Ухвала
від 28.07.2022 по справі 292/295/22
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/295/22

Номер провадження 2/292/130/22

У Х В А Л А

28 липня 2022 року смт.Пулини

Червоноармійський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Лотуги В.Ф.

при секретарі судового засідання Володіній В.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у смт. Пулини цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , третя особа державний реєстратор Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Загурська Юлія Валеріївна про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом скасування рішення про державну реєстрацію іншого речового права та повернення земельної ділянки власнику,-

В С Т А Н О В И В :

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з даним позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , в якому проситьскасувати рішення державного реєстратора Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Загурської Ю.В. про державну реєстрацію прав та їх обтяжень № 57763141 від 21 квітня 2021 року щодо реєстрації іншого речового права - права оренди земельної ділянки площею 4,0325 га., з кадастровим номером 1825482200:09:000:0085, прийнятого на підставі договору оренди землі від 28.03.2021, укладеного між орендодавцем ОСОБА_1 та орендарем ФОП ОСОБА_2 та зобов"язати відповідача повернути дану земельну ділянку з користування ФОП ОСОБА_2 власникові ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягнути з відповідача на її користь судові витрати, пов"язані з розглядом справи.

Ухвалою Червоноармійського районного суду Житомирської області від 19 травня 2022 року, провадження у зазначеній справі було відкрито та призначено до підготовчого засідання на 09 червня 2022 року, яке було неодноразово відкладено.

До початку розгляду справи по суті, 28.07.2022 від представника позивачки до суду надійшло письмове клопотання, в якому просить у зв"язку з мирним вирішенням спору на підставі п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України позовну заяву залишити без розгляду.

Учасники справи у підготовче засідання не з"явилися, про місце та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишеннябез розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Оскільки представник позивачки подав заяву про залишення позовної заяви без розгляду до початку розгляду справи по суті, тому її слід залишити без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 261, 353-355 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Риданова С.В. про залишення позовної заяви без розгляду, задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , третя особа державний реєстратор Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Загурська Юлія Валеріївна про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою шляхом скасування рішення про державну реєстрацію іншого речового права та повернення земельної ділянки власнику,залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачці, позов якої залишено без розгляду, що після усунення умов, що були підставою для залишення її позову без розгляду, вона має право звернутися до суду повторно.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В. Ф. Лотуга

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.07.2022
Оприлюднено29.07.2022
Номер документу105456295
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —292/295/22

Ухвала від 28.07.2022

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Лотуга В. Ф.

Ухвала від 18.05.2022

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Лотуга В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні