Ухвала
від 01.08.2022 по справі 120/5738/22
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

м. Вінниця

01 серпня 2022 р.Справа № 120/5738/22

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Мультян Марина Бондівна, розглянувши матеріали:

за позовом: Приватного підприємства "Прем`єр-Авто" (вул. К. Коріатовичів, 157, кв. 124, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 39400052)

до: Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків (майдан Захисників України, 7/8, поверх 7, м. Харків, код ЄДРПОУ 41430683), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача державний виконавець Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків (майдан Захисників України, 7/8, поверх 7, м. Харків)

про: визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви Приватного підприємства "Прем`єр-Авто" (вул. К. Коріатовичів, 157, кв. 124, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 39400052) до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків (майдан Захисників України, 7/8, поверх 7, м. Харків, код ЄДРПОУ 41430683), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача державний виконавець Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків (майдан Захисників України, 7/8, поверх 7, м. Харків) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

В обґрунтування позовних вимог вказує на протиправну бездіяльність державного виконавця Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків щодо незняття не пізніше наступного робочого дня з дня видачі/надсилання акта про проведення електронного аукціону переможцю всіх арештів та заборон, накладених на майно, придбане через електронні торги органами державної виконавчої служби (приватними виконавцями).

Відповідно до статті 168 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), позов пред`являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами суд вважає, що така позовна заява відповідає встановленим до неї вимогам, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом.

За таких обставин суд доходить висновку про наявність підстав для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Вирішуючи питання про те, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, суд враховує положення частини 6 статті 12 КАС України, відповідної до якої справами незначної складності є, зокрема, справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, згідно з частиною 2 статті 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (частина 1 стаття 260 КАС України).

Главою 11 Розділу II КАС України визначено особливості позовного провадження в окремих категоріях адміністративних справ, зокрема у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби та приватного виконавця.

Однією з таких особливостей є скорочені строки розгляду справ цієї категорії.

Так, відповідно до приписів частини 4 статті 287 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

З огляду на викладене, беручи до уваги те, що за характером спірних правовідносин, предметом доказування і складом учасників ця справа має ознаки адміністративної справи незначної складності, розгляд цієї справи необхідно здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні).

Також, в порядку статті 77, 80 КАС України суд вважає за необхідне зобов`язати відповідача надати суду належним чином завірені копії виконавчого провадження № 59166925.

Керуючись статтями 49, 171, 248, 256 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Прем`єр-Авто" (вул. К. Коріатовичів, 157, кв. 124, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 39400052) до Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків (майдан Захисників України, 7/8, поверх 7, м. Харків, код ЄДРПОУ 41430683), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача державний виконавець Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків (майдан Захисників України, 7/8, поверх 7, м. Харків) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Розгляд справи здійснюватиметься суддею Мультян Мариною Бондівною одноособово, за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) з урахуванням особливостей, визначених статтею 287 КАС України.

Роз`яснити сторонам, що згідно статтею 269 КАС України заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Встановити відповідачу 3-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву в порядку, визначеному статтею 162 КАС України.

Повідомити сторін, що згідно з частиною 2 статті 269 КАС України у справах цієї категорії копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Витребувати у Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основянському та Слобідському районнах у м. Харків та зобов`язати його надати у 3-денний строк з дня отримання даної ухвали належним чином завірені копії виконавчого провадження № 59166925.

Інформацію по справі сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: "http://court.gov.ua/fair/".

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Суддя Мультян Марина Бондівна

Дата ухвалення рішення01.08.2022
Оприлюднено02.08.2022
Номер документу105505954
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/5738/22

Рішення від 22.02.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні