орендував значну частину землі. Його підприємство ПП "Чонгар" продовжило діяльність в (управляла цим підприємством його дружина ОСОБА_6 ) і вони вели там господарську діяльність на земельному масиві, який залишився. ПідприємствоПП "Співдружність-Південь" уклало з пайовиками нові договори та на території Чонгарської сільської ради здійснювало свою господарську діяльність.

Так, 11.04.2022 у період часу 9-10 години ОСОБА_7 у супроводі трьох людей чеченської національності (далі в розмові вони називали себе "чеченами" і "кадыровцами") приїхали на територію бази підприємства ПП "Співдружність-Південь" в Чонгарській сільській раді. Приїхавши на територію бази вони зібрали тих, хто був присутнім з керівництва підприємства та зайшли до офісу підприємства, де ОСОБА_5 представився, повідомив у присутності працівників, що він повернувся в район, та район тепер повністю належить йому і підприємство ПП "Співдружність- Південь" також. Потом він зібрав окремо в кабінеті керівника ОСОБА_8 і головного агронома Мозалева, там було жорстке спілкування на предмет того, що це тепер усе його і воно буде забрано, а ОСОБА_4 за його проукраїнську позицію буде оголошено в розшук, "ми його шукатимемо, ловитимемо, судитимемо", чеченці сказали, що зведуть зі мною рахунки. Вказані особи, окрім ОСОБА_5 , були озброєні вогнепальною зброєю - пістолетами (у всіх за винятком ОСОБА_5 у якого була кобура). Чеченців було троє, двоє заходили, третій сидів в автомобілі. Ще був (не на спілкуванні в кабінеті, а відразу був присутнім) присутнім начальник охорони ПП "Співдружність-Південь" ОСОБА_9 .

Цього ж дня, після обіду (в районі двох після двох годин дня) вони приїхали тим самим складом ( ОСОБА_5 та три чеченці) на підприємство у с. Червоне, Червоненської сільської ради (колишнє село Червонопрапорне). На момент їхнього приїзду до с. Червоне знаходився керуючий ОСОБА_10 , завідувач та агроном ОСОБА_11 та начальник служби безпеки компанії ТОВ «Агро-Співдружність» ОСОБА_12 . З 24.02.2022 ОСОБА_12 та четверо співробітників служби безпеки (всі жителі м. Запоріжжя, де розташований центральний офіс підприємства) перебували на підприємствах аж до приїзду на підприємства чеченців на чолі з ОСОБА_5 .. Коли вони приїхали на базу підприємства у с. Червоне, зібрали Кукту, Казначеєву, Коруну зібрали разом, та ОСОБА_5 повідомив, що «це все наше, це все моє, ми це все забираємо, це все націоналізуємо і так далі Черепаху розшукуватимемо». Оскільки, основне місце роботи у Генічеському районі знаходиться у с. Червоне, то там вистачало в кабінеті вистачало різних грамот Черепахи, які вручали за волонтерство, зокрема і від Збройних Сил, їх усі вони забрали (сказали все це їм потрібно для слідчого комітету, щоб оголосити в розшук). Далі, так само як у Чонгарі, вони обійшли базу, зробили фото всієї техніки, керуючому дали команду викликати заправницю, заправили весь свій транспорт ( ОСОБА_5 приїжджав на автомобілі Mercedes з російськими номерами (номери є на записах камер відеоспостереження)) з емблемою «Z» на задньому склі. Вони побачили на базі автомобіль, який належить ПП «Співдружність-Південь» автомобіль Mitsubishi L200, держ. Номер НОМЕР_1 , чеченці відразу зажадали надати їм ключі та документи, забрали в цей день автомобіль і на ньому ж поїхали (двома машинами вони виїхали, ОСОБА_13 з одним на Mercedes, а двоє інших осіб на Mitsubishi L200). Вони казали працівникам, що вони будуть працювати й надалі, сіятимете, зарплату платитимуть на 20% більше, росія тут назавжди. ОСОБА_12 , коли проходив повз їхній автомобіль, також помітив на задньому сидінні автоматичну зброю.

В подальшому, 12.04.2022 у с. Павлівка, Генічеського району у такому ж складі, але ще додався мешканець с. Чонгар, Генічеського району, ОСОБА_14 (вірменин за національністю, їхня сім`я володіє якимись закладами громадського харчування, зокрема ресторан «Єреван» у Генічеську та низка закладів на Арабатській стрілці). Вони приїхали на територію бази та зайшли спочатку в контору, в цей час там перебував ОСОБА_15 , головний бухгалтер ОСОБА_16 , головний інженер ОСОБА_17 , інші співробітники підприємства. ОСОБА_17 одразу ж вийшов у центральну майстерню, коли побачив як вони заходять до контори підприємства (він бачив їх приїзд і бачив усіх цих людей), але він одразу ж прийняв рішення виїхати з території бази додому. ОСОБА_15 повідомили, що вони це все забирають у Черепахи, ОСОБА_18 більше тут ніколи не з`явиться, це все належить їм, також вони шукатимуть мене, ловитимуть, судитимуть і так далі, говорив це ОСОБА_5 . Крім того, останній представив у с. Червонопрапорному тас. Павлівці, як чеченців, «кадировців», одного з них як «праву руку рамзана кадирова» на ім`я « ОСОБА_19 » для контактів). Чеченці також були зі зброєю пістолетами. Вони змусили ОСОБА_20 показати територію бази, вони оглянули склади, оглянули бокси, сфотографували техніку. Поводилися ще агресивніше, казали, що ми Черепаху знайдемо, ми його знищимо, ОСОБА_15 говорили "якщо щось пропаде ми тобі голову відріжемо, спробуй тільки з ним контактувати". Це основна наша сільськогосподарська база, де знаходиться ремонтна база, відповідно вони тут наголошували на залякуванні, при цьому, був присутній начальник охорони ОСОБА_21 .

Цього ж дня, 13.04.2022 року, десь через дві години після обшуку Росгвардії два чеченці приїхали, дали команду зарізати одного або двох баранів (підприємство є племінним вівчарським підприємством), обійшли базу, сказали Корецькому, щоб він дзвонив у разі чого, що вони вирішують усі питання, забрали м`ясо зарізаних баранів та залишили територію бази, перед цим заправивши автомобілі. За інформацією людей, які були присутні при спілкуванні з ними, вони російською мовою говорять погано, але погрози говорили чітко, зрозуміло та ясно.

Крім того, 21.04.2022 ОСОБА_5 із трьома чеченцями провів зустріч із колективом та пайовиками. Трудовий колектив був зібраний практично весь, близько 40-50 осіб (за винятком людей, які виїхали), пайовиків близько 20-30 осіб. На зборах ОСОБА_5 повідомив, що ОСОБА_22 прийшла сюди надовго, що тепер це все його буде забрано, тепер це все працюватиме. На збори не приїхав головний агроном ОСОБА_23 , ОСОБА_5 наполягав, щоб ОСОБА_24 брав участь і сказав ОСОБА_15 , щоб він дав адресу і вони поїдуть до неї самі, після чого ОСОБА_23 приїхав і ОСОБА_5 у присутності одного з чеченців (здається ОСОБА_19 ) намагався з ним поспілкуватися, казав йому, що ОСОБА_18 тут ніколи вже більше не буде, тому в тебе немає вибору, треба працювати, зарплату тобі платитимуть, працюватимеш на мене. Після цього спілкування ОСОБА_25 прийняв рішення та виїхав зі своєю дружиною з окупованої території до міста Запоріжжя.

ОСОБА_5 , у супроводі двох чеченців 22.04.2022 прибув на ТОВ «Новоолексіївський елеватор», у цей час був директор ОСОБА_26 та головний бухгалтер ОСОБА_27 . Оскільки цей елеватор був придбаний наприкінці 2021 року, до кінця не встановили усе обладнання (відеокамери), але й на тих відеокамерах, що були чітко видно, як ОСОБА_5 на своєму автомобілі Mercedes із емблемою «Z» приїхав на Новоолексіївський елеватор та зайшов до директора в кабінет, запросивши головного бухгалтера, ОСОБА_5 повідомив, що елеватор тепер належить йому, він забирає елеватор і все, що робиться на елеваторі, якщо без його дозволу керівництво буде робити якісь дії, то вони будуть покарані. ОСОБА_28 і ОСОБА_29 запитали ОСОБА_5 на якій підставі він новий власник, які документи він може надати, що він є новим власником, на що ОСОБА_5 хамським і нахабним голосом сказав їй «ви що мене не зрозуміли? Я тобі сказав, що я власник!»

Окрім цього, у своїй заяві про вчинення кримінального правопорушення від 18 квітня 2022 ОСОБА_4 просить накласти арешт на майно, яке належить ТОВ «Агро-Співдружність» (ідентифікаційний код юридичної особи: 31880578), ПП «СПІВДРУЖНІСТЬ-ПІВДЕНЬ» (ідентифікаційний код юридичної особи: 35408367), ТОВ «Оберіг» (ідентифікаційний код юридичної особи: 31881655), та ТОВ «Новоолексіївський Елеватор» (ідентифікаційний код юридичної особи: 32952950) яке наразі захоплено невстановленими особами, з числа збройних формувань Російської Федерації та в подальшому може бути відчужено на користь третіх осіб.

13 червня 2022 року представником потерпілого адвокатом ОСОБА_30 , подано клопотання про проведення слідчих дій, в якій у зв`язку з проведенням слідчих дій по об`єднаному кримінальному провадженню № 42022232140000022 від 23.04.2022 року, для унеможливлення розкрадання та відчуження майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Оберіг» яке було викрадене, та з метою встановлення істини по справі і прискоренню закінчення досудового розслідування, просить застосувати заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді накладення арешту на майно, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Оберіг» (ідентифікаційний код юридичної особи: 31881655; юридична адреса: 69001, Запорізька обл. м. Запоріжжя, бульвар Шевченка, 50 та складається з:

нерухомого майна:

-надвірна будівля для персоналу, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2з, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901875865221;

-адміністративна будівля, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2а, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901850665221;

-склад, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2є, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901841665221;

-сторожка, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2ж, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901791565221.

рухомого майна:

Комбайн зернозбиральний John Deer-9770, державний номерний знак НОМЕР_2 ; Трактор John Deere 8320R, державний номерний знак НОМЕР_3 ; жниварка John Deer-630F, заводський номер НОМЕР_4 ; жниварка John Deer-630F, заводський номер НОМЕР_5 ; автомобіль ВАЗ 21213, державний номерний знак НОМЕР_6 ; трактор МТЗ-80, державний номерний знак НОМЕР_7 ;

Згідно наданої представником потерпілого інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 18.05.2022, сформованої стосовно юридичної особи ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ«ОБЕРІГ», код ЄДРПОУ: 31881655 є власником об`єктів нерухомості на території Генічеського району Херсонської області, а саме:

-надвірна будівля для персоналу, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2з, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901875865221;

-адміністративна будівля, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2а, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901850665221;

-склад, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2є, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901841665221;

-сторожка, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2ж, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901791565221.

Також, 07 червня 2022 року представником потерпілого на адресу прокуратури надіслано клопотання про долучення доказів до матеріалів кримінального провадження, яким долучено правовстановлюючу документацію на викрадене в ТОВ «ОБЕРІГ» майно та заборону на вчинення будь-яких реєстраційних дій щодо зміни засновників (учасників), розміру статутного капіталу, юридичної адреси, переліку керівників, підписантів, припинення юридичної особи .

Враховуючи вищевикладене, в діях невстановлених осіб, з числа збройними формуваннями Російської Федерації, вбачаються ознаки протиправних дій, спрямовані на незаконне заволодіння чужим нерухомим майном, тобто в рамках даного кримінального провадження вищезазначені об`єкти нерухомості та рухоме майно є предметом на яке вчинено злочинне посягання, так виникла необхідність у накладенні арешту на вказане майно.

Прокурор до зали судового засідання не з`явився, надав суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, клопотання про арешт майна підтримав в повному обсязі.

Представник потерпілого адвокат ОСОБА_31 до зали судового засідання не з`явився, надав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності. Клопотання прокурора підтримав в повному обсязі.

У відповідності до положень ч.4ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до такого висновку.

Частина 2 ст.131 КПК України передбачає, що одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Згідно ч.2ст.170 КПК Українизавданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно витягу з ЄРДР 23.04.2022 року розпочато досудове розслідування за правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 438 КК України.

Крім того, прокурором долучено до клопотання постанову про визнання потерпілим ТОВ «Оберіг» від 13 червня 2022 року, протокол допиту потерпілого ОСОБА_4 від 20.05.2022 року, свідоцтво про реєстрацію машини р.н. НОМЕР_7 , свідоцтво про реєстрацію комбайн а зернозбирального John Deer-9770, державний номерний знак НОМЕР_2 , свідоцтво про реєстрацію машини - Жниварка John Deer НОМЕР_8 , свідоцтво про реєстрацію машини - Жниварка John Deer-630F, заводський номер НОМЕР_5 , свідоцтво про реєстрацію машини - Трактор John Deere 8320R, державний номерний знак НОМЕР_3 ;, заводський номер НОМЕР_4 ; свідоцтво про реєстрацію машини - автомобіль ВАЗ 21213, державний номерний знак НОМЕР_6 , свідоцтво про реєстрацію машини -трактор МТЗ-80, державний номерний знак НОМЕР_7 , інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань ( код ЄДРПОУ юридичної особи 31881655).

07.06.2022 року представником потерпілого до прокурора скеровано клопотання про долучення доказів правовстановлюючих документів на викрадене в ТОВ «ОБЕРІГ» майно та заборону на вчинення будь-яких реєстраційних дій щодо зміни засновників, розміру статутного капіталу, юридичної адреси, переліку керівників, підписантів, припинення юридичної особи.

Відповідно до ч.10 ст.170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, віртуальні активи, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Враховуючи, що майно потерпілого ТОВ «ОБЕРІГ» знаходиться на даний момент на території Херсонської області Генічеського району, на якій через військову агресію РФ не здійснюється юрисдикція України у зазначених межах кордонів, та втрачений ефективний контроль за цією територією, з метою запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження, втрати вищезазначеного майна. зміни засновників (учасників), розміру статутного капіталу, юридичної адреси, переліку керівників, підписантів, припинення юридичної особи та відчуження на користь третіх осіб об`єктів нерухомості та рухомого майна ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ«ОБЕРІГ», код ЄДРПОУ: 31881655, суд доходить висновку про задоволення клопотання прокурора про арешт майна в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.131,132,152,159,162,163-166,268 КПК України,

Постановив:

Клопотання прокурора відділу Херсонської обласної прокуратури ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 42022232140000022 від 23.04.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України про арешт майна задовольнити.

-Накласти арешт на нерухоме майно, а саме на:

-надвірна будівля для персоналу, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2з, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901875865221;

-адміністративна будівля, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2а, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901850665221;

-склад, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2є, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901841665221;

-сторожка, що знаходиться за адресою: Херсонська обл., Генічеський р., с. Червоне, вулиця Центральна, будинок 2ж, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1901791565221 та заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, у тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, зокрема Міністерству Юстиції України та його територіальним органам, нотаріусам та іншим органам чи особам, які виконують функції державної реєстрації прав на нерухоме майно, вчиняти будь-які реєстраційні дії (реєстрацію прав власності, скасування реєстрації права власності та інших речових прав, у тому числі реєстрацію правочинів щодо відчуження, передачі у володіння та користування третім особам, внесення до статутних капіталів юридичних осіб, передачі в іпотеку, будь-якого іншого обтяження та інше) щодо нерухомого майна.

Накласти арешт на рухоме майно, а саме:

Комбайн зернозбиральний John Deer-9770, державний номерний знак НОМЕР_2 ; Трактор John Deere 8320R, державний номерний знак НОМЕР_3 ; жниварка John Deer-630F, заводський номер НОМЕР_4 ; жниварка John Deer-630F, заводський номер НОМЕР_5 ; автомобіль ВАЗ 21213, державний номерний знак НОМЕР_6 ; трактор МТЗ-80, державний номерний знак НОМЕР_7 із забороною будь-яким уповноваженим особам на внесення інформації про право власності, інші речові права, обтяження по вказаному майну.

Накласти заборону на вчинення будь-яких реєстраційних дій щодо зміни власників ( учасників), розміру статурного капіталу, юридичної адреси, переліку керівників, підписантів, припинення юридичної особи Товариств з обмеженою відповідальністю «Оберіг» ( ідентифікаційний код юридичної особи 31881655) юридична адреса: 69001, Запорізька область, м. Запоріжжя, бульвар Шевченка, 50.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному до Дніпровського апеляційного суду порядку протягом п`яти днів з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення21.07.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105449819
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —214/3130/22

Ухвала від 03.08.2022

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 03.08.2022

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні