Ухвала
від 27.07.2022 по справі 760/8582/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/8582/22

1-кс/760/2740/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 липня 2022 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого слідчого відділу Солом`янського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_4 , погоджене прокурором Солом`янської окружної прокуратури м.Києва ОСОБА_5 про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки м. Києва, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ,

підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України,

у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021100090003049 від 02.11.2021,

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого за погодженням із прокурором про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_6 , підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що слідчим відділом Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відомості щодо якого внесено до ЄРДР за №12021100090003049 від 02.11.2021 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 та ч. 4 ст. 191 КК України.

У клопотанні зазначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 , відповідно до наказу №1/к від 03.01.2014 призначена за сумісництвом на посаду головного бухгалтера ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), яке фактично розташоване за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 7.

Відповідно до Наказу №01/14 від 03.03.2014 по ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) на ОСОБА_6 покладено відповідальність за ведення бухгалтерського та податкового обліку, складання та подання до компетентних органів фінансової та іншої звітності підприємства; надано доступ до всіх установчих, господарських та фінансових документів підприємства; надано доступ до електронних ключів підписів на електронних документах, право підпису електронних документів електронними ключами з метою здійснення платежів від імені ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494).

ОСОБА_6 , відповідно до покладених на неї посадових обов`язків, виконувала організаційно розпорядчі та адміністративно господарські обов`язки, тому являється суб`єктом вчиненого кримінального правопорушення.

Так, при невстановлених слідством обставинах у ОСОБА_6 , яка працевлаштована за сумісництвом на посаді головного бухгалтера ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), відповідно наказу №1/к від 03.01.2014, підписаного директором підприємства ОСОБА_7 , мала раніше набутий досвід роботи у сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності, виник злочинний умисел спрямований на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Предметом злочинного посягання ОСОБА_6 визначила грошові кошти, які наявні на розрахункових рахунках ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). Способом успішного досягнення та реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_6 визначила як вчинення протиправних дій, попередньо розробивши при цьому детальний план заволодіння грошовими коштами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494).

Так, ОСОБА_6 , з метою виникнення впевненості засновників, директора (президента), працівників ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) у тому, що вона повноцінно забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складає і подає у встановлені строки фінансову звітність, організовує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій, маючи досвід діяльності у сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності, володіючи нормативно-правовою базою, яка визначає правові, організаційні засади та регулює порядок здійснення господарської діяльності, спланувала уміло використовувати набуті нею навики, при вчиненні запланованих злочинів.

Вищевказане надавало можливість ОСОБА_6 не викликати будь-яких сумнівів у виконанні нею функціональних обов`язків як головного бухгалтера, при цьому заволодіти чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, в невстановлений слідством час та обставинах, ОСОБА_6 , діючи відповідно до розробленого нею плану злочинних дій, створивши необхідні умови для успішної реалізації злочинного умислу, діючи з корисливих спонукань, з метою незаконного особистого збагачення, всупереч врегульованих законом суспільним відносинам у сфері власності, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, для вчинення навмисних злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем визначила для себе вчинення злочинів, як додаткове джерело для здобуття коштів і матеріальних благ.

Слідчий зазначає, що в ході досудового розслідування встановлено, що перебуваючи за сумісництвом на посаді головного бухгалтера ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) ОСОБА_6 мала доступ до банківського рахунку Товариства № НОМЕР_1 , відкритому в АТ КБ ПРИВАТБАНК та використовуючи систему дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК особисто здійснювала перерахування грошових коштів по вказаному рахунку та являлась держателем електронного платіжного засобу (корпоративної картки) № НОМЕР_2 , прив`язаного до вищевказаного розрахункового рахунку ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), при використанні якого повинна була надати на підприємство (бухгалтерії підприємства) звіт про використання готівки разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, визначені для підзвітних осіб законодавством України, а також документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала), передбачених п. 20 Розділу 2 «Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», затвердженого Постановою правління НБУ №148 від 29.12.2017.

Так, не зважаючи на покладену відповідальність, 26.10.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_2 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 56500 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та не надала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 56500 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 28.10.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 60000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та не надала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 60000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 02.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 190000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 190000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 02.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в банкоматі грошові кошти в сумі 10000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 10000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 03.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у Київському ГРУ відділення АТ КБ ПРИВАТБАНК по Русанівській Набережній в м. Києві, використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 400000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 400000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь, чим завдала ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) матеріальної шкоди у великих розмірах.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, у великих розмірах, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 04.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9, використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 450000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 450000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь, чим завдала ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) матеріальної шкоди у великих розмірах.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, у великих розмірах, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 05.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9, використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 183000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 183000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 12.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9, використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в банкоматі грошові кошти в сумі 10000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 10000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 13.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у третьому столичному відділенні м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Мазепи, 14 використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 50000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 50000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 13.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 115000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 115000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 13.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в банкоматі відділення грошові кошти в сумі 20000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 20000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 23.11.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 199999 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 199999 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 09.12.2020 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у приміщенні PRIVATBANK, HEAD OFFICE, DNEPROPETR-SK використовуючи корпоративну картку №5169332407088718, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_1 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 199000 грн., власником яких являлось ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 199000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому та не зважаючи на покладену відповідальність, 13.01.2021 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, маючи вільний доступ до системи дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК та банківського рахунку підприємства № НОМЕР_3 , відкритому в АТ ПРАВЕКСБАНК, безпідставно перерахувала з вказаного розрахункового рахунку двома платежами грошові кошти в загальній сумі 200000 грн., на належний їй розрахунковий рахунок НОМЕР_4 , відкритий в АТ КБ ПРИВАТБАНК як фіндопомога на зворотній основі згідно договору №04/01-21 від 04.01.2021. При цьому не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію і не склавши жодних підтверджуючих документів стосовно вказаної фінансово-господарської операції, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому та не зважаючи на покладену відповідальність, 16.02.2021 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, маючи вільний доступ до системи дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК та банківського рахунку підприємства № НОМЕР_3 , відкритому в АТ ПРАВЕКСБАНК, безпідставно перерахувала з вказаного розрахункового рахунку грошові кошти в сумі 95000 грн., на належний їй розрахунковий рахунок НОМЕР_4 , відкритий в АТ КБ ПРИВАТБАНК як фіндопомога на зворотній основі згідно договору №04/01-21 від 04.01.2021. При цьому не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію і не склавши жодних підтверджуючих документів стосовно вказаної фінансово-господарської операції, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому та не зважаючи на покладену відповідальність, 17.02.2021 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, маючи вільний доступ до системи дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК та банківського рахунку підприємства № НОМЕР_3 , відкритому в АТ ПРАВЕКСБАНК, безпідставно перерахувала з вказаного розрахункового рахунку грошові кошти в сумі 100000 грн., на належний їй розрахунковий рахунок НОМЕР_4 , відкритий в АТ КБ ПРИВАТБАНК як фіндопомога на зворотній основі згідно договору №04/01-21 від 04.01.2021. При цьому не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію і не склавши жодних підтверджуючих документів стосовно вказаної фінансово-господарської операції, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому та не зважаючи на покладену відповідальність, 12.03.2021 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, маючи вільний доступ до системи дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК та банківського рахунку підприємства № НОМЕР_3 , відкритому в АТ ПРАВЕКСБАНК, безпідставно перерахувала з вказаного розрахункового рахунку чотирма платежами грошові кошти в загальній сумі 80000 грн., на належний їй розрахунковий рахунок НОМЕР_4 , відкритий в АТ КБ ПРИВАТБАНК як фіндопомога на зворотній основі згідно договору №04/01-21 від 04.01.2021. При цьому не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію і не склавши жодних підтверджуючих документів стосовно вказаної фінансово-господарської операції, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 12.03.2021 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, маючи вільний доступ до системи дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК та банківського рахунку підприємства № НОМЕР_5 , відкритому в ФІЛІЯ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПО М.КИЄВУ ТА КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ АТ ОЩАДБАНК, безпідставно перерахувала з вказаного розрахункового рахунку двома платежами грошові кошти в загальній сумі 120000 грн., на належний їй розрахунковий рахунок НОМЕР_4 , відкритий в АТ КБ ПРИВАТБАНК як поточні потреби згідно авансових звітів за лютий-березень 2021року. При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію і не склавши жодних підтверджуючих документів стосовно вказаної фінансово-господарської операції, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому та не зважаючи на покладену відповідальність, 15.03.2021 ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, маючи вільний доступ до системи дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК та банківського рахунку підприємства № НОМЕР_3 , відкритому в АТ ПРАВЕКСБАНК, безпідставно перерахувала з вказаного розрахункового рахунку двома платежами грошові кошти в загальній сумі 40000 грн., на належний їй розрахунковий рахунок НОМЕР_4 , відкритий в АТ КБ ПРИВАТБАНК як фіндопомога на зворотній основі згідно договору №04/01-21 від 04.01.2021. При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ АВІАРЕМОНТНЕ ПІДПРИЄМСТВО УРАРП (код ЄДРПОУ 30181494) дану банківську операцію і не склавши жодних підтверджуючих документів стосовно вказаної фінансово-господарської операції, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того встановлено, що ОСОБА_6 , відповідно до наказу №1 від 02.01.2014 призначена за сумісництвом на посаду головного бухгалтера Концерну ТИТАН (ідентифікаційний код юридичної особи 25279836), яке фактично розташоване за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 7.

У клопотанні також зазначається, що відповідно до Наказу №2 від 03.01.2014 по Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) на ОСОБА_6 покладено відповідальність за ведення бухгалтерського та податкового обліку, складання та подання до компетентних органів фінансової та іншої звітності Концерну; надано доступ до всіх установчих, господарських та фінансових документів Концерну; надано доступ до електронних ключів підписів на електронних документах, право підпису електронних документів електронними ключами з метою здійснення платежів від імені Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836).

ОСОБА_6 , відповідно до покладених на неї посадових обов`язків, виконувала організаційно розпорядчі та адміністративно господарські обов`язки, тому являється суб`єктом вчиненого кримінального правопорушення.

Так, при невстановлених слідством обставинах у ОСОБА_6 , яка перебувала за сумісництвом на посаді головного бухгалтера Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), відповідно наказу №1 від 02.01.2014, підписаного Президентом Концерну ОСОБА_9 , мала раніше набутий досвід роботи у сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності, виник злочинний умисел спрямований на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Предметом злочинного посягання ОСОБА_6 визначила грошові кошти, які наявні на розрахункових рахунках Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). Способом успішного досягнення та реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_6 визначила як вчинення протиправних дій, попередньо розробивши при цьому детальний план заволодіння грошовими коштами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836).

Так, ОСОБА_6 , з метою виникнення впевненості засновників, директора (президента), працівників Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) у тому, що вона повноцінно забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складає і подає у встановлені строки фінансову звітність, організовує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій, маючи досвід діяльності у сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності, володіючи нормативно-правовою базою, яка визначає правові, організаційні засади та регулює порядок здійснення господарської діяльності, спланувала уміло використовувати набуті нею навики, при вчиненні запланованих злочинів.

Вищевказане надавало можливість ОСОБА_6 не викликати будь-яких сумнівів у виконанні нею функціональних обов`язків як головного бухгалтера, при цьому заволодіти чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, в невстановлений слідством час та обставинах, ОСОБА_6 , діючи відповідно до розробленого нею плану злочинних дій, створивши необхідні умови для успішної реалізації злочинного умислу, діючи з корисливих спонукань, з метою незаконного особистого збагачення, всупереч врегульованих законом суспільним відносинам у сфері власності, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, для вчинення навмисних злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем визначила для себе вчинення злочинів, як додаткове джерело для здобуття коштів і матеріальних благ.

Так, перебуваючи за сумісництвом на посаді головного бухгалтера Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) ОСОБА_6 мала доступ до банківського рахунку підприємства № НОМЕР_6 , відкритому в АТ КБ ПРИВАТБАНК та використовуючи систему дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК особисто здійснювала перерахування грошових коштів по вказаному рахунку та являлась держателем електронного платіжного засобу (корпоративної картки) № НОМЕР_7 , прив`язаного до вищевказаного розрахункового рахунку Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), при використанні якого повинна була надати на підприємство (бухгалтерії підприємства) звіт про використання готівки разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, визначені для підзвітних осіб законодавством України, а також документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала), передбачених п. 20 Розділу 2 «Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», затвердженого Постановою правління НБУ №148 від 29.12.2017.

Діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 17.11.2020 о 14 год. 43 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505892, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 199999 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 199999 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 18.11.2020 о 14 год. 45 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505892, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 200000 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 200000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 19.11.2020 о 12 год. 35 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505892, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 199999 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 199999 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 24.11.2020 о 17 год. 01 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505892, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 199999 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 199999 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 08.12.2020 о 16 год. 31 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_7 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 169999 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 169999 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 18.12.2020 о 12 год. 11 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_7 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно зняла в банкоматі, розташованому у відділенні АТ КБ ПРИВАТБАНК за адресою: м. Київ, вул. Івана Мазепи, 14, грошові кошти в сумі 3000 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 3000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 18.12.2020 о 16 год. 16 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_7 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 50000 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 50000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 14.01.2021 о 17 год. 06 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505892, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_6 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 45000 грн., власником яких являвся Концерн ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836). При цьому, не погодивши з посадовими особами Концерну ТИТАН (код ЄДРПОУ 25279836) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 45000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий вказує, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, у клопотанні зазначається, що ОСОБА_6 , відповідно до наказу №21/1-к від 13 лютого 2015 року призначена за сумісництвом на посаду головного бухгалтера ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (ідентифікаційний код юридичної особи 21653858), яке фактично розташоване за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 7.

ОСОБА_6 , відповідно до покладених на неї посадових обов`язків, виконувала організаційно розпорядчі та адміністративно господарські обов`язки, тому являється суб`єктом вчиненого кримінального правопорушення.

Так, при невстановлених слідством обставинах у ОСОБА_6 , яка перебувала за сумісництвом на посаді головного бухгалтера ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (ідентифікаційний код юридичної особи 21653858), відповідно наказу №21/1-к від 13.02.2015 року, підписаного Президентом Товариства ОСОБА_10 , мала раніше набутий досвід роботи у сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності, виник злочинний умисел спрямований на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Предметом злочинного посягання ОСОБА_6 визначила грошові кошти, які наявні на розрахункових рахунках ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). Способом успішного досягнення та реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_6 визначила як вчинення протиправних дій, попередньо розробивши при цьому детальний план заволодіння грошовими коштами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858).

Так, ОСОБА_6 , з метою виникнення впевненості засновників, директора (президента), працівників ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) у тому, що вона повноцінно забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складає і подає у встановлені строки фінансову звітність, організовує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій, маючи досвід діяльності у сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності, володіючи нормативно-правовою базою, яка визначає правові, організаційні засади та регулює порядок здійснення господарської діяльності, спланувала уміло використовувати набуті нею навики, при вчиненні запланованих злочинів.

Вищевказане надавало можливість ОСОБА_6 не викликати будь-яких сумнівів у виконанні нею функціональних обов`язків як головного бухгалтера, при цьому заволодіти чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, в невстановлений слідством час та обставинах, ОСОБА_6 , діючи відповідно до розробленого нею плану злочинних дій, створивши необхідні умови для успішної реалізації злочинного умислу, діючи з корисливих спонукань, з метою незаконного особистого збагачення, всупереч врегульованих законом суспільним відносинам у сфері власності, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, для вчинення навмисних злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем визначила для себе вчинення злочинів, як додаткове джерело для здобуття коштів і матеріальних благ.

Так, перебуваючи за сумісництвом на посаді головного бухгалтера ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) ОСОБА_6 мала доступ до банківського рахунку підприємства № НОМЕР_8 , відкритому в АТ КБ ПРИВАТБАНК та використовуючи систему дистанційного банківського обслуговування КЛІЄНТ-БАНК особисто здійснювала перерахування грошових коштів по вказаному рахунку та являлась держателем електронного платіжного засобу (корпоративної картки) № НОМЕР_9 , прив`язаного до вищевказаного розрахункового рахунку ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), при використанні якого повинна була надати на підприємство (бухгалтерії підприємства) звіт про використання готівки разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, визначені для підзвітних осіб законодавством України, а також документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала), передбачених п. 20 Розділу 2 «Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», затвердженого Постановою правління НБУ №148 від 29.12.2017.

Діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 19.11.2020 о 12 год. 38 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505926, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 198000 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 198000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 07.12.2020 о 15 год. 46 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_9 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 197500 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 197500 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 09.12.2020 о 15 год. 29 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_9 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 132001 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 132001 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 14.12.2020 о 17 год. 10 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_9 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 80000 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 80000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 17.12.2020 о 17 год. 13 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_9 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 160000 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 160000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 18.12.2020 о 07 год. 40 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у відділенні АТ КБ ПРИВАТБАНК за адресою: м. Київ, проспект Героїв Сталінграду, 10-А, використовуючи корпоративну картку №5169332408505926, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в банкоматі грошові кошти в сумі 20000 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 20000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 18.12.2020 о 12 год. 08 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у відділенні АТ КБ ПРИВАТБАНК за адресою: м. Київ, Івана Мазепи,14, використовуючи корпоративну картку №5169332408505926, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в банкоматі грошові кошти в сумі 20000 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 20000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Також, продовжуючи злочинні дії, не зважаючи на покладену відповідальність, 18.12.2020 о 16 год. 01 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у одному із столичних відділень АТ КБ ПРИВАТБАНК, використовуючи корпоративну картку № НОМЕР_9 , держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 198000 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 198000 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Таким чином, слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, діючи повторно, не зупинившись на вчиненому, не зважаючи на покладену відповідальність, 13.01.2021 о 16 год. 43 хв. ОСОБА_6 , діючи всупереч інтересам ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858), з метою успішної реалізації свого злочинного умислу, спрямованого на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги законодавства України, умисно, керуючись корисливим мотивом, знаходячись у другому столичному відділенні №16 м. Києва АТ КБ ПРИВАТБАНК, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Московська, 15/9 використовуючи корпоративну картку №5169332408505926, держателем якої являлась, попередньо поповнивши її з розрахункового рахунку підприємства № НОМЕР_8 , безпідставно отримала в касі банку грошові кошти в сумі 199999 грн., власником яких являлось ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858). При цьому, не погодивши з посадовими особами ТОВ ФЛАЙТ СЕРВІС ЛТД (код ЄДРПОУ 21653858) дану банківську операцію та ненадала до бухгалтерії підприємства звіт про використання готівки в сумі 199999 грн. разом із підтвердними документами, тим самим безоплатно та безпідставно вилучила чуже майно, яке знаходилось у її володінні та обернула його на свою користь.

Слідчий зазначає, що своїми умисними діями які виразились у заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненими повторно, ОСОБА_8 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України.

Загальна сума завданих ОСОБА_6 збитків становить 4 651 996 гривень.

Підставами підозрювати ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення є зібрані в кримінальному провадженні докази:

-заява про вчинення кримінальних правопорушень Концерну «Титан»;

-заява про вчинення кримінальних правопорушень ТОВ «Флайт Сервіс ЛТД»;

-заява про вчинення кримінальних правопорушень ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП»;

-протокол допиту представника потерпілого від 02.11.2021;

-протокол додаткового допиту представника потерпілого від 15.12.2021;

-протокол допиту свідка ОСОБА_11 від 29.06.2022;

-протокол пред`явлення особи для впізнання за фотознімками від 29.06.2022;

-протокол допиту представника потерпілого від 17.02.2022;

-протокол додаткового допиту представника потерпілого від 17.02.2022;

-наказ ТОВ «Флайт Сервіс ЛТД» від 13.02.2015 року №21/1-К;

-наказ Концерну «Титан» від 02.01.2014 року № 1;

-наказ ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП» від 03.01.2014 р. №1/к;

-висновок експерта № СЕ-19/111-22/121-ЕК від 03.06.2022;

-висновок експерта № СЕ-19/111-22/120-ЕК від 12.05.2022;

-повідомлення про підозру від 30.06.2022;

-протокол огляду від 14.07.2022.

30.06.2022 року прокурором у кримінальному провадженні погоджено письмове повідомлення про підозру гр. ОСОБА_6 ..

З метою вручення письмового повідомлення про підозру здійснено виїзд за адресою місця проживання гр. ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 . Двері до вищевказаної квартири ніхто не відчинив, ОСОБА_6 на телефонні дзвінки не відповідала, а гр. ОСОБА_12 , який є її сином, в телефонній розмові повідомив, що відмовляється отримувати для передачі письмове повідомлення про підозру.

З метою належного вручення письмового повідомлення, у відповідності до вимог ч. 2 ст. 135 КПК України письмове повідомлення про підозру вручено житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання ОСОБА_6 та адміністрації за місцем її роботи.

Слідчий зазначає, що таким чином ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , 30.06.2022 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України.

Крім цього, 30.06.2022 року, на адресу ОСОБА_6 направлено повістки про виклик на 04.07.2022, 05.07.2022, 06.07.2022, 07.07.2022 року, проте остання до органу досудового розслідування не з`явилась та про поважні причини неприбуття за викликом не повідомляла.

14.07.2022 слідчим винесено постанову про оголошення розшуку підозрюваної ОСОБА_6 .

Слідчий зазначає, що відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 184 КПК України під час досудового слідства встановлено наявність ризику, передбаченого ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме те, що підозрювана ОСОБА_6 переховується від органу досудового слідства та може переховуватись від суду, при цьому остання ігнорує виклики до органу досудового розслідування та уникає телефонних розмов зі слідчим у кримінальному провадженні.

Крім того, в обґрунтування затримання підозрюваної ОСОБА_6 вказує те, що повідомлена підозра повністю підтверджується матеріалами кримінального провадження, а санкція статті кримінального правопорушення у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_6 передбачає покарання у вигялді позбавлення волі на строк від п`яти до восьми років, тобто усвідомлюючи невідворотність покарання, яке пов`язане із позбавленням волі за вчинення вказаного кримінального правопорушення підозрювана може переховуватися значний час від правоохоронних органів та суду.

15.07.2022 до Солом`янського районного суду м. Києва направлено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_6 .

Враховуючи вищенаведене, слідчий просить задовольнити клопотання та надати дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокурор в судовому засіданні клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного з метою його приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підтримав та просив долучити до матеріалів справи документи, та задовольнити клопотання.

Заслухавши доводи прокурора, дослідивши матеріали клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 5 ст. 200 КПК України прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право подати клопотання про дозвіл на затримання особи, яке розглядається слідчим суддею, судом згідно з правилами, передбаченими статтею 189 КПК України.

Згідно з ч. 1 ст. 188 КПК України прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Частиною 2 статті 187 КПК України встановлено, що якщо слідчий, прокурор подав разом із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу, слідчий суддя, суд приймає рішення згідно зі статтею 189 цього Кодексу.

Положенням ч. 4 ст. 189 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд відмовляє у наданні дозволу на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу, якщо прокурор не доведе, що зазначені у клопотанні про застосування запобіжного заходу обставини вказують на наявність підстав для тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого, а також є достатні підстави вважати, що: 1) підозрюваний, обвинувачений переховується від органів досудового розслідування чи суду; 2) одержавши відомості про звернення слідчого, прокурора до суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу, підозрюваний, обвинувачений до початку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу вчинить дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені у статті 177 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів клопотання, що слідчим відділом Солом`янського управління поліції ГУ НП у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості щодо якого внесено до ЄРДР за №12021100090003049 від 02.11.2021 за підозрою ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 та ч. 4 ст. 191 КК України.

З долучених до матеріалів скріншотів вбачається, що повістки про виклик на 28.06.2022, 29.06.2022, 30.06.2022 для допиту в якості свідка були направлені ОСОБА_6 за допомогою додатку для обміну повідомленнями, однак, остання до органу досудового розслідування не з`явилась та про поважні причини неприбуття за викликом не повідомляла.

30.06.2022 складено повідомлення ОСОБА_6 про підозру у кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 та ч. 4 ст. 191 КК України, яке , у відповідності до вимог ч. 2 ст. 135 КПК України 30.06.2022 вручено житлово-експлуатаційній організації за місцем проживання ОСОБА_6 та адміністрації за місцем її роботи -генеральному директору ТОВ «Авіаремонтне підприємства «УРАРП» ОСОБА_7

14.07.2022 постановою слідчого слідчого відділу Солом`янського УП ГУНП у м.Києві ОСОБА_4 підозрювану ОСОБА_6 оголошено у розшук.

На переконання слідчого судді, на день розгляду клопотання ОСОБА_6 обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 та ч. 4 ст. 191 КК України, що підтверджується копіями матеріалів кримінального провадження, долученими до клопотання та дослідженими слідчим суддею в судовому засіданні.

Беручи до уваги вагомість наданих доказів, що свідчать, що ОСОБА_6 обґрунтовано підозрюється у вчиненні інкримінованих їй кримінальних правопорушень, тяжкість покарання, що загрожує їй у разі визнання її винуватою, перебування підозрюваної у розшуку, слідчий суддя вважає, що слідчим та прокурором була доведена наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, зокрема: можливість переховуватись від органів досудового розслідування чи суду.

Крім того, прокурором було доведено, що існують достатні підстави для застосування до підозрюваного ОСОБА_6 такого виду запобіжного заходу як тримання під вартою, а також те, що більш м`які запобіжні заходи не зможуть в повній мірі запобігти ризикам, зазначеним у клопотанні.

У свою чергу, слідчий суддя враховує, що 30.06.2022, на адресу ОСОБА_6 направлено повістки про виклик на 04.07.2022, 05.07.2022, 06.07.2022, 07.07.2022, проте остання до органу досудового розслідування не з`явилась та про поважні причини неприбуття за викликом не повідомляла.

Окрім того, з долучених до матеріалів скріншотів вбачається, що повістки про виклик на 13.07.2022, 15.07.2022, 18.07.2022, 28.07.2022, 29.07.2022, 30.07.2022 були направлені ОСОБА_6 за допомогою додатку для обміну повідомленнями, однак, остання до органу досудового розслідування не з`явилась та про поважні причини неприбуття за викликом не повідомляла.

Таким чином,викладені уклопотанні обставини,зокрема те,що постановоюслідчого слідчоговідділу Солом`янськогоУП ГУНПу м.Києві ОСОБА_4 від 14.07.2022 підозрювану ОСОБА_6 оголошено в розшук, на даний час її місцезнаходження не встановлено, на виклики до органу до органу досудового розслідування підозрювана не з`являється, дають достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 на даний час переховується від органів досудового розслідування та суду з метою уникнення кримінальної відповідальності, і що після отримання відомостей про звернення органом досудового розслідування до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу до початку розгляду цього клопотання, вона вчинить дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені у статті 177 цього Кодексу, а саме продовжить переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду.

Враховуючи викладене, з метою запобігти спробам підозрюваного надалі переховуватись від органів досудового розслідування чи суду, а також для забезпечення виконання процесуальних рішень, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на затримання ОСОБА_6 з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

При цьому, строк дії ухвали слід встановити тривалістю 6 (шість) місяців з дня її постановлення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 176-178, 187-191, 200, 309, 532 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки м. Києва, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , з метою її приводу до Солом`янського районного суду м. Києва для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дата втрати законної сили ухвали слідчого судді 30 грудня 2022 року.

Затримана на підставі ухвали слідчого судді, суду особа не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105488229
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки м. Києва, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021100090003049 від 02.11.2021

Судовий реєстр по справі —760/8582/22

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 11.08.2022

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 27.07.2022

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні